Şimdi Ara

Windows 8 Otomatik Onarma Sonrası Yeni Bir Disk Oluştu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 8 yanında Linux kurdum. Bilgisayarımda driverları desteklemeyince mini partition tool ile ubuntu'nun kayıtlı olduğu yere müthiş bir kaldırma işlemi yaptım ve sonuç olarak Windows'u bozdum

Neyse uzun uğraşlar sonucu fixmbr vs yaptım ve Windows'u otomatik onarma ile tekrar kurtardım. Ama Blgisayarım'ı açtığımda ╗§ ║╝À² diye 1,85GB'lık yeni bir disk bölümü oluşmuş. Bu gerekli birşey mi? Silsem herhangi bir şey olur mu?

Birde onarma yaptım, Ubuntu'ya dairde herhangi bir parça bırakmadım swap vs tüm diskleri sildim. Bilgisayarın çalışması normal gibi şu anlık, sizce temiz kurulum yapıp herşeyi formatlıyayım mı yoksa bir sorun olmaz mı?

Çok teşekkürler

• :) Tavsiyem , çalışıyorsa bozma. Şimdilik , olabilecek en kısa zamanda değerli dosyalarını yedekle , bilgisayarına tamamen format at , hiçbir partition bırakma ve tekrar Windows 8 kurarak taze bir başlangıç yap. Daha sonra da internetten Windows 8 ve Linux (hangi distroya karar kıldıysan) birlikte nasıl kurulur tutoriallar var onlara bak. Öncelikle zaten Windows kurulu bir bilgisayara daha sonradan ikinci OS olarak Linux kurarsan ikisinden birisi çalışmayacaktır. Bu eskiden de böyleydi çünkü Windows XP , Vista , 7 ... Bunların boot loaderları Linux'ları bootlamaz. Ve BIOS her zaman , ilk kurulu olan işletim sisteminin boot loaderını çağıracak (MBR). Dolayısıyla Linux kurmak istiyorsan , önce Linux sonra Windows kurmalısın çünkü GRUB , hem Linux hem Windows bootlayabilir. MBR'de GRUB olması gerek ki bu da ilk kurulan OS , Linux olmalı demek. Geçmiş olsun :)
  • tam diğer konuna yazmıştım, deneyimsiz kullanıcı linux kurar sonra kaldırayım derken windowsu da bozar böylece linux çekirdekli güzel işletim sistemlerinde soğur diye ama geç kalmışım. hali hazırda yaşamışsın problemi :D tavsiyem bilgisayarı sağ tıklayıp yönetten depolama sekmesi altındaki disk yönetimine gir. o antin kuntin bölümü sil sonra diğer boş bölümü de sil (E:) böylece 2 silinen partition biçimlendirilmemiş alan olarak birleşecek. sonra o birleşen biçimlenmemiş alanı tıklayıp yeni birim dersen boştaki tüm alanı tek birim yapmayı teklif eder sende ileri dersin g ile e nin birleşimi bir e birimin daha olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.