Şimdi Ara

Windows 8 ve Minecraft Uyumsuzluğu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
8.809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben en büyük zevklerinden birisi minecraft oynamak olan bir adamım. Dün Windows8 Enterprice x64 versiyonunu yükledim formatla.Daha sonra Minecraft oynamaya çalıştığımda crash hatası aldım.

" Bad video card drivers!
    -----------------------

Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
    This can usually be fixed by updating the video card drivers.

--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
    Generated 25.03.2013 17:36

-- System Details --
    Details:
    Minecraft Version: 1.5.1
    Operating System: Windows 8 (x86) version 6.2
    Java Version: 1.7.0_17, Oracle Corporation
    Java VM Version: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
    Memory: 458960224 bytes (437 MB) / 518979584 bytes (494 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
    JVM Flags: 2 total; -Xms512m -Xmx1024m
    AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
    Suspicious classes: No suspicious classes found.
    IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
    LWJGL: 2.4.2
    OpenGL: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
    Is Modded: Probably not. Jar signature remains and client brand is untouched.
    Type: Client (map_client.txt)
    Texture Pack: Default
    Profiler Position: N/A (disabled)
    Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]

org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
    at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
    at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
    at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
    at net.minecraft.client.Minecraft.a(SourceFile:235)
    at avv.a(SourceFile:56)
    at net.minecraft.client.Minecraft.run(SourceFile:507)
    at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
    --- END ERROR REPORT 84ef5b8c ----------"

Böyle bir hata aldım.Araştırdım güncelleme yapın yazıyordu heryerde.Yaptım ve hatta slimsrivers indirdim güncellemediğim programlarıda güncelleştirdim. Updateler tam.64 bit javasıda var.(Java7) Fakat hala aynı sorunla karşılaşıyorum minecraftı 4-5 kere silip geri yükledim. Sorun ne olabilir yardım edin lütfen deliricem.

• Merhaba daha dün masaüstü bilgisayarıma windows 8 yükledim bendede aynı sorun oldu ama ekran kartı driverlerını kurduğumda sorun kalmadı.Ekran kartın uyumsuzsa w7 moduyla aç ben öyle yaptim
  • Ekran kartım Ati Radeon HD 5570 bendeki cdsi win8 uyumlu değil bende sitesinden update yaptım.Cdsen yüklemedim. Win7 uyumluluğunda da çalıştırmayı denedim olmuyor.Teamwieverda açarım yardım etmek isteyen olursa direk olarak.
  • Minecraft ın piyasadaki bütün versiyonlarının şuan için Windows 8 ile uyumsuz olduğunu okumuştum internette bi ara ondan dolayı kaynaklanabilir yine de tam olarak araştırmanızı öneririm.
  • Haklısınız windows 8'in uyumluluk listesinde yok fakat oynanamaz değil.Normalde updateleri yaptıktan sonra oyuna girmemiz lazım(En azından yapanlar böyle yapmış.) fakat bende olmuyor.Yapabilen biri varsa lütfen benle iletişime geçsin. Teamwiever kullanırım ya da show my pc.
  • Gece bi çözüm yazacağım oyun ile işim olmadığı için pek oyun bulunmaz benim kullandığım bilgisayarlarda.Gece bi çözümünü yazarım denersiniz eğer olumlu sonuç alırsanız benim bloga da yeni bir makale konusu doğar :) :P
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkLord15

Gece bi çözüm yazacağım oyun ile işim olmadığı için pek oyun bulunmaz benim kullandığım bilgisayarlarda.Gece bi çözümünü yazarım denersiniz eğer olumlu sonuç alırsanız benim bloga da yeni bir makale konusu doğar :) :P

Çözüm bulabildiniz mi?
  • Çözüm var ofisteyim başım kalabalık akşam bana tekrar hatırlatın pm ile belirteyim size.
  • Ekledi:

-Bilgisayarım > Sağ Tık > Özellikler seçeneğine gir.
    -Açılan pencereden sol tarafta Gelişmiş Sistem Ayarları seçeneğine tıkla.
    -Burada açılan pencereden Gelişmiş sekmesinden Ortam Değişkenleri butonuna tıkla.
    -Daha sonra sol alt tarafta bulunan Kullanıcı Değişkenleri butonuna tıkla.
    -Daha sonra açılan pencereden yeni diyerek karşına gelen ekranda Değişken Adı (Variable Name)kısmına path yaz.Değiken Değeri (Variable Value) kısmına da JDK 'nin yüklü olduğu kısmı yaz (belirt).Burada dikkat etmen gereken nokta JDK yolunu doğru bir şekilde yazmalısın.Örnek olarak C\Program Files\Java\jdk1.6.0\bin bu şekilde yazmalısın.Eğer bilgisayarında Java kurulu değil ise java nın resmi sitesinden Java'nın setup (.exe) dosyasını indirip kurabilirsin.

Bu işlemleri doğru bir şekilde yaptıktan sonra oyuna giriş yaptığın Minecraft simgesine sağ tıklayarak Yönetici Olarak Çalıştır seçeneğini tıkla bu şekilde sorunsuz oynayabilrsin diye düşünüyorum.Yazdıklarımı uygular sonucu konu altından bildirirsin.

• Şu vidyomu izlerseniz belki yardımcı olabilir.

http://www.youtube.com/watch?v=NWgoeBQxRBg
  • http://support.amd.com/en-us/download bunu indir bendede oldun indrilebilrsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.