Şimdi Ara

windows bilgisayara linux yükleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar öncelikle 2 yıl önce mac kullanıyordum sonra aptallık edip windowsa geçtim 2 yıldır mennun değilim tekrar mac e geçecek durumda yok şimdilik o yüzden bilgisayarıma linux kurmak istiyorum ama deneyimim yok

nasıl kurulur
    hangisi kurulmalı
    kurulduktan sonra hafıza gider mi
    oynadığım tek bir oyun var onu çalıştırır mı (league of legends)

sade ve kullanışlı arayüzü olan bi linux istiyorumm

yardımlar için teşekkürler

Pardus 2011.2
    Ubuntu 11.10
    Linux mint 12
    Suse
    vs....
  • Pardus 2011 için şöyle bir açıklama yapabilirim. Pardus için harddiskinizde windows tan ayrı bir bölüm oluşturmalısınız. Pardus windows ile beraber çalışmak için uygun bir işletim sistemi değildir. Uygulayabileceğiniz en güzel yöntem windows için ve pardus için ayrı ayrı bölümler oluşturmak. Böylelikle her iki işletim sistemi de sorunsuz çalışmış olur. Ama şu uyarıyı da yapmak istiyorum. Bilgisayarınızı Windows ile başlattığınızda Pardus un yüklü olduğu bölümü göremezsiniz. Bu pardus ile windows un birbirine uyumlu olmamasından kaynaklanmaktadır. Bilgisayarınızı pardus ile başlatırsanız windows için ayırdığınız bölümü görmekte sıkıntı çekmezsiniz.

Orijinalden alıntı: perseustr

Pardus 2011 için şöyle bir açıklama yapabilirim. Pardus için harddiskinizde windows tan ayrı bir bölüm oluşturmalısınız. Pardus windows ile beraber çalışmak için uygun bir işletim sistemi değildir. Uygulayabileceğiniz en güzel yöntem windows için ve pardus için ayrı ayrı bölümler oluşturmak. Böylelikle her iki işletim sistemi de sorunsuz çalışmış olur. Ama şu uyarıyı da yapmak istiyorum. Bilgisayarınızı Windows ile başlattığınızda Pardus un yüklü olduğu bölümü göremezsiniz. Bu pardus ile windows un birbirine uyumlu olmamasından kaynaklanmaktadır. Bilgisayarınızı pardus ile başlatırsanız windows için ayırdığınız bölümü görmekte sıkıntı çekmezsiniz.

Dostumun da dediği gibi ayrı bölümlere kurmanız yerinde olacaktır.Normal şekilde pardusdaki bilgilerinize erişemiyorsunuz ancak aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz bunun için;

http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Windows_%C3%BCzerinden_Pardus_disk_b%C3%B6l%C3%BCmlerine_eri%C5%9Fim

• quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

quote:

Orijinalden alıntı: perseustr

Pardus 2011 için şöyle bir açıklama yapabilirim. Pardus için harddiskinizde windows tan ayrı bir bölüm oluşturmalısınız. Pardus windows ile beraber çalışmak için uygun bir işletim sistemi değildir. Uygulayabileceğiniz en güzel yöntem windows için ve pardus için ayrı ayrı bölümler oluşturmak. Böylelikle her iki işletim sistemi de sorunsuz çalışmış olur. Ama şu uyarıyı da yapmak istiyorum. Bilgisayarınızı Windows ile başlattığınızda Pardus un yüklü olduğu bölümü göremezsiniz. Bu pardus ile windows un birbirine uyumlu olmamasından kaynaklanmaktadır. Bilgisayarınızı pardus ile başlatırsanız windows için ayırdığınız bölümü görmekte sıkıntı çekmezsiniz.

Dostumun da dediği gibi ayrı bölümlere kurmanız yerinde olacaktır.Normal şekilde pardusdaki bilgilerinize erişemiyorsunuz ancak aşağıdaki yöntemi uygulayabilirsiniz bunun için;

http://tr.pardus-wiki.org/NASIL:Windows_%C3%BCzerinden_Pardus_disk_b%C3%B6l%C3%BCmlerine_eri%C5%9Fim

Cohannan kardeşimdin de söylediği yöntem gerçekten ideal. Elbette bu yöntem ile Windows ile başlatılmış bilgisayarınızdan Pardus un kurulu olduğu bölüme rahatça ulaşabilirsiniz. Böylelikle Pardus için ayırdığınız bölümü de aktif olarak kullanabilir, gereksiz hafıza kayıplarından da kurtulmuş olursunuz. Önerisinden dolayı Cohannan kardeşime teşekkürler ediyorum.

• Söylediğiniz program ext3 ve ext4 formatlı disk alanlarını göstermez. Bu iş için Linuxreader programını kullanabilirsiniz. Şahsen ben kullanıyorum ve gayet güzel bir program.
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • + üstteki linuxlardan Ubuntuyu tavsiye ederim...
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.