Şimdi Ara

WİNDOWS 8 TÜRKÇE KARAKTER SORUNU [SS]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
8.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba son 1 haftadır bu sorunu yaşıyorum. Aşağıda gördüğünüz gibi harfler böyle çıkıyor;

WİNDOWS 8 TÜRKÇE KARAKTER SORUNU [SS]

I harfleri bazı yerlerde şapkalı "y" olarak çıkıyor. Burada sorun yok ama Silkroad oynarken ve bazı muhtelif yerlerde bu sorunlar var resimdede görüyosunuz tüm dil ayarlarım Türkçe, ama sebebini çözemediğim bir şekilde bu sorun var.
    Yardım edebilecek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rodello -- 17 Nisan 2013; 22:46:02 >

• acil yardım gerekli arkadaşlar
  • hocam kontrol ayarları kısmından dil ve konum ayarlarını, klavye ayarlarını hepsini tek tek kontrol edin ingilizce altyapılı windows indirince böyle olabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: umit99

hocam kontrol ayarları kısmından dil ve konum ayarlarını, klavye ayarlarını hepsini tek tek kontrol edin ingilizce altyapılı windows indirince böyle olabiliyor.

hepsini tek tek kontrol ettim hepsi TÜRKÇE Q şeklinde hiç bir ENG işareti yok ama bu sorun var
  • Dostum sorun windows ile alakalı değil kurmuş olduğun .rar ile alakalı. Winrar kurulumunu yeniden yap ama düzgün bir winrar ile yapmalısın ki; sorun ortadan kalksın. Unutmadan winrar'ı tamamen pc den kaldırayı unutma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Photography_GT

Dostum sorun windows ile alakalı değil kurmuş olduğun .rar ile alakalı. Winrar kurulumunu yeniden yap ama düzgün bir winrar ile yapmalısın ki; sorun ortadan kalksın. Unutmadan winrar'ı tamamen pc den kaldırayı unutma

kardeşim sadece winrar değil, silkroad online'de de böyle bi sorun var.
  • Ozaman sorunun yüklemiş olduğun win8 ile alakalı, orijinal setup ile modifiye edilmiş kurulumları kurmayın bilgisayarınıza. Türkçe dil paketini tekrar kurabilirsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 Oyun Modu Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • olayı çözdünüzmü bilmiyorum ama bölgesel ayarlardan sistem dil ayarını da türkçe yaparsanız bu sorun ortadan kalkacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aliaydos

olayı çözdünüzmü bilmiyorum ama bölgesel ayarlardan sistem dil ayarını da türkçe yaparsanız bu sorun ortadan kalkacaktır.

onuda türkçe yapmama rağmen olmadı bende win 7 ultimate x64 kurdum win8 biraz daha otursun
  • Bende aynı problemi yaşıyordum şu şekilde çözdüm.

Windows 8 Denetim masasından Dilleri kısmında türkçe ekleyip ingilizce dili silmeniz sistemdeki türkçe karakter problemini tamamen ortadan kaldırıyor.

Control Panel\Clock, Language, and Region\Language

yukarıdaki yolu kullanarak işlemlerini hal edebilirsin.
  • denetim masası / dil / gelişmiş seçenekler (language / advanced settings) Unicode olmayan programlar için dil bölümünde "change system locale" var, (türkçesi nasıl çevirilmiş bilmiyorum, benim windows ingilizce

orada Türkçeyi seçersen düzelir..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.