Bildirim
Windows Faks ve Tarama Nasıl Yapılır?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
quote:
Orijinalden alıntı: memocan2468
Harici modem veya dahili faks modem kartı ile faks cihazı olmadan başka bir faks cihazına gönderi yapılabiliyormuş. Kablo bağlantılarını nasıl yapacağımı ve faksı nasıl gönderebileğimi bilen var mı?
Bilgisayarının faks modem cihazındaki telefon girişine telefonun kablosunu takıp yukarıda verilen linkteki gibi kurulumunu yapıp göndereceksin -
quote:
Orijinalden alıntı: cmldrs
quote:
Orijinalden alıntı: memocan2468
Harici modem veya dahili faks modem kartı ile faks cihazı olmadan başka bir faks cihazına gönderi yapılabiliyormuş. Kablo bağlantılarını nasıl yapacağımı ve faksı nasıl gönderebileğimi bilen var mı?
Bilgisayarının faks modem cihazındaki telefon girişine telefonun kablosunu takıp yukarıda verilen linkteki gibi kurulumunu yapıp göndereceksin
O kadar fazla kombinasyon var ki, inanın kafam karıştı. Üşenmedim şeklini çizdim. E: Ethernet girişi, L:Line girişi, P: Phone girişi. Şimdi buna göre hangi kabloyu nereye takacağım?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi memocan2468 -- 17 Mayıs 2012; 17:33:31 >
-
line girisine telefon hattini takiyorsun phone girisine opsiyonel, istersen telefon cihazi takabilirsin -
quote:
Orijinalden alıntı: dento35
line girisine telefon hattini takiyorsun phone girisine opsiyonel, istersen telefon cihazi takabilirsin
Şekil üzerinde gösterir misiniz? -
Kendin yazmışsın nesini tarif etsin, Line L yazdığın yere telefonun hattını gireceksin ayrıca böylece kalsın telefon da çalışsın istiyorsan Phone yani senin çizdiğin P ye telefonu takacaksın, ama gerekmiyor ise telefon takmana gerek yok, işin bittikten sonra hattı oradan söküp telefona takarsın -
quote:
Kendin yazmışsın nesini tarif etsin, Line L yazdığın yere telefonun hattını gireceksin ayrıca böylece kalsın telefon da çalışsın istiyorsan Phone yani senin çizdiğin P ye telefonu takacaksın, ama gerekmiyor ise telefon takmana gerek yok, işin bittikten sonra hattı oradan söküp telefona takarsın
O zaman telefondan bir splitter ile tekrar hattı çoğaltmam gerekecek galiba. Şu şekilde
-
Bağlantı bilgisayırında devamlı kalacak ise, telefona gelen hattı telefondan çıkartıp direkt faksa bağla splitterden gelen hat pek sağlıklı olmayabiliyor. Telefona da Phone yazan yerden hat çekersin. -
quote:
Bağlantı bilgisayırında devamlı kalacak ise, telefona gelen hattı telefondan çıkartıp direkt faksa bağla splitterden gelen hat pek sağlıklı olmayabiliyor. Telefona da Phone yazan yerden hat çekersin.
Sürekli 'hat kullanılabilir değil' hatası alıyorum. Ben bu işi çözemedim. -
Ben gerektiğinde eski laptop'u kullanarak gönderiyorum, bu sebepten sorununa bir şey diyemeyeceğim. Kullandığımız sistem farklı ama normalde bağlantıyı düzgün yaptı isen çalışması gerekirdi. -
splitter olmaz splitter adsl içindir direk çoklayıcı gerekiyor hat kullanılabilir değil demek çevir sesi yok demektir -
quote:
Orijinalden alıntı: dento35
splitter olmaz splitter adsl içindir direk çoklayıcı gerekiyor hat kullanılabilir değil demek çevir sesi yok demektir
Ayrıca faks sinyal kalitesi de düşüyor, en iyisi yukarıda da dediğim gibi gelen telefon hattından direk bilgisayara bağlaması.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X