Şimdi Ara

Windows Güncelleştirme ve Res. Atma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar.Sormak istediğim iki soru var.İlki; bilgisayara format attım ve windowsun güncelleştirmelerini yapmak üzere yola koyuldum.Fakat güncelleştirmeler bir türlü gerçekleşmiyor.Bazen başlıyor ilerliyor, belli bir yerde kalıyor ve bilgisayara restart atınca kendisi güncelleştirmeler geri alınıyor diyor.Bazense başlamadan uyarıyı veriyor. Bazı güncelleştirmeler yüklenemedi.Bulunun hatalarda Kod:8024AFFF Windows update bilinmeyen bir hata ile karşılaştı yazıyor.Anlayacağınız üzere bir türlü update edemiyorum.Bu sorun neden kaynaklanmaktadır ve nasıl düzeltebilirim?
    Şuna yazmayı unutmuşum.Bilgisayarı kapat dediğimde güncelleştirmeler yükleniyor fişi çekmeyin diyor.Fakat bekledikçe hiçbirşey olmuyor.Bilgisayar oyle kalıyor.
    İkinci sorum; Şİmdi arkadaşlar önce sistemimi yazıyım.

İşlemci: İntel Core2 Quad CPU Q6600 2.40 GHz
    Anakart: Asus P5Q3 Deluxe WiFi-AP @n Edition
    Ram: 4GB
    Ekran Kartı: Ati Radeon HD 4870 X2
    Güç Kaynağı: Thermaltake 650W
    Kasa:APlus El Diablo

Sorun ise şu.Bir süre önce kasanın yan panelindeki 360mmlik fan aniden çalışmayı durdurdu.O gün bu gündür bilgisayar belli bir müddet sonra kendini kapatıyor mavi ekran çıkıyor ve yeniden başlıyor.Daha oncedende arada ayağım carpar dügmesine yandaki fanı manuel olarak kapatırdım.Aynı hata gerçekleşirdi.Şuanda kasanın yanını açtım ve dibide vantilatörü koydum.İnanın daha hızlı dönüyor ve daha iyi soğutuyor.Daha önceden fan çalışmadan 5dk içinde kapanıyorsa bununla süreyi geçiktiriyorum ama yinede kapanıyor.Aklıma güç kaynağı geldi fakat yan paneldeki fan çalışırken bu problem yoktu.Problem neden kaynaklanabilir ? (Ekran kartı 74 *C)

Arkadaş sorularım bunlardır.İlgi ve alakanız için şimdiden çok teşekkür ederim.Sabırsızlıkla yanıtlarınızı bekliyorum.

Edit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airb93 -- 3 Temmuz 2011; 11:42:40 >

• Bilgisayar işimiz içinde çok önemli konuya vereceğiniz cevaplar altın değerinde benim için.O yuzden moderatörlerden özür dileyerek konuyu yukarı çıkartmak üzere yazıyorum.
  • İlk sorunun cevabını vereyim , işletim sistemine crack yapmışsın sanırım yada internetten serial/key felan bulmuşsundur.Bu yüzden güncelleştirme yüklemez.Gerçek parayla alman gerekiyor.
  • board üzerindeki donanımsal hata (veya üzerindeki harici kartlar) update işlemini geciktiriyor. bu tecrübe ile sabittir. ayrıca düşük özelliklere sahip donanımlarda da update işlemi çok geç gerçekleşir. senin işlemci çok kötü olmasa da buna sebep verebilecek gibi görünüyor benim açımdan. sabırsız olma ve güncelleşmeler için bekle derim. ne kadar beklediğini yazmamışsın gerçi. durum ilerleme çubuğu hiç hareket etmiyor olması güncelleştirme yapmadığı anlamına gelmez. bir anda işlemi bitirebilir.. bu noktada da biraz ram' den şüphe edilebilir. veri yollarında dar boğaz olabilir? ram eksiltmeyi dene bir de
  • LastFreedom; win7yi orjinal cdsinden kurdum fakat tek bilgisayar içindi product key bu yüzden 30 günlük deneme süreci veriyor.O süreç içerisinde yaptım ve olmadı acaba etkinleştirilmedi ondan mı diye crack bulup yaptım fakat yine aynı hata.

speakerphone2010; Guncelleştirmeyi kendisi durduruyor bazı güncelleştirmeler yüklenemedi diye.Yani söz konusu yavaşlık değil.

Şuanda beni ciddi anlamda rahatsız eden olay ise bilgisayarın sürekli kapanması.Ekran kararıyor mavi ekran beliriyor ve kendine restart atıyor bilgisayar.Tekrar sorunun ozetini geçiyim hatta.Kasam APlus El Diablo.Yan paneldeki 360mmlik fan bozuldu, çalışmıyor. O gün bugündür bilgisayar kendini belli bir süre kullandıktan sonra kapatıyor.Çok ısınıyor herhalde diyip kasanın yanını açıp vantilatör koydum ve fandan daha iyi performans gosteriyor fakat aynı sorun devam ediyor.Güç kaynağıdır herhalde dedim fakat fan çalışır durumdayken böyle bir problem yoktu.Yani aklıma hiçbirşey gelmiyor.Neden kaynaklanabilir ?

• öncelikle ısı sorununuz var onu bi çözmelisiniz daha sonra güncelleştirme için sp1 i indirin setup şeklinde ayrı bi yerden yada microsoftun sitesinden onu kurun daha sonra başka kalan güncelleme varsa onları kurmayı deneyin.Dediğim gibi ilk önceliğiniz sıcaklıkları düşürün
  • ezimuse; bide öyle deniyim.Peki soğutma konusunda bana yol gösterebilir misiniz ? Aslında işlemcim pek iyi bir işlemci değil.Onun çok ısıncağını sanmıyorum.Ana kartımın derecesini bilmiyorum ama ekran kartı Ati Radeon 4870 X2 ve aldığım günden beri 70 derecenin altına düştüğünü görmedim.Bir aralar catalyst controlde fan kontrolleriyle oynayabiliyordum.Fakat kaldırdılar herhalde o kontrolü kendisi ayarlıyor ve 79 dereceye sadece %27 hızla dönüyor fan.Tekrar geri döniyimn :) Nasıl bir soğutma önerirsiniz.Hava soğutmadan su soğutmaya mı dönmek lazım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • su soğutma pahalı bi yöntem ve açıkcası o işlemci su soğutmayı haketmiyor
    öncelikle kasanızın içini temizleyin tozlar fln fistan daha sonra işlemci fanının yaprakları arasında toz birikintileri var mı onlara bakın daha sonra işlemci fanını sökebiliyorsanız sökün ve altındaki termal macunu temizleyin yenisini sürün tırnaklarında tam oturduğundan emin olun faydası olacaktır.

kasa fanlarınada dikkat etmek lazım sanırım yan kapakta bi tane fan var ? onun çalışması gerekiyor vede kasanın arkasında 1 yada 2 tane egsoz fanı bulunmalı bu şekilde kasa içindeki hava sirkülasyonu daha iyi olur
  • Kasayı tozlardan arındırdım.Dediğiniz gibi islemcinin fanını açıyım.Evet normalde kasanın yan panelinde 360mmlik fan vardı ama şuan çalışmıyor.Işığı yanıyor ama fan dönmüyor.Devresi yandı diye düşünüyorum.Acaba elektrikciye mi götürmek lazım bilgisayarcıya mı onuda bilemedim.Kasanın önünde 250 mmlik fan var o çalışmakta.İkiside havayı içine alıyor.Kasanın arkasında fan ıçın bölüm var ama oraya fan takmadım.Boşluk durmakta orada.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LastFreedom

İlk sorunun cevabını vereyim , işletim sistemine crack yapmışsın sanırım yada internetten serial/key felan bulmuşsundur.Bu yüzden güncelleştirme yüklemez.Gerçek parayla alman gerekiyor.

crack varsa ben yokum. lastfreedom' u dinlemek lazım.
  • arkadaşlar ısı konusunda gerekenleri yazmışlar dene olmazsa tekrar yazarsın
    ben win 7 güncelleştirme sorununa yardımcı olayım.
    windows bu sürümünde xp den farklı bir uygulama yaptı, ara ara güncelleştirme adı altında yazılımlar göndererek lisanssız sürümleri tespit etmeye çalışıyor.
    bu durumda yapmanız gereken;eğer win7 kurulumunda bir hata yapmadıysanız ki yükseltme durumlarında çok sık oluyor. tavsiyem sıfırlanmış ve biçimlendirilmemiş bir hdd ye kurulum yapmanız(bu konuda bilginiz yoksa pm atın yardımcı olurum)
    güncellemeye gelince öncelikle otomatık güncellemeyi kapatın ve ne zaman yükleneceğini bana sor moduna getirin.görev çubuğu bildirim alanında sarı renkte güncelleme simgesi çıktığında güncelleme penceresinde özel yükle kutucuğunu seçin ve yükleyin.karşıdan yükleme başlıyacaktır(güncelleme boyutuna göre baya uzun sürebilir.tavsiyem gece yapmanız)karşıdan yükleme tamamlanınca size tekrar haber verecektir.
    önemli olan da burasıdır. karşıdan yüklenen güncellestirmeleri tek tek kontrol edin " KB971033 " bu güncelleştirmenin yanındaki kutucuktaki işareti kaldırın ve bu güncelleştirmeyi asla yüklemeyin.şimdilik sorun bu güncelleştirmede. önümüzdeki günlerde yenileri mutlaka gelecektir. ona da o zaman bakarız.
    NOT: güncelleştirmelerden önce crack yapabilirsin hatta yap bence ama sağlam bir crack olsun.hiç bir sorun çıkmaz.
    kolay gelsin

• grlatash; Hmm bunu bilmiyordum.Baştan format atıyım mı peki bu durumda ?
    speakerphone2010; yinede teşekkür ederim kardeş.
    Hepinize teşekkür ederim yanıtsız bırakmadığınız için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi airb93 -- 3 Temmuz 2011; 17:21:40 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: airb93

grlatash; Hmm bunu bilmiyordum.Baştan format atıyım mı peki bu durumda ?
    speakerphone2010; yinede teşekkür ederim kardeş.
    Hepinize teşekkür ederim yanıtsız bırakmadığınız için.

kesinlikle öyle yap tavsiyem sıfırlanmış ve biçimlendirilmemiş bir hdd ye kurulum yapmanız(bu konuda bilginiz yoksa pm atın yardımcı olurum)
  • mesajını okudum benim bahsettiğim format değil hdd yi fabrika ayarlarına döndürme işlemi.formatta bilgiler silinmez yalnızca üzerine tekrar yazma sağlanır.bahsettiğim işlem hdd yi sıfırlar .yani bu güne kadar hdd ye yazılmış olan tüm bilgiler kalıcı olarak silinir ve geri getirilemez.bu işlem vakit alır fakat hdd niz yeni alınmış performansı gösterir.işletim sistemi kurulumundan önce yapılan bu işlem kurulum esnasında ve sonrasında sıfır problem yaratır.tek dezavantaj vakit alması karar sizin
    şu an dışarı çıkmam gerekiyor arzu ederseniz cevap yazın gece burada anlatırım
  • Hmm.Nasıl yapılır bu işlem peki ? En baştan anlatabilir misiniz mümkünse ?
    Tamamdır gece tekrar görüşmek üzere öyleyse.
  • quote:

Orijinalden alıntı: airb93

Hmm.Nasıl yapılır bu işlem peki ? En baştan anlatabilir misiniz mümkünse ?
    Tamamdır gece tekrar görüşmek üzere öyleyse.

iyi geceler
    öncelikle yapmanız gereken hdd yi çalışan bir kasaya reserve hdd olarak takın(jumper ayarlarından bahsetmiyorum onu bilirsiniz herhalde)hdd yi taktığınız pc yi açın ve taktığınız hdd de bölünmüş bölüm varsa format atıp birleştirin. burdan sonra yapacağımız önemli
    şimdi dos a giricez ,bunun için "başlat\çalıştır(açılan pencereye CMD yaz tamam de)
    ekranda siyah bir pencere açılacak.artık dos komut istemcisindeyiz(ekrana yazman gereken komutları büyük yapman gerekenleri küçük harfle yazıcam bundan sonra karıştırmaman için)
    1. dos ekranına (sen küçük harfle yazabilirsin) DİSKPART yaz ve enter a bas. şimdi diskpart yazan yeni bir satır çıktı ekrana
    2. bu satıra LİSTboşlukDİSK yaz ve enter a tekrar bas. gördüğün gibi bağlı bütün hdd ler listelendi
    3. dikkat etmemiz gereken adım tam burası sıfırlamak istediğin hdd yi seçicez.işletim sisteminin olduğu ve senin bağladığın hdd dışında başka hdd bağlı değilse zaten" Disk 0 " ve " Disk 1 " olarak altalta yazılı olarak görülür.genelde Disk 0 işletim sisteminin olduğu hdd dir .yanında boyutları yazar oradan da anlayabilirsin bunun için biz Disk 1 i seçicez.yapman gereken
    SELECTboşlukDİSKboşluk1 yaz ve tekrar enter a bas. "Disk 1 şimdi seçili disk." yazısını gördük
    4. CLEANboşlukALL yaz ve son kez enter a bas.bundan sonrasını dos halledicek artık.monitör boşuna elektirik yakmasın diyosan monitörü kapatıp yatabilirsin.söylediğim gibi işlem (hdd boyutuna göre değişir) uzun sürecek. 80 gb hdd yaklaşık 2,5-3 saat sürmüştü bende .senin hdd kaç gb bilmiyorum ama bu değer sana yaklaşık bir fikir verir.işlem tamamlandığında dos ekranını kapatabilirsin.artık tüm sectorleri 0 olan sessiz ve hızlı bir hdd in var güle güle kullan.
    ÇOK ÖNEMLİ :
    işlemi başlattıktan sonra pc yi kesinlikle resetleme ve kapatma
    elektrik kesilmesi durumunda işlemi sil baştan 1. adımdan itibaren tekrar uygula
    işlem sonunda hdd bilgisayarımda görünmeyecek telaşlanma.pc yi kapat.güç kablosunu prizden çektikten sonra hdd ni söküp kendi kasanda sistem kurulumuna geçebilirsin.win 7 kurulumu sırasında senden sistem dosyaları için yaklaşık 100 mb lık bir bölüm oluşturmak için onay isteyecek buna kesinlikle evet de.kurulum sırasında internet bağlantını kes.etkinleştirme için kurulum sırasında "internete bağlandığımda etkinleştir" kutucuğunu işaretle. eğer crack yapacaksan dediğim gibi sağlam ve çalıştığından emin olduğun crack kullan.crack işlemini bitirmeden nete girme.nete bağlanmadan önce ilk olarak otomatık güncellemeyi kapatın ve ne zaman yükleneceğini bana sor moduna getirin,ondan sonra bağlantıyı gerçekleştirin.
    güncelleştirmelere gelince;görev çubuğu bildirim alanında sarı renkte güncelleme simgesi çıktığında güncelleme penceresinde özel yükle kutucuğunu seçin ve yükleyin.karşıdan yükleme başlıyacaktır(güncelleme boyutuna göre baya uzun sürebilir.tavsiyem gece yapmanız)karşıdan yükleme tamamlanınca size tekrar haber verecektir.
    önemli olan da burasıdır. karşıdan yüklenen güncellestirmeleri tek tek kontrol edin " KB971033 " bu güncelleştirmenin yanındaki kutucuktaki işareti kaldırın ve bu güncelleştirmeyi asla yüklemeyin.şimdilik sorun bu güncelleştirmede. önümüzdeki günlerde yenileri mutlaka gelecektir. ona da o zaman bakarız.

NOT : HDD SIFIRLAMA İŞLEMİNİ HDD Yİ SÖKMEDEN KENDİ KASANDA DA YAPAPİLİRSİN AMA İŞLEMLERİ VE KOMUTLARI UNUTMA İHTİMALİNİ DÜŞÜNEREK BU YOLU ÖNERDİM. BU YAZIYI KAYDEDİP MASA ÜSTÜNDE AÇIP OKUYARAK DAHA GÜVENLİ OLUR KANISINDAYIM.

başkalarının da yararlanması için, sonucu olumlu olumsuz yaz lütfen !

benden bu kadar,umarım faydalı olmuşumdur.hadi kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grlatash -- 4 Temmuz 2011; 2:16:14 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.