Şimdi Ara

Windows 8 ve BS Player Sorunu Metro Arayüzü Çalışmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
6.658
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1-Ben ya da bu sayfada destek talebinde bulunan kimsenin şakalaşmaya çalıştığını sanmıyorum zira son 3 mesajınızda ısrarla reçete veriyorsunuz, keşke bu kadar şakacı bir kişilik olmasaydınız ya da konu dışı off topikte takılsaydınız.

2-Mesajımda "*" olan karakterler zaten çevrilemez. Spesifik değerler içerdikleri için windows dilinde değişken anlamını kazandırmak için * olarak yazılmıştır. Regedit root'unu TR'ye çevirmek zaten anlamsız.

3-Belki bu tarz bir çeviri için mesleki ingilizce gerekiyordur. Zira yazdığım mesaj gayet anlaşılır bir türkçe ile yazıldı konu hakkında bilgi saibi olan birisi çok rahat anlayacaktır.

4-Yazdığım metnin yeterince düzgün v seviyeli olduğunu düşünüyorum. Neresini yanlış ya da hatalı bulduğunuz konusunda da her hangi bir merak sahibi değilim.

5-BSPlayer opensource bir free yazılım değil. Ben o programı kullanmak için para ödeyen bir müşteri olarak, ürünün geliştirilmesine de yardımda bulunduğumu düşünüyorum. Siz ise adamları azarladığımı ileri sürüyorsunuz. İngilizceniz ne kadar iyi bilmiyorum fakat Türkçeniz konusunda artık şüpheliyim. Kaldı ki bu lisans satın alan bir müşteri olarak bu tarz bir mecburiyetim olmamasına rağmen bunu yapıyorum ve yazdığım mesajda ki sorunu tespit edene kadar kendimce çok uğraştım ve kesinlikle azarlama değil bilgilendirme söz konusu. Sonuç olarak neden oldukları bu durum 5 gün uğraşarak kurduğum sistemimi mahvetti. Benim verdiğim emeği onlar bana geri ödemeyecekler lakin ben onların emeğini ödüyorum. O sayfada geliştirici takımından olan bazı kişilerin başkalarına yazmış oldukları laubali mesajlara rağmen hem de.

6-Konu hakkında sizinle daha fazla muhattab olmak istemiyorum. Zira ilk mesajınızdan bu yana çözüme yönelik bir yaklaşımınızı göremedim. Sizin aksinize benim bu konuda bir amacım söz konusu daha fazla baltalamazsanız memnun olurum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Elaman

1-Ben ya da bu sayfada destek talebinde bulunan kimsenin şakalaşmaya çalıştığını sanmıyorum zira son 3 mesajınızda ısrarla reçete veriyorsunuz, keşke bu kadar şakacı bir kişilik olmasaydınız ya da konu dışı off topikte takılsaydınız.

2-Mesajımda "*" olan karakterler zaten çevrilemez. Spesifik değerler içerdikleri için windows dilinde değişken anlamını kazandırmak için * olarak yazılmıştır. Regedit root'unu TR'ye çevirmek zaten anlamsız.

3-Belki bu tarz bir çeviri için mesleki ingilizce gerekiyordur. Zira yazdığım mesaj gayet anlaşılır bir türkçe ile yazıldı konu hakkında bilgi saibi olan birisi çok rahat anlayacaktır.

4-Yazdığım metnin yeterince düzgün v seviyeli olduğunu düşünüyorum. Neresini yanlış ya da hatalı bulduğunuz konusunda da her hangi bir merak sahibi değilim.

5-BSPlayer opensource bir free yazılım değil. Ben o programı kullanmak için para ödeyen bir müşteri olarak, ürünün geliştirilmesine de yardımda bulunduğumu düşünüyorum. Siz ise adamları azarladığımı ileri sürüyorsunuz. İngilizceniz ne kadar iyi bilmiyorum fakat Türkçeniz konusunda artık şüpheliyim. Kaldı ki bu lisans satın alan bir müşteri olarak bu tarz bir mecburiyetim olmamasına rağmen bunu yapıyorum ve yazdığım mesajda ki sorunu tespit edene kadar kendimce çok uğraştım ve kesinlikle azarlama değil bilgilendirme söz konusu. Sonuç olarak neden oldukları bu durum 5 gün uğraşarak kurduğum sistemimi mahvetti. Benim verdiğim emeği onlar bana geri ödemeyecekler lakin ben onların emeğini ödüyorum. O sayfada geliştirici takımından olan bazı kişilerin başkalarına yazmış oldukları laubali mesajlara rağmen hem de.

6-Konu hakkında sizinle daha fazla muhattab olmak istemiyorum. Zira ilk mesajınızdan bu yana çözüme yönelik bir yaklaşımınızı göremedim. Sizin aksinize benim bu konuda bir amacım söz konusu daha fazla baltalamazsanız memnun olurum.

Keşke güzel Türkçe'nizi biraz da anlayış ve terbiye ile süsleyebilmiş olsaydınız. Bir şeye para ödemiş olmanız sahiplerini "size yakışmıyor!" gibi sözlerle tahkir etme hakkı vermez size. Türkçenin yanında biraz da üslup çalışmanızı tavsiye ederim...

• quote:

Orijinalden alıntı: Motan
    BS Playerin tüm sürümleri Win 8 ile uyumsuz, kurmuş olanlar kaldırdıktan sonra sistemi registry dahil CCleaner ile temizlemeli, gene düzelmezse format yolu gözüküyor demektir.

Ders verene bakıp şaşırıyorum. Daha bir kaç mesaj yukarıda adamların canım yazılımını bir kalem de silip atan kimdi acaba?

Artı olarak evet sözümün arkasındayım. BSplayer'e bu durum yakışmıyor. Düzeltilmesi için birşeyler yapmaları gerekmekte. Windows 8 çıktıktan sonra BSPlayerin 2 sürümü çıktı. Yapımcılarının yeni çıkan bu sistem için daha köklü incelemeler yapması sonrasında sitelerine Windows 8 ile uyumludur diye yazmaları gerekirdi. Bunu yazarak ürün satıyorsanız ve sattığınız ürün verdiğiniz vaadleri karşılayamıyorsa kabahatlisiniz demektir. Sok kullanıcı olarak bizim de haklarımız var. En azından bu iş için bu kadar emek verip yetmeyip üzerine size meram anlatan benim haklarım var. Kaldı ki o forumda BSPlayer geliştirme takımından bazı bebeler BSPlayerin sistemlerinde hasara neden olduğunu söyleyen şahıslara VLC palyer kullanın gibi neredeyse hakarete varan sözler sarf ediyorlar. Evet geliştirilmesi gerek sadece yazılımın değil bu kafanın da geliştirilmesi gerek. Bu nokta sizinle ilgili şüphem yok profilinizin gizli olmasına ve verdiğiniz yanıtlara bakarak lise öğrencisi olduğunuz kanısına varıyorum. Eminim ilerleyen yıllarda siz mantık olarak daha çok gelişecektirsiniz. Ancak BSPlayer gibi global bir yazılımın şimdeden bu aşamaları geçmiş olmasını beklerdim.

NOT: Beni terbiyesizlik ile itham etmenizi gençliğinize veriyor ve ciddiye almıyorum. Zira bu aklı başında bir insanın yapabileceği bir ithamdan çok daha seviyesiz bir yaklaşım. Konumuzu sabote eden mesajlarınıza rağmen seviyeyi olabildiğince yüksek tutarak size sabırla ve sükünet ile derdibimi anlatmaya çalışan bana karşı hiç yakışıkalmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 28 Aralık 2012; 0:00:11 >

• quote:

1-Ben ya da bu sayfada destek talebinde bulunan kimsenin şakalaşmaya çalıştığını sanmıyorum zira son 3 mesajınızda ısrarla reçete veriyorsunuz, keşke bu kadar şakacı bir kişilik olmasaydınız ya da konu dışı off topikte takılsaydınız.

Konu ilgimi çektiği için kullanma düşüncem olmadığı halde sırf deneme için az önce bsplayer pro kurdum.Ancak söylediğiniz gibi bir problemle karşılaşmadım.Şu anda denemek istediğiniz bir şey varsa deneyebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba
    Konu ilgimi çektiği için kullanma düşüncem olmadığı halde sırf deneme için az önce bsplayer pro kurdum.Ancak söylediğiniz gibi bir problemle karşılaşmadım.Şu anda denemek istediğiniz bir şey varsa deneyebilirim.
    Teşekkürler. Yukarıda yazdığım şekilde denemenize rağmen sorun ortaya çıkmadıysa düşük bir ihtimalle de olsa sistemlerde ki konfiguransyon farkı buna neden oluyor olabilir. Ben birkaç ayrı sistemde ve iki ayrı windows 8 sürümünde deneme fırsatı buldum ve hepsinde aynı sorun ile karşılaştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elaman -- 28 Aralık 2012; 0:05:59 >
  • quote:

quote:

Teşekkürler. Yukarıda yazdığım şekilde denemenize rağmen sorun ortaya çıkmadıysa düşük bir ihtimalle de olsa sistemlerde ki konfiguransyon farkı buna neden oluyor olabilir. Ben birkaç ayrı sistemde ve iki ayrı windows 8 sürümünde deneme fırsatı buldum ve hepsinde aynı sorun ile karşılaştım.

Enterprise kullanıyorum.
  • quote:

Enterprise kullanıyorum.

Sorunun ne kadar yaygın olduğu BSPlayerin gelecek güncellemelerinde yapılan değişikliklerde yazacaktır.

Siz Windows 8 Enterprise altına BSPlayeri kurduktan sonra "Seçenekler->Tercihler->Dosya Türleri[İlişkilendirilmiş uzantılar]->CDA" kutucuğundan işareti kaldırıp ta tercihler penceresini kapatıp sisteminizi yeniden başlatarak denediniz mi ?

Ben PRO ve Single PC lisanslı Windows 8'lerde deneme fırsatı bulabildim. Ne yazık ki enterprise lisansım yok.
  • quote:

quote:

Enterprise kullanıyorum.

Sorunun ne kadar yaygın olduğu BSPlayerin gelecek güncellemelerinde yapılan değişikliklerde yazacaktır.

Siz Windows 8 Enterprise altına BSPlayeri kurduktan sonra "Seçenekler->Tercihler->Dosya Türleri[İlişkilendirilmiş uzantılar]->CDA" kutucuğundan işareti kaldırıp ta tercihler penceresini kapatıp sisteminizi yeniden başlatarak denediniz mi ?

Ben PRO ve Single PC lisanslı Windows 8'lerde deneme fırsatı bulabildim. Ne yazık ki enterprise lisansım yok.

Son yazınızdan sonra sistemi yeniden başlatarak denedim ve hiçbir problemle karşılaşmadım.Ancak ben bsplayer pro sürümünde deneyebiliyorum bir farkı varmıdır bilmem.

• Benim denemelerim de de PRO son sürümü kullanıyorum Pro 2.63 Build 1071. Zahmet olmaz sa bir kere de "Options->Preferences->File Types[Associated extensions]" "Seçenekler->Tercihler->Dosya Türleri[İlişkilendirilmiş uzantılar]" altında ki tüm tikleri kaldırıp sonra kapatıp sistemi yeniden başlatarak denermisiniz bir kere de. Dilerseniz bir kere hepsini kaldırıp kapatın sonra hepsini işaretleyip kapatın vs. Sağlam olsun.
  • quote:

Benim denemelerim de de PRO son sürümü kullanıyorum Pro 2.63 Build 1071. Zahmet olmaz sa bir kere de "Options->Preferences->File Types[Associated extensions]" "Seçenekler->Tercihler->Dosya Türleri[İlişkilendirilmiş uzantılar]" altında ki tüm tikleri kaldırıp sonra kapatıp sistemi yeniden başlatarak denermisiniz bir kere de. Dilerseniz bir kere hepsini kaldırıp kapatın sonra hepsini işaretleyip kapatın vs. Sağlam olsun.

Zaten dediklerinizi yapmıştım ve şu anda da sistemden kaldırdım.Sizin yazdığınız gibi 2.63 1071 sürümü idi.Yalnız ilişkilendirilmiş uzantılar değilde ilişkilendirilmiş protokoller diye yazıyordu.Ve kusura bakmayın ayrılmam gerekiyor artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 28 Aralık 2012; 0:37:13 >
  • Protokoller yazan altındaki kutu orada sadece mms var. Uzantılar onun üzerinde içeriğinde çok kutucuk olan bölüm onun içindeki CDA kutucuğunu boşaltıp denemeniz gerekmekteydi. Eğer üşenmem kurar bakarım derseniz bu şekilde denerseniz hora geçer. Teşekkürler.
  • quote:

Protokoller yazan altındaki kutu orada sadece mms var. Uzantılar onun üzerinde içeriğinde çok kutucuk olan bölüm onun içindeki CDA kutucuğunu boşaltıp denemeniz gerekmekteydi. Eğer üşenmem kurar bakarım derseniz bu şekilde denerseniz hora geçer. Teşekkürler.

Dün gece yorgunluktan herhalde pek dikkatli olamamışım.Dediğinizi yapabilmek için tekrar kurdum ve CDA kutucuğunu boşalttım ve maalesef dedikleriniz doğru.Başlangıçta çoğunluk kitleniyor.Dikkatsizliğim için kusura bakmayın.
  • Est. dostum önemli değil. Yardımların için teşekkür ederim. İşallah yedeğin vs vardır. Yoksa yukarıda da yazdığım gibi metro uı yalan oluyor. Sistem geri yükleme sorunu çözüyor.
  • quote:

Est. dostum önemli değil. Yardımların için teşekkür ederim. İşallah yedeğin vs vardır. Yoksa yukarıda da yazdığım gibi metro uı yalan oluyor. Sistem geri yükleme sorunu çözüyor.

Acronisle geri dönmek 3 dakika sürüyor ve onun için birçok şeyi hiç korkmadan deneyebilme şansım var.
  • quote:

quote:

Est. dostum önemli değil. Yardımların için teşekkür ederim. İşallah yedeğin vs vardır. Yoksa yukarıda da yazdığım gibi metro uı yalan oluyor. Sistem geri yükleme sorunu çözüyor.

Acronisle geri dönmek 3 dakika sürüyor ve onun için birçok şeyi hiç korkmadan deneyebilme şansım var.

Ok çok güzel. Bir an korktum :). Yedekleme de ben Norton Ghost'u tercih ediyorum. Direk dostan çalışması vs daha cazip geliyor. Zamanın da acronis illa kurulum vs istiyordu. Yıllar önce tabi şimdilerde nasıl bilmiyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Ok çok güzel. Bir an korktum :). Yedekleme de ben Norton Ghost'u tercih ediyorum. Direk dostan çalışması vs daha cazip geliyor. Zamanın da acronis illa kurulum vs istiyordu. Yıllar önce tabi şimdilerde nasıl bilmiyorum.

Cd ile yükleme yapıyorum ve vazgeçemeyeceğim tek program.Bugüne kadar ne öğrenebildiysem onun sayesinde olmuştur.Hiç korkmadan her şeyi deneyebilir her yere girebilirim.Bir günde attığım format sayısı asgari 3 tür.Herkese tavsiye ederim.

• quote:

quote:

BS Playerin tüm sürümleri Win 8 ile uyumsuz, kurmuş olanlar kaldırdıktan sonra sistemi registry dahil CCleaner ile temizlemeli, gene düzelmezse format yolu gözüküyor demektir.

Ders verene bakıp şaşırıyorum. Daha bir kaç mesaj yukarıda adamların canım yazılımını bir kalem de silip atan kimdi acaba?

Artı olarak evet sözümün arkasındayım. BSplayer'e bu durum yakışmıyor. Düzeltilmesi için birşeyler yapmaları gerekmekte. Windows 8 çıktıktan sonra BSPlayerin 2 sürümü çıktı. Yapımcılarının yeni çıkan bu sistem için daha köklü incelemeler yapması sonrasında sitelerine Windows 8 ile uyumludur diye yazmaları gerekirdi. Bunu yazarak ürün satıyorsanız ve sattığınız ürün verdiğiniz vaadleri karşılayamıyorsa kabahatlisiniz demektir. Sok kullanıcı olarak bizim de haklarımız var. En azından bu iş için bu kadar emek verip yetmeyip üzerine size meram anlatan benim haklarım var. Kaldı ki o forumda BSPlayer geliştirme takımından bazı bebeler BSPlayerin sistemlerinde hasara neden olduğunu söyleyen şahıslara VLC palyer kullanın gibi neredeyse hakarete varan sözler sarf ediyorlar. Evet geliştirilmesi gerek sadece yazılımın değil bu kafanın da geliştirilmesi gerek. Bu nokta sizinle ilgili şüphem yok profilinizin gizli olmasına ve verdiğiniz yanıtlara bakarak lise öğrencisi olduğunuz kanısına varıyorum. Eminim ilerleyen yıllarda siz mantık olarak daha çok gelişecektirsiniz. Ancak BSPlayer gibi global bir yazılımın şimdeden bu aşamaları geçmiş olmasını beklerdim.

NOT: Beni terbiyesizlik ile itham etmenizi gençliğinize veriyor ve ciddiye almıyorum. Zira bu aklı başında bir insanın yapabileceği bir ithamdan çok daha seviyesiz bir yaklaşım. Konumuzu sabote eden mesajlarınıza rağmen seviyeyi olabildiğince yüksek tutarak size sabırla ve sükünet ile derdibimi anlatmaya çalışan bana karşı hiç yakışıkalmıyor.

Adamların yazılımı "canım" ise derdiniz nedir? Sorununuz olduğuna göre pek o kadar da canım değil demektir. Ben yazılım hakkında yükselen feryatlar nedeni ile yazılımın forumunda konuda yazılanları okudum, yazılımın Win 8 e uyumlu olmadığını anladım ve bunu haber verdim, bu yazılımı silip atmak değil feryat sahiplerine durumu haber vermektir, sizse para verdiniz diye adamları tahkire kalkışıyorsunuz, ama haksızsınız, çünkü adamlar yazılımı size Win 8 ile uyumlu olduğunu taahhüt ederek satmadılar. Siz kendinizi teknik açıdan yazılım sahiplerinden daha ileride görüp onlara akıl öğretmek ve fırça atmak konusunda hak sahibi olduğunuzu düşünüyorsunuz ki bahsettiğim anlayış ve terbiye noksanlığı budur. Onlardan üstünseniz boş yere adamlara çatmak yerine yapın daha iyi bir araç da hepimiz onu kullanalım.

Üstelik biz atışıp dururken gerçek değişmiyor ve bu yazılım Win 8 ile uyumlu değil hala!

"Sen ne anlattığını sanırsan san, anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır" buyurmuşlar, ne kadar haklılar...

• quote:

"Sen ne anlattığını sanırsan san, anlattıkların karşındakinin anladığı kadardır" buyurmuşlar, ne kadar haklılar...

Ha şunu bileydin. Ve yeter kabak tadı verdi artık konuyu şişirme daha fazla.
  • quote:

Belki başka player ya da programlardan da aynı sorun oluşuyordur. Bunlardan birisi KasperSky Pureydi bir diğeri eski ekran kartı sürücüsü vs lakin şu da bir gerçek ki.

Kesinlikle BSPlayer ile ilgili de bir sorun var 3 5 kez sistem kurdum. Her seferinde BSPlayeri kurduktan ve herhangi bir video dosyasını oynatmaya çalıştıktan sonra bu sorun ile karşılaştım. İlk çalıştırmada BSPlayer EVR uyumsuz vs vs gibi uyarı mesajı veriyor o andan itibaren de bu hata oluşuyor vs BSPlayeri kaldırsam da düzelmiyor. Belki donanımına göre oluyordur hata bu yüzden de bazı sistemlerde sorun yaratmıyordur.

Sitesinde de bu konuyu dile getirenler olmuş:
    http://forum.bsplayer.com/bug-reports-codecs/19727-bs-player-windows-8-problems.html

sitede de ben konu açmıştım :) uzun zamandır konuya bakmıyorum çünkü şu an sorunsuz çalışıyor bende. Çözümü henüz yok iş biraz şans. Milyon tane format attım en son attığımda 2si de çalıştı bende daha fazla kurcalamıyorum. Win8 VL ve BS Playerin pro versiyonu yüklü bende. İnsallah düzeltirler problemi. Yoksa windows 8 den vazgeçerim ama BS den asla !

• quote:

Orijinalden alıntı: buludag89
    sitede de ben konu açmıştım :) uzun zamandır konuya bakmıyorum çünkü şu an sorunsuz çalışıyor bende. Çözümü henüz yok iş biraz şans. Milyon tane format attım en son attığımda 2si de çalıştı bende daha fazla kurcalamıyorum. Win8 VL ve BS Playerin pro versiyonu yüklü bende. İnsallah düzeltirler problemi. Yoksa windows 8 den vazgeçerim ama BS den asla !

Eleman kardeşimiz yine kızacak bana çıkıntılık ediyorsun diye, ama bilgi edinme uğruna sormadan edemeyeceğim, BS Player'in adamı işletim sisteminden vazgeçirecek kadar önemli gizli-açık bir takım özellikleri olması gerek diğerlerinde olmayan. Nedir acaba bunlar?..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.