Şimdi Ara

Windows 8 den Windows 7'ye Lan kurma hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sayın hocalarım , bizde 2 adet laptop var. birisi windows 7 diğeri windows 8 . ve biz bunları lan kurarak oyun oynamak istiyoruz. Windows 7 den kurduk ağı oyuna girdik (age of empires mythology) neyse beni oyunda gördü ama tıklayınca saniye sayıyor ve girmiyor. Sonra windows 8 den ağ kurduk aynı ağdayız ama ben windows 7 olduğum için onun oyununu göremedim. Neyse sonra windows 8 den ağ kurduk ben onun ağına girdim bu sefer ikimizde birbirimizin ağlarını göremedik. Bu konuda yardım istiyorum sizden hatta ağların ıp leri çakışmasın diye değiştirdik bile ama yine aynı . Bu konuda yardımcı olabilecek varmı ? yardım olacaklar skype ekleyebilir.: nasrutawala ( Ömer Yıldız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -zombi- -- 25 Kasım 2014; 0:23:07 >

• Sanırım kablosuzdan bağlantı yapıyorsunuz, (şahsi fikrim en temizi artık her evde bulunan ttnet vb. Ethernet modem ile bağlandıtır )
    Wifi peer-to-peer şeklinde bağlantı yapıp güvenlik duvarlarını kapatırsanız çalışacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anubisin_Ruhu

Sanırım kablosuzdan bağlantı yapıyorsunuz, (şahsi fikrim en temizi artık her evde bulunan ttnet vb. Ethernet modem ile bağlandıtır )
    Wifi peer-to-peer şeklinde bağlantı yapıp güvenlik duvarlarını kapatırsanız çalışacaktır.

Hocam arkadaşla yurttayız ve yurdun internetini kullanıyoruz. güvenlik duvarları kapalı ama ne demek istediğinizi pek anlamadım skype eklermisiniz yada özelden face verirseniz ekleyeyim.
  • Suan cepten baglaniyorum. Siz hic kablosuz.ile ugrasmayin. Yanyana oynayacksaniz.ethernet kablosu ile direk 2 laptop baglantisi ile oynayin. Cok kullanicili modemlerde.oyundan zevkte alamassiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anubisin_Ruhu

Suan cepten baglaniyorum. Siz hic kablosuz.ile ugrasmayin. Yanyana oynayacksaniz.ethernet kablosu ile direk 2 laptop baglantisi ile oynayin. Cok kullanicili modemlerde.oyundan zevkte alamassiniz.

ethernet kablosu yok hocam nasıl yapacağımızda bilmiyoruz ki. Hocam biz lan kurup oynamak istiyoruz. kablosuz lan.
  • en kolayı cross kabloyu bilgisayarcıdan temin edin sonra da iki bilgisayarı birbirine bağlayın olur biter
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugursoylu

en kolayı cross kabloyu bilgisayarcıdan temin edin sonra da iki bilgisayarı birbirine bağlayın olur biter

hocam önceleri oynuyorduk başka bilgisayarlar ile kablosuz ağ kurup ama şimdi oynuyamıyoruz sorunu çözemedim :-/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 11 de Windows 10 Açma
    7 gün önce açıldı
    Windows 10 dan 11 e Yükseltme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • antivürüs programınız da engelliyor olabilir. Onu devre dışı bırakın birde ağ ayarlarından ağ bulmayı falan açın
  • quote:

antivürüs programınız da engelliyor olabilir. Onu devre dışı bırakın birde ağ ayarlarından ağ bulmayı falan açın

abi hepsi tamam güvenlik duvarları kapalı antivürüs yok zaten bizde. ağı görüyor giriyoruz ama oyunun içindeki bağlanılacak ağı görmüyor sıkıntı orda. Heralde IP adresleri çakışıyor.
  • Ip adresini otomatik al diyorsanzı çakışması mümkün değil. Genellikle 33 ten itibaren alır Ipyi ama eğer kesin emin olmak isterseniz 3ten 254 e kadar sizde Ip tanımlayabilirsiniz modeminize göre
  • quote:

Ip adresini otomatik al diyorsanzı çakışması mümkün değil. Genellikle 33 ten itibaren alır Ipyi ama eğer kesin emin olmak isterseniz 3ten 254 e kadar sizde Ip tanımlayabilirsiniz modeminize göre

Sayın hocam bi laptop windows8 diğeri windows7 ondan hata olabilirmi ? İkisinde de tek tek lan açıp denedik benim win7 kurduğum ağda oyun içindeki ağı görüyor win8 olan pc ama tıklayınca saniye çıkıyor oyun içinde bağlanamıyor. Win8 de kurduğumuz ağ'da ise bağlanılıyor ama oyun içinde kurulan oyunu görmüyoruz hiç bir şekilde.
  • ikiside 64 bit veya 32 bitmi?
    buda bağlanamamaya etkendir çünkü
  • quote:

ikiside 64 bit veya 32 bitmi?
    buda bağlanamamaya etkendir çünkü

hocam benimki 64 bit 8 gb ram arkadaşınkini bilmiyorum onunki windows 8 ve 4 gb rame sahip
  • Bilgisayarlar arası ping atabiliyormsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: a1kalite34

Bilgisayarlar arası ping atabiliyormsunuz

ping nedir hocam nasıl atılır ve ne işe yarar bilgim yok anlatırmısınız?
  • çalıştır bölümünü cmd yazıp komut ekranını çalıştır. ping "karşı bilgisayarın ipsini" yazıp entera bas..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.