Şimdi Ara

Windows 8 ve BS Player Sorunu Metro Arayüzü Çalışmıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: buludag89
    sitede de ben konu açmıştım :) uzun zamandır konuya bakmıyorum çünkü şu an sorunsuz çalışıyor bende. Çözümü henüz yok iş biraz şans. Milyon tane format attım en son attığımda 2si de çalıştı bende daha fazla kurcalamıyorum. Win8 VL ve BS Playerin pro versiyonu yüklü bende. İnsallah düzeltirler problemi. Yoksa windows 8 den vazgeçerim ama BS den asla !

Hayır artık bu sorunun oluşması şansa bağlı değil. Ben sorunun oluşma nedenini tespit edip yukarıda ki bir mesajımda yazmıştım. Hatta sizin BSPlayer forumlarında açtığınız konuya da yazdım. Ancak malum yeniyıl henüz ilgilenen olmadı.

quote:

Orijinalden alıntı: Elaman

Son durum şu ki:
    BSPlayerin Windows 8 ile ilgili bir sorunu olduğu gerçek. Bu durumu da sadece belirli bir işlem uygulanırsa meydana geliyor. Ben uzun deneme araştırmalarım sonucunda sorunun ne zaman meydana geldiğini buldum.

Eğer BSPlayeri kurduktan sonra "Seçenekler->Tercihler->Dosya Türleri[İlişkilendirilmiş uzantılar]->CDA" kutucuğundan işareti kaldırıp ta tercihler penceresini kapatırsanız Program sisteminizde "HKU\S-1-5-21-********-********** - **********-1001\Software\Classes\" ve
    "HKU\S-1-5-21-******** - ********** - **********-1001_Classes\" yollarında ki girdilere hasar veriyor.

Ve Windows 8'in Metro arayüzündeki uygulamaların bilgileri de burada tutulduğu için bu girdiler büyük ölçüde siliniyor ve ya programların yolları vs sistemden kaldırılıyor. Bu yüzden de bu işlemi gerçekleştirdiğiniz andan itibaren Metro arayüzünde ki programlarınız artık çalışmıyor.

Malesef neden olduğu sorunun önceden yedek alınmamışsa herhangi bir geri dönüşü de yok. Bu yüzden bu hata BS.Player'dan biran önce kaldırılmalı. Zira hiç mi hiç yakışmıyor.

Konuyu düzeltilmesine faydası olur düşüncesiyle BS.Playerin forumlarında da dile getirmeye çalıştım. İngilizce çeviri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.

http://forum.bsplayer.com/bug-reports-codecs/19727-bs-player-windows-8-problems.html

• Ben de Bs Player fanatiği oldum şu son bir aydır o nasıl bir kolaylıktır rahatlıktır film veya dizi farketmez açıyorsunuz ondan sonra filmin üstüne sağ tıklayın subtitles a gelin check kısmına gelip ordan all search yapın filminizle uyumlu önceden tanımladığınız dillerde altyazıların listesini sizin karşınıza çıkarır ve ordan seçer filminize ekler uyum sorunu sıkıntısı olmadan seyredersiniz.Önceden görüntüyü çok iyi hale getirdiğinden dolayı Splash Player kullanıyordum.Eğer bu şekilde altyazı özelliği olan başka player varsa söyleyin bana bi bakiym.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TECHTRONİC -- 31 Aralık 2012; 15:27:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TECHTRONİC

Ben de Bs Player fanatiği oldum şu son bir aydır o nasıl bir kolaylıktır rahatlıktır film veya dizi farketmez açıyorsunuz ondan sonra filmin üstüne sağ tıklayın subtitles a gelin check kısmına gelip ordan all search yapın filminizle uyumlu önceden tanımladığınız dillerde altyazıların listesini sizin karşınıza çıkarır ve ordan seçer filminize ekler uyum sorunu sıkıntısı olmadan seyredersiniz.Önceden görüntüyü çok iyi hale getirdiğinden dolayı Splash Player kullanıyordum.Eğer bu şekilde altyazı özelliği olan başka player varsa söyleyin bana bi bakiym.

VLC Media Player'ın özellikleri bunlarla da bitmiyor. Yazılım alt yazı desteğine sahip. Alt yazı desteğinden yararlanabilmeniz için hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Çünkü yazılım kendiliğinden alt yazıları bulup çalıştırmaya başlıyor. Bir diğer özellik ise tema desteği. Yazılıma istediğiniz temayı indirip ekleyebilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay olan, birçok ortam yürütücüsünden daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğimiz bu yazılımın özellikle ses ve video oynatma konusunda rakibinin olmadığını söyleyebiliriz.

Yukarıdaki yazıyı VLC özelliklerinden aldım. Eleman kızmasın diye bütün özellikleri almadım. Bu yazılım Win 8 ile tam uyumludur, şimdiye dek bu konuda hiç şikayet gözlenmemiştir. Fazladan ihtiyatlı olmak isteyenler portable sürümünü de kullanabilirler. Ben öyle yapıyorum...

Portable sürüm indirme için link
    http://portableapps.com/apps/music_video/vlc_portable

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

Ben de Bs Player fanatiği oldum şu son bir aydır o nasıl bir kolaylıktır rahatlıktır film veya dizi farketmez açıyorsunuz ondan sonra filmin üstüne sağ tıklayın subtitles a gelin check kısmına gelip ordan all search yapın filminizle uyumlu önceden tanımladığınız dillerde altyazıların listesini sizin karşınıza çıkarır ve ordan seçer filminize ekler uyum sorunu sıkıntısı olmadan seyredersiniz.Önceden görüntüyü çok iyi hale getirdiğinden dolayı Splash Player kullanıyordum.Eğer bu şekilde altyazı özelliği olan başka player varsa söyleyin bana bi bakiym.

VLC Media Player'ın özellikleri bunlarla da bitmiyor. Yazılım alt yazı desteğine sahip. Alt yazı desteğinden yararlanabilmeniz için hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Çünkü yazılım kendiliğinden alt yazıları bulup çalıştırmaya başlıyor. Bir diğer özellik ise tema desteği. Yazılıma istediğiniz temayı indirip ekleyebilirsiniz. Kullanımı oldukça kolay olan, birçok ortam yürütücüsünden daha başarılı olduğunu rahatlıkla söyleyebileceğimiz bu yazılımın özellikle ses ve video oynatma konusunda rakibinin olmadığını söyleyebiliriz.

Yukarıdaki yazıyı VLC özelliklerinden aldım. Eleman kızmasın diye bütün özellikleri almadım. Bu yazılım Win 8 ile tam uyumludur, şimdiye dek bu konuda hiç şikayet gözlenmemiştir. Fazladan ihtiyatlı olmak isteyenler portable sürümünü de kullanabilirler. Ben öyle yapıyorum...

Eyvallah arkadaş ama cidden tartışma çıkarcağınıza birbirinizle savaşacağınıza sorunla uğraşın birbirinize laf sokmanın 'ben daha iyi biliyorum bak'ı göstermenin anlamı yok sen hala bana öneri yaparken bile ona takılmışsın ha bu forumda samimi bir ortam oluşması için güzel bir olay ama işte bilemezsin kimin sabrı ne kadardır...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan

quote:

VLC player hiç kullanmadım ama BS playeri şu sayacağım özelliklerden ötürü seviyorum

filmin altyazısı yoksa internetten otomatik olarak uyumlu olarak bulup indiriyor
    space tusuyla durdurup oynatabiliniyor
    mouse tekerleğiyle ses açılıyor
    F ye basınca tam ekran açıp kapanıyor ve film duraklatılmadan
    O tuşuyla ekrana sığdırma yapılıyor
    ileri geri tuşlarıyla filmi sarabiliyorsun hatta . tuşuyla daha hızlı sarabiliyorsun
    altyazı senkronizasyonunu yapmak çok kolay ileri geri almak çok basit
    altyazı boyutunu ayarlamak çok kolay
    goruntuden resim almak çok kolay
    eski klasik temasını kullanıyorum ve çok kullanışlı
    görüntü tam ekran değilken mouse tekerleğiyle görüntü boyutunu kolayca sığdırabiliyorum
    ana ekran penceresinde oynattığın filmin çözünürlüğünü ve fps değerini yazıyor

söylemeyi unuttuklarım olabilir ama tüm bu sebepler benim bs player kullanma sebeplerim. Win8 den vaz geçerim bs den vazgeçmem. VLC player da bu şekilde kullanışı varsa onu da kullanırım. Ama kullanmadığım için vlc yi fikrim yok

• quote:

Eyvallah arkadaş ama cidden tartışma çıkarcağınıza birbirinizle savaşacağınıza sorunla uğraşın birbirinize laf sokmanın 'ben daha iyi biliyorum bak'ı göstermenin anlamı yok sen hala bana öneri yaparken bile ona takılmışsın ha bu forumda samimi bir ortam oluşması için güzel bir olay ama işte bilemezsin kimin sabrı ne kadardır...

Siz de kendi açınızdan olanları "Bilgi Yarışması" olarak anlamışsınız, ben de o gözle bakmaya çalıştım, ama uğruna yarışılacak bilgiyi bir türlü göremedim, bizim yaptığımıza eskiler olsa "abesle iştigal" derlerdi herhalde..

Tüm arkadaşlara başarılı, mutlu bir yeni yıl ve Win 8 uyumlu bir BS Player diliyorum..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.