Öncelikle cevap yazacak tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Arkadaşlar öncelikle makina bilgilerimi paylaşayım.asus P4p800X anakart ve asus fx5200 128mb ekran kartım vardı.HDD yi oyun için 2 ye ayırmıştım hem win98 hemde xp kuruluydu.(Bazı eski oyunlar sadece Win98 de çalıştıgı için bunu kullanıyordum.)Yaklaşık 2 ay önce anakartım yandı.Malesef piyasada p4p800x in sıfırını bulamadım.Spot piyasadan sıfır kutulu asus p4p800SE yi buldum ve aldım.Makinada şu an XP sorunsuz çalışıyor.ancak yine eskisi gibi çift işletim sistemi kurmayı denedim.Win 98 sorunsuz ve çok kısa bir sürede kuruluyor.Ancak ekran kartımı tanıttıgım anda win98 açılmıyor.Her açılışta windows koruma hatası veriyor ve Sadece güvenli kiple açılış yapıyor.Ekran kartını söküp yeniden taktım.Kendi orjinal cd sinden drıverı yükledim.2 ayrı hdd de denedim aynı hatayı verdi.Win 98 sadece kendi ekrankartı ayarlarıyla çalışıyor varsayılan ekran kartı olarak görüyor.Ekran kartı için başka sürücüler denedim ama olmadı. Bu konuda çok degerli görüşlerinizi bekliyorum.Saygılar
bir hdd'yi çıkar bide remlerin yerini deiştir. sonra kur bakalm. bi dene
cevap için teşekkürler.İşallah çare olur yoksa yandım
güncel ekran kartı sürücüsünü bulabilirsen onu dene muhtemelen problemin çözülecektir.
peki ekran kartı driverlarının 98 için olduguna eminmisin bide 98 için kurup dene ondan yapıyor oLabiLir