Şimdi Ara

Python Türkçe karakter[ÇÖZÜLDÜ]-ÇÖZÜLMEDİ-YENİ SS

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, windows kullanıyorum. Bir türlü Türkçe karakterleri gösteremedim. Shell'den yazınca kodu görünüyor ama .py dosyası çalıştırınce görünmüyor.. Şaka gibi :( Gördüğnüz gibi string i listeye atınca Türkçe karakterler gidiyor :S
    Python Türkçe karakter[ÇÖZÜLDÜ]-ÇÖZÜLMEDİ-YENİ SS



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F246E119 -- 27 Ağustos 2017; 12:18:49 >







  • Oradaki dizi çıktısını veren kodu göremiyoruz ancak tahminen kodda diziyi Unicode olarak ve Python prosedürüne uygun olarak yazdırmıyor olabilir. Unicode olarak ve Python prosedürüne uyan şekilde Türkçe karakter yazdıran kod SS. 1. satırdaki yorumlarıyı yönergesi kod içindeki Türkçe (=Unicode) karakterleri tanımayı, 3. satırdaki codecs modülü Unicode karakter içeren metni UTF-8 formatında dosya olarak kaydetmeyi, 9.satırda dizeden önceki u harfi de dizenin Unicode olarak yorumlanmasını sağlıyor. Bu şekilde Türkçe / Unicode karakterler sorunsuz kaydediliyor. benzer işlemi senin kodda da yapman gerekebilir. Not: Türkçe karakterleri doğru kayıt için codecs modülü şart olmayabilir. Onu başka bir programda yaşadığım sorunu çözerken kullanmıştım, bu örnekte de kullandım. Python'u seyrek kullandığım için modül ayrıntılarını çok bilmiyorum.

    Python Türkçe karakter[ÇÖZÜLDÜ]-ÇÖZÜLMEDİ-YENİ SS

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yok hocam denedim olmuyor..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1F246E119 -- 27 Ağustos 2017; 11:57:17 >
  • print dize_degisken_ismi.decode('utf-8') gibi birşey yazmıştın sanırım. degiskene başta Unicode la yazdırırsan decode() işlevine gerek yok.Verdiğim örnek Türkçe'yi sadece doğru basmak deil, dosyaya nasıl doğru kayıt yapılacağını da gösteriodu şimdi bir satır daha ekledim ve decode() 'suz doğru basıo:



    Python Türkçe karakter[ÇÖZÜLDÜ]-ÇÖZÜLMEDİ-YENİ SS

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yardım için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.