Şimdi Ara

Windows güncelleştime hatası 'Code 80072EFE'

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
11.562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Code 80072EFE bu hata çıktı 2 kere format attım olmadı başka iso ile format attım olmadı başka internete bağladım olmadı donanımsal olduğunu zannetmiyorum internete girebiliyorum her bir donanım tıkırında çalışıyor windows 7 güncelleştirmeleri bir türlü yükleyemedim internette o kadar araştırmama rağmen hiç bir kaynak ile çözüme ulaşamadım. ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum daha önce hiç olmadı. sorunun nerede olduğunu bile bilmiyorum nedir bunun çözümü yardım edin lütfen.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Windows Güncelleştirmesi Hatası Kod 80072EFE

Windows bilgisayarlarında görülen "Kod 80072EFE" hatası, Windows güncelleştirmelerini indirirken veya yüklerken ortaya çıkan bir sorunu belirtir. Bu hata, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve sorunu çözmek için farklı adımlar izlenmesi gerekebilir.

Nedenleri:

• İnternet bağlantısı sorunları
    • Bozuk sistem dosyaları
    • Antivirüs yazılımı veya güvenlik duvarı engellemeleri
    • Yetersiz sistem kaynakları
    • Windows Update bileşenlerindeki hatalar

Çözümleri:

• İnternet bağlantınızı kontrol edin ve gerekirse yeniden başlatın.
    • Windows Update sorun gidericisini çalıştırın (Ayarlar > Güncelleştirme ve Güvenlik > Sorun Giderme).
    • DISM (Dağıtım Görüntüsü Servisi ve Yönetimi) ve SFC (Sistem Dosyası Denetleyicisi) taramaları yaparak bozuk sistem dosyalarını onarın.
    • Antivirüs yazılımınızı veya güvenlik duvarınızı geçici olarak devre dışı bırakın ve güncelleştirmeleri yeniden yüklemeyi deneyin.
    • Yeterli disk alanı ve RAM'iniz olduğundan emin olun.
    • Güncelleştirmeleri manuel olarak Microsoft Update Kataloğu'ndan indirip yükleyin.

Bu adımları izlerseniz, "Kod 80072EFE" hatasını çözebilir ve Windows güncelleştirmelerini başarıyla yükleyebilirsiniz. Ancak sorunun nedeni daha karmaşık olabilirse, bir bilgisayar teknisyenine başvurmanız gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Cevapsız kalmış ben yardımcı olmaya çalışayım

Bu: 80072EFE hatası : Windows 7 güncelleştirmeleri yüklenmiyor linkteki aşamaları dener misiniz? Çözüm olmazsa yardımcı olmaya çalışırım.
  • Hocam hortlatıyorum ama sorunu nasıl çözdünüz sistem Windows 7
  • Bendede aynı sorun var.

acer disk ten vindows yükleme yapıyorum,güncelleme almıyor. 80072efe hatası verip duruyor.
  • Aynı sorun bendede var Bosuna Format Atmayın bıraz gec oldu ama bu sorunu olan arkadaslar ıcın soyleyeyım baska ıso dosyasıda ıse yaramıyor.Ben 2 gundur aralıksız bu porblemı cozmeye calısıyorum yabancı sıtelerden tutunda türkiyedekı Sitelere kadar Butun Cozumlerı Programları denedım Sonuc Kocaman bır hıc Bu problemı Cozen arkadas yokmu acaba windows update guncellemelerını wındows catologdan ındırıp kurdum yıne husran yıne husran yokmu bılen bı babayiğit
  • Kımse yokmuu :(
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 0x80300024 Hatası
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bioyilmaz kullanıcısına yanıt
    windows 7 spa 1 paketinimi yükledınız ve sorunu aştınız acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 30 Ocak 2017; 22:40:38 >
  • Evet Arkadaşlar Sonunda KOD 80072efe hatasını Cözmüş Bulunmaktayım

1. Adım - Combofix.exe İndirip Kuruyoruz Bılgısayarın ayarlarını Default'a cekıyor sorunlu dll vs dosyalarını sılıyor duzeltıyor.

2. Adım - Aşağıda bulunan komutları başlat->Programları ve Dosyaları ara kısmına CMD yazın ve CMD komutunun Üzerine Sağ tıklayıp Yönetici Olarak çalıştırın

3. Adım - CMD Komut yazma sayfası Gelecek Ekranınıza Burada'ki komutları Kopyalayıp Yapıştırın (2) kere Enter'a basın ip config/Flushdns'nın 0 ayarlarına Dönmesi için

Netsh winsock reset
    Netsh advfirewall reset
    Netsh int ip reset a.txt
    Netsh winhttp reset proxy
    ipconfig /flushdns

4. Adım - Bılgısayarınızı Yenıden Başlatın

5. Adım - Microsoft sp1 Paketını yukluyoruz Altta'ki link'ten

Windows 7 Service Pack 1 (SP1) Download

6. Adım - Microsoftun Guncellestirme Paketını Yüklüyoruz Aşşagıda'ki linke Tıklayıp Kurun
    Download x64 Tabanlı Sistemler İçin Windows 7 Güncelleştirmesi (KB3102810) from Official Microsoft Download Center

7. Adım - Başlat > Tüm programlar > Windows update Tıklıyoruz Ve beklıyoruz Tahmını bekleme süresi kendim Test ettim 5 Dakika Maximum Güncellistirmeler Onunuze Dökülecektir :)

Dip Not = Windows 7 ultimate Bilgisayarım İşletim Sistemi Orjinal Değil - Format Attıktan Sonra hıc bir Güncellestirme Gerceklesmemiştir. Windows update edip Sonradan Kod 80072efe Hatasını Alan Arkadaşlar varsa yardımı Olucağı Hakkında şüpheliyim :)

Saygılarımla redj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyperx2011 -- 31 Ocak 2017; 0:55:4 >

• uzun zamandır hesaba girmemiştim bende hortlatıyorum. cevap olarak zaman dilimini gmt+2 yapmamışım bunun için 2 gün uğraşmıştım taa 2013'te
  • merhabalar,neredeyse 10 sene sonrasında bile aynı sorunla karşılasan ben yazılan çözümleri denedim lakin bir türlü windows update başlamadı,hala aynı uyarı codu geliyor...her hangi bir önerisi olan varmı acaba..yardımcı olabilecek varsa çok memnun olurum 2 defa format attım hala sorun aynı..lütfen bilen birisi beni bu dertten kurtarsın..

• Sanırım microsoft eski windows 7 ler den caydırmak için sunucu adreslerini değiştirmiş yada erişimi engellemek için herhangi bir sebebten dolayı erişimi kesmiş, dün bende çok uğraştım sağolsun youtuber arkadaşlar bu sorunu çözmüş bu yamayı :  http://download.windowsupdate.com/windowsupdate/redist/standalone/7.6.7600.320/windowsupdateagent-7.6-x64.exe kurdum sorun çözüldü bu yamayı kurmadan önce ne güncelliyordu ne de denetliyordu steam de vac hatası veriyor steamin sitesinde bile adam akıllı giremiyordum görselleri yüklemiyordu.

Anahtar kelime : bulunan hatalar 80072efe 

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.