Şimdi Ara

windows en hızlı nekadar sürede açılabilir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • gözlerimle görmesem inanmazdım. bugün bir arkadaşımın bilgisayarında windows un açılışı o kadar hızlıydı ki !!! windows xp yazısının altındaki çubuk 5 defa döndü ve açıldı. tamamen kapalı konumdan 5 defada nasıl açılabiliyor ? işlemciye bakmadım ama tek bir har disk vardı o da ideydi. yorumlarınızı bekliyorum.ben de 20 defada filan açılıyor.

• bende 4 defada açılıyo bu çok muhteşem bişi değil bence?

p4 3.0 GHZ HT işlemci
    2GBram
    gigabyte 1000g i865 chipset anakart var

ve dediğim gibi 4

bende hep şeyi sorarım kendime

acaba 3 kere gören varmı
  • yeni format attığım zaman bende 2 kere dönüyo açılıyo ama yeni format attığımda oluyo bu olay
  • windowsun ince ayarları ile dahada hızlandırmak mümkün ...
  • belli bi yerden sonra azalmıyo ama 1 kere görmek zordur.3 tane 0.5gb 7200rpm 8mb buffer raid ile bağlanmış sata hdd de belki görürüz
  • bende 1 kerede acılıo ama o cubuktan sonraki bekleme süresi önemli asıl olan
  • quote:

Orjinalden alıntı: Embrio

bende 4 defada açılıyo bu çok muhteşem bişi değil bence?

p4 3.0 GHZ HT işlemci
    2GBram
    gigabyte 1000g i865 chipset anakart var

ve dediğim gibi 4

bende hep şeyi sorarım kendime

acaba 3 kere gören varmı

dediğim makine 950 ytl ye alınmış. keşke baksaydım işlemciye ram e . peki arkadaşlar bootvis dışında neler yapabiliriz hızlandırmak için ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • işlemci ekranından masaüstündeki herşeyin yüklenmesi arasında geçen süre 6 - 8 sn ye kadar indirilebilir.Ama bir manası yok bir ara çok kasıyordum artık bıraktım düğmeye basıyorum birşeylerle uğraşıyorum o arada açılıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

işlemci ekranından masaüstündeki herşeyin yüklenmesi arasında geçen süre 6 - 8 sn ye kadar indirilebilir.Ama bir manası yok bir ara çok kasıyordum artık bıraktım düğmeye basıyorum birşeylerle uğraşıyorum o arada açılıyor.

tamam artık senin yerine ben uğraşıyorum söyle nasıl nasıl ?
  • Yarısına geldiğinde açılıyor bende. Düzenli olarak "Prefecth" temizliği yapın , hiçbir sorun kalmaz.
    Oturduğum her bilgisayarda sırasıyla , temayı windows xp default-gümüş yapıyorum , arka planı boş seçiyorum. Bu arada gümüş temayı seçtiğinizde arka plan rengi otomatikman gri oluyor , bunu böyle bırakmanızı tavsiye ederim. Msconfig'den başlangıçta çalışan programların tamamını kaldırıyorum , prefecth ve temp klasörlerini boşaltıyorum. Bahsettiklerim ince ayar bile değil , regedit ile dahi uğraşmıyorum yani ama anlattıklarımı yaptığımda , konfigürasyon hiç farketmiyor (Celeron , P4 , P3 , AMD XP , Sempron , Sempron 64 ve athlon 64'de denedim şimdiye kadar) tamamında , başlangıçta geçen çizgi yarısına gelmeden açılıyor. Tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tyu

quote:

Orjinalden alıntı: fuzbing

işlemci ekranından masaüstündeki herşeyin yüklenmesi arasında geçen süre 6 - 8 sn ye kadar indirilebilir.Ama bir manası yok bir ara çok kasıyordum artık bıraktım düğmeye basıyorum birşeylerle uğraşıyorum o arada açılıyor.

tamam artık senin yerine ben uğraşıyorum söyle nasıl nasıl ?

http://forum.donanimhaber.com/m_3678045/mpage_1/key_regedit//tm.htm#3678045

http://forum.donanimhaber.com/m_3480542/mpage_1/key_regedit//tm.htm#3480542

http://forum.donanimhaber.com/m_3261628/mpage_1/key_regedit//tm.htm#3261628

http://forum.donanimhaber.com/m_3874516/mpage_1/key_regedit//tm.htm#3967422

sanırım bunlar işini görür forumda daha bir çoğu var ararsan bulursun.bir ara bende çok kafa takıyordum ama artık umursamaz oldum sana kolay gelsin...

• hepinize teşekkürler arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: dikmenibo

belli bi yerden sonra azalmıyo ama 1 kere görmek zordur.3 tane 0.5gb 7200rpm 8mb buffer raid ile bağlanmış sata hdd de belki görürüz

Arkadaşımda celeron 2.4 var Yararlı tüm programlarını yukleyip Temizliğini yaptıktan sonra Ghostunu aldı Bi şey yukledikten sonra begenmesse geri yukluyor ve bölece zararlı, gereksiz artık bırakmıyor pc de ve sadece ve sadece 1 kere de açılıyor o çizgi bi kere zar zor geçiyor oda sanırım ayıp olmasın diye Yani açılış hızı o kdr problem değil İşlev lazım ...
  • eski şirketimde bir müşteriden gelen bir bilgisayarı biz server olarak kullanmaya karar verdik. sistem format atıp tekrar yükledik. ve tüm driverlar ve tabiki sql server. ve bunun için büyük bir stok progamı. sistemin açılışını gördüğüm zaman inanamadım. sadece windows yazısı 2 kere geçti. daha da ilginç olanı power butonuna bastıktan sonra sadece 8. saniyede masaüstünü rahatlıkla kullanabiliyordum. bilinen bir olay sql server bilgisayarı inanılmaz olarak kasıyor bir çok sistemlerde. ama bu bilgisayar sakni hiç bir şey yokmuş gibi çalışıyordu. işlemcisi p4 1.7 ramlar 128 X 2 rdram. ve hdd 40 gb. samsung. birde müşteri bunu yavaş diye getirmişti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ®ush

quote:

belli bi yerden sonra azalmıyo ama 1 kere görmek zordur.3 tane 0.5gb 7200rpm 8mb buffer raid ile bağlanmış sata hdd de belki görürüz

Arkadaşımda celeron 2.4 var Yararlı tüm programlarını yukleyip Temizliğini yaptıktan sonra Ghostunu aldı Bi şey yukledikten sonra begenmesse geri yukluyor ve bölece zararlı, gereksiz artık bırakmıyor pc de ve sadece ve sadece 1 kere de açılıyor o çizgi bi kere zar zor geçiyor oda sanırım ayıp olmasın diye Yani açılış hızı o kdr problem değil İşlev lazım ...

Ghostunu almak ne demek?

• quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

quote:

Orjinalden alıntı: ®ush

quote:

Ghostunu almak ne demek?

image ini almak demek. mesela format attın windows u yükleyip sp2 kurdun. sonra image ini (ghostunu) alıosun.. ve istediin zaman 5 dakkada bu image yi yüklüosun. 5 dakkada iş bitio ve sana format atılmış windows yüklenmiş sp2 si yüklenmiş bi pc karşında.. tabi istersen sp2 yükleme başka programlar yükle nası istersen .. image i aldıın zamanki bilgisayarı istediğin zaman kopyala yapıştır yapabiliosun özü bu.. norton ghost var ama ben acronis true image kullanıyorum.. windows + sp2 toplam 3gb. image i 1.5 gb falan.. tabi image i başka yere alman lazım.. mesela windows c de ise d ye at image i. istediin zaman d deki image i c ye naklet..

• Arkadaslar xp acılıs ve kapanıs bekletmesi sorunu herkesi gıcık ediyor ve herkeste takıntı haline gelmis bir durumda...
    Ben bundan birkac ay önce oturdum pc'nin basına actım regediti yapabildigim bütüüüün ince ayarlari Sycronize olabilecek sekilde cakışmadan minimum seviyeye düsürdüm...ve ayrıca bende Hosgeldiniz yazısı ve sizin bahsettiginiz o cubukların gecimi diye hicbirsey yok :) gerckten yoktur..pc 4 saniyede tamamıyla acılıyor...yardım almak isteyen msn'den görüsebilmemiz mümkündür...saygılarımla.... msn bilemezsinkii@hotmail.com
  • bootviss diye program var onu kullanmasını ören.. 4-5 saniye azalacaktır.. tabi senin pc ne ve kullandıın programlara göre
  • celeron 400 de yarım çevrimde açtım. ama toplam açılma süresi 4 dakka
  • quote:

Arkadaslar xp acılıs ve kapanıs bekletmesi sorunu herkesi gıcık ediyor ve herkeste takıntı haline gelmis bir durumda...
    Ben bundan birkac ay önce oturdum pc'nin basına actım regediti yapabildigim bütüüüün ince ayarlari Sycronize olabilecek sekilde cakışmadan minimum seviyeye düsürdüm...ve ayrıca bende Hosgeldiniz yazısı ve sizin bahsettiginiz o cubukların gecimi diye hicbirsey yok :) gerckten yoktur..pc 4 saniyede tamamıyla acılıyor...yardım almak isteyen msn'den görüsebilmemiz mümkündür...saygılarımla.... msn bilemezsinkii@hotmail.com

bilgisayarım hızlı açılıyor diye iddia ederim de bu kadarda değil tamam windows çubuğu 1.5 kere ancak geçiyor ama hoşgeldiniz yazısı bir süre çakıyor yani.
    msnden ziyade bikaç önemli ayarı yazarsan herkes faydalanır.
    donanım haber hep paylaşım tam paylaşım

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.