Şimdi Ara

windows 8 tablete ubuntu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
534
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

acer switch 10 windows tabletime ubuntu kurmak istiyorum. daha önce cihaza farklı windows kurulumları yaptım. yani nasıl olduğunu biliyorum. zaten daha da önceleri ubuntu kurmuşluğum kullanmışlığım var.

sorun şu; usbden live disk yapıyorum ama acer'da bir türlü kurulum ekranına gelemedim. nasıl denediysem olmadı. hep direkt geçip windows açılıyor. biosdan gerekli ayarları yaptım ama bir türlü başlatamadım. aynı usbyi diğer bilgisayarıma takınca kuruluma geçiyor.

sizce ne yapmam lazım?

• Sanal bilgisayar gibi bir şey yapsan?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • BIOS'un desteklediğine emin misin? BIOS flashlaman gerekebilir. Yabancı forumlarda ayrıntılı bilgi bulabilirsin belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

merhaba arkadaşlar,

acer switch 10 windows tabletime ubuntu kurmak istiyorum. daha önce cihaza farklı windows kurulumları yaptım. yani nasıl olduğunu biliyorum. zaten daha da önceleri ubuntu kurmuşluğum kullanmışlığım var.

sorun şu; usbden live disk yapıyorum ama acer'da bir türlü kurulum ekranına gelemedim. nasıl denediysem olmadı. hep direkt geçip windows açılıyor. biosdan gerekli ayarları yaptım ama bir türlü başlatamadım. aynı usbyi diğer bilgisayarıma takınca kuruluma geçiyor.

sizce ne yapmam lazım?

Intel işlemcili tabletin biosu ile ilgili bir durum bu.

Sadece windowsu destekleyen bios da var, dual boot destekleyen bios da var, sadece android x86 destekleyen bios da var.

Üreticinin linuxu boot edecek biosu yayınlaması lazım.

Bende reeder var sadece windows boot edecek bios yüklü.

• Windows kurulumu ile disk bölümlendirme ekranında tüm Windows'u sil ve çık. Rufus ile Ubuntu'nun stabil son sürümünü Iso DD yazdır. Tablete tak. %50 ihtimalin var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • volkann86 kullanıcısına yanıt
    x64 ubuntu kurulum diskinizin içine bootia32.efi dosyasını ekleyin.
    https://github.com/jfwells/linux-asus-t100ta/blob/master/boot/bootia32.efi
    Ayrıca tabletinizle uyumlu çalışması için kernel sürümünüzün halihazırda 4> olması gerekmekte.
    https://drive.google.com/file/d/0B_NLqfSyZfYARGt4VmZheFJMNjQ/view?usp=sharing&pli=1
    Android ve Ubuntuyu 4> kernel ile içeren hazır imaj dosyasını yukarıdan indirebilirsiniz.
    Ayrıca fedlet sürümleri tabletinize uygun.

• 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.