Şimdi Ara

Windows açıldıkdan sonra simgeler geç geliyor...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
27.849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başlangıçta windows normal bir hızda yüklüyor kendini burada bir yavaşlık yok. Sistem açıldıktan sonra masaüstüm bomboş görünüyor ve masaüstündeki simgelerin gelmesi neredeyse bir dakikayı buluyor.

Eğer bilgisayarı kapadıktan sonra 5-10 dk gibi kısa bir süre içerisinde tekrar açarsam, simgeler hemen geliyor beni bekletmiyor yani. 1 saat gibi bir süreyi aşkın süre bilgisayar kapalı durursa oluyor. Bunun nedeni ne olabilir ve çözümü nedir?

İlgilenen herkese teşekkür ederim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Selam kardeş aynı sorun bende de var İnş. burdaki arkadaşlar bize yardımcı olurda bende eski günlerdeki gibi simgelerimi hızlı bi şekilde görebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BIYIK_USTA -- 19 Şubat 2009; 2:16:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BIYIK_USTA

Selam kardeş aynı sorun bende de var İnş. burdaki arkadaşlar bize yardımcı olurda bende eski günlerdeki gibi simgelerimi hızlı bi şekilde görebilirim
    selam kardes benimde ayni sorunla basim dertte ins bu derde bi derman buluruz burda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cga -- 19 Şubat 2009; 2:19:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cga

selam kardes benimde ayni sorunla basim dertte ins bu derde bi derman buluruz burda.

Alıntıları Göster
    Selam bilader bende aynı sorunu yaşıyorum bilgisayarım simgesi mozilli fire föx simgesi felan hepsi çıkıyo fakat oyunlarımın içindeki simgeler çıkmıyo umarım bu sorunu burda çözerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Whisper81

Selam bilader bende aynı sorunu yaşıyorum bilgisayarım simgesi mozilli fire föx simgesi felan hepsi çıkıyo fakat oyunlarımın içindeki simgeler çıkmıyo umarım bu sorunu burda çözerim

Alıntıları Göster
    Neden olduğuna dair bir fikri olan var mı? Bir tek bende olan bir sorun değilmiş galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: metinsbf

Neden olduğuna dair bir fikri olan var mı? Bir tek bende olan bir sorun değilmiş galiba

Alıntıları Göster
    Size Kesin Çözümü serji arkadaş verecektir.
    ilk sayfada neler yapmanız gerekiyor yazıyor.

Ben olsam ilk başta combofix diye pogram var onla işleme başlardım.
    Aşagıdaki linkte bu program kullanımı ile kendisi mevcuttur.
    Okuyun sonra işlem yapın.

http://forum.donanimhaber.com/m_9478084/mpage_108/key_//tm.htm#28899653

• quote:

Orijinalden alıntı: desing

Size Kesin Çözümü serji arkadaş verecektir.
    ilk sayfada neler yapmanız gerekiyor yazıyor.

Ben olsam ilk başta combofix diye pogram var onla işleme başlardım.
    Aşagıdaki linkte bu program kullanımı ile kendisi mevcuttur.
    Okuyun sonra işlem yapın.

http://forum.donanimhaber.com/m_9478084/mpage_108/key_//tm.htm#28899653

Alıntıları Göster
    Ben bu konu ile SERJİ'nin alakasını kuramadım.
    Serji Hijackthis başlığında yardımcı oluyor iyi güzel de
    böyle bir sorun için hijackthis kullan düzelir hiçbirşey kalmaz demek kahinlikten başka birşey olmaz.
    Ne ise,
    masaüstü simgelerinin geç gelmesinin birçok sebebi olabilir.Öncelikle
    başlat>çalıştır a msconfig yazarak enterlayın ve başlangıçtaki gereksiz programları kaldırarak öyle deneyin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mesuthaksoy

böyle bir sorun için hijackthis kullan düzelir hiçbirşey kalmaz demek kahinlikten başka birşey olmaz.
    Ne ise,
    başlat>çalıştır a msconfig yazarak enterlayın ve başlangıçtaki gereksiz programları kaldırarak öyle deneyin.

Alıntıları Göster
    desing;

Hijackthis'i düzenli olarak kullanıyorum. (Ortalama haftada iki defa tararım.) Yine o konuya da bakıp bir defa daha deneyim.

mesuthaksoy,

başlat>çalıştır>msconfig'de hiç bir program seçili değil. Acaba hepsini iptal ettiğimden olabilir mi ki? Gerçi uzun zamandır başlangıcım o şekilde ama bu sorun daha yeni başladı.

• quote:

Ne ise,

Alıntıları Göster
    Bunun yanında
    başlat>çalıştır a regedit yazıp enterlayın.
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction anahtarına tıklayın.Sağda enable adında bir değer göreceksiniz.Çift tıklayın ona
    Y harfini N olarak değiştirin.Çıkın registry den.Sonra BİR DENEYİN.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mesuthaksoy -- 19 Şubat 2009; 13:29:02 >

• quote:

Bunun yanında
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Dfrg\BootOptimizeFunction anahtarına tıklayın.Sağda enable adında bir değer göreceksiniz.Çift tıklayın ona

Alıntıları Göster
    Teşekkür ederim. Bu uygulamayı yaptım ama şu anda test etmem mümkün değil. İnşallah düzelir bu uygulamayla.

Sorunu yazarken belirtmeyi unutuğum birşey var. Eğer bilgisayarı kapadıktan sonra 5-10 dk gibi kısa bir süre içerisinde tekrar açarsam, simgeler hemen geliyor beni bekletmiyor yani. 1 saat gibi bir süreyi aşkın süre bilgisayar kapalı durursa oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: metinsbf

Teşekkür ederim. Bu uygulamayı yaptım ama şu anda test etmem mümkün değil. İnşallah düzelir bu uygulamayla.

Sorunu yazarken belirtmeyi unutuğum birşey var. Eğer bilgisayarı kapadıktan sonra 5-10 dk gibi kısa bir süre içerisinde tekrar açarsam, simgeler hemen geliyor beni bekletmiyor yani. 1 saat gibi bir süreyi aşkın süre bilgisayar kapalı durursa oluyor.

Alıntıları Göster
    O işine yaramazsa regeditte
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer menüsünde
    Max Cached Icons değerini de çift tıklayarak (500 ya da 2000 dir) 4095 yaparak dene.

• quote:

O işine yaramazsa regeditte
    HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer menüsünde
    Max Cached Icons değerini de çift tıklayarak (500 ya da 2000 dir) 4095 yaparak dene.

Alıntıları Göster
    quote:

bende 8192 yazıyor orası ?? genede değiştiriymi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Richard Kruspe

quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: SauronxTR

quote:

Masaüstü simgelerin geç geliyorsa HAYIR.
    Bu arada işletim sistemi ve ram ne kadar pcde?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: SauronxTR

quote:

Masaüstü simgelerin geç geliyorsa HAYIR.
    Bu arada işletim sistemi ve ram ne kadar pcde?

Alıntıları Göster
    XP SP3
    RAM 2 GB 800MHZ DUAL CORE 2.0 E4500

• quote:

Orijinalden alıntı: Richard Kruspe

XP SP3
    RAM 2 GB 800MHZ DUAL CORE 2.0 E4500

Alıntıları Göster
    Beyler benim PC i7 2600k Saphire 6970 dual fan ekran kartı 12 GB DDR 3 1600 mhz ram var aynı sorun bendede var
  • Ayni sorun xp kullanirken bende de vardi.Ama takintili oldugum icin cozdugumu hatirliyorum.Nasil yaptigimi bulabilirsem yazarim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alilisan32

Ayni sorun xp kullanirken bende de vardi.Ama takintili oldugum icin cozdugumu hatirliyorum.Nasil yaptigimi bulabilirsem yazarim.

Arkadaslar yanlis bulmadiysam eger combofix sorununuzu cozecektir
  • quote:

quote:

Ayni sorun xp kullanirken bende de vardi.Ama takintili oldugum icin cozdugumu hatirliyorum.Nasil yaptigimi bulabilirsem yazarim.

Arkadaslar yanlis bulmadiysam eger combofix sorununuzu cozecektir

Alıntıları Göster
    Bir çok nedeni olabilir.

1) Başlangıçta açılan programları beklediğinden(Başlat>Çalıştır>Msconfig den düzenlenebilir)
    2) Anti Virüs yazılımının başlangıç kontrolünden
    3) Sisteminize bulaşmış herhangi bir virüs vs. zararlı yazılımlardan.
    4) Arka planda açılan programlardan(Özellikle yeni pc lerde yanında gelen kurulmuş hazır programlar)
    5) Çerezler vs. temizlenmediğinden(ccleaner kullanılabilir bununla ilgili. Aynı zamanda bu program regeditteki hataları en güvenli şekilde çözümleyebilir, öneririm)

Aklıma gelen sebepler bunlar.. Umarım sorununuz ortadan kalkar.

İyi forumlar

Edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eni Vici Vokke -- 17 Temmuz 2012; 9:23:01 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Eni Vici Vokke

Bir çok nedeni olabilir.

1) Başlangıçta açılan programları beklediğinden(Başlat>Çalıştır>Msconfig den düzenlenebilir)
    2) Anti Virüs yazılımının başlangıç kontrolünden
    3) Sisteminize bulaşmış herhangi bir virüs vs. zararlı yazılımlardan.
    4) Arka planda açılan programlardan(Özellikle yeni pc lerde yanında gelen kurulmuş hazır programlar)
    5) Çerezler vs. temizlenmediğinden(ccleaner kullanılabilir bununla ilgili. Aynı zamanda bu program regeditteki hataları en güvenli şekilde çözümleyebilir, öneririm)

Aklıma gelen sebepler bunlar.. Umarım sorununuz ortadan kalkar.

İyi forumlar

Edit: imla

Alıntıları Göster
    Zamanla öyle şeyler olması normal. Kafan hiç rahat etmezse formatla derim :)

• quote:

Bunun yanında

Bu ara bende de aynı sorunlar vardı.
    Söylediginiz yöntemi denedim, sorunu çözdüm.
    Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.