Öncelikler selamlar saygılar bir zaman önce windows 8 deep freeze sorunumu burdan yardımlarınızla çözdüm ama bu seferde dvd görmeme sorunu ile karşı karşıya kaldım yaklaşık 2 güne yakın bu sorunla uğraşıyorum...araştırmadığım yer kalmadı sayılır en son bios güncelledim anakartım yaklaşık 2.5 aylık fabrika çıkış bios güncelleme duruyordu benim gibi aynı sorunu yaşayan mağdurlardan ve onlara sunulan çözümlerden biride bios güncelleme ve bende kendi anakartımın windows 8 güncellemesinden bütün driver ve bios güncelleme yaptım şuanda 24.01.2013 tarihli biosumda güncel anakartımın 6 adet sata giriş yerinden denemediğim şekilde takıp cıkarmadığım yeri aygıt yöneticisinden dvd gözükmüyor ben 2 adet 1.olan harddiskim 160 gb 2.olan harddiskim ise 1tb 1 tanede dvd var windows kendi sitesinde bununla ilgili konulara baktım ve ordan bazı program olsun hata düzeltici komutlar olsun denemediğim kalmadı... formattan sonra 160 gb harddiskimi 2 ye böldüğümde dvd gözüküyor c-d olarak d birimini biçimlendirme yapmadan dvd var ama biçimlendirme yaptğımda pc kapatıp açtıktan sonra asla dvd görmüyor birimlere harf atadım yine sonuç hüsran aygıt yöneticisinden görünmüyor 3 birim var pc de ama dvd yok kasamın 2 ön bölümde 2 adet usb çıkış yeri var soldaki usb ye ne bağlarsam görmüyor ama sağdaki görüyor anlamış değilim denemediğm komut veya işlem kalmadı sayılır sitenizde aynı sorunlarla karşılaşan insanların konularındaki çözümler ne yazıkki bende işe yaramıyor yardımlarınız ve anlayışınız için şimdiden çok teşekkürlerimi sunuyorum..yardımlarınızı bekliyorum.. NOT pc özelliklerimi yazıyorum belki bir yararı olabilir...( anakartım gigabyte 970a ds3 ramlar kingston 1600 mhz hyprex harddisklerim 160 western dijital 8 mb 2.hardiskim 1tb western dijital 64 mb işlemcim amd fx 8120 ekran kartım asus gtx 560)
Yardım edebilecek yookmu arkadaşlar...
arkadaşlar 2 gündür bekliyorum yardım edebilecek kimse yokmu??
Merhaba ben de bu sorunu yaşadığım için araştırdım ve pc de xp-win7-win8 kurulu, xp de ve win 7 de dvd sürücü görünüyor, hiçbir sorun yok, ancak, win 8 de açtığımda sürücü yok, siz çözüm bulabildiniz mi? ben aşağıdaki çözümü deneyeceğim ama sizin etkin ve bulduğunuz bir çözüm varsa bana bildiriniz. karaaslan38@gmail.com
Ekranın en sol alt kısmına sağ tıklayın ve "Komut İstemi (Yönetici)" seçeneğine tıklayın. Çıkan pencereye şu komutu yapıştırın : Kod:
bilgisayarıma sag tıkla yunet e gel ordan disk yonetimine gel ord hdd cd rom ne vars gorunur eger gorunuyorsa dvd rom harf atanmıs mı ona bak atanmamısssa ata duzelır