Sanirim kurtulmanin bir yolu yokmus fakat bir daha sorayim dedim. Bir de ben bilgisayari alirken bir w7 cd si verilmedi. Bilgisayar acilirken bir tuslara basinca bisey bisey oluyordu ama pek hatirlayamadim onunla ilgili bir yardim alabilir miyim ?
Merhaba,
Sanırım Recorvery den bahsediyorsunuz.
Benim asıl merak ettiğim, sisteminiz de şuanda Windows 8 mi yüklü? Siz sanırım Windows 8 den kurtulmak istiyorsunuz. Eliniz de Windows 7 işletim sistemi kalıbı yok mu?
Varsa, normal kurulum yapar gibi format atıp Windows 7 kuracaksınız..
Recorvery içinse, mutlaka bir kısa yol tuşu vardır. Sisteminizi açtığınız da, Recorvery işlemini başlatmak için kısa yol tuşunu kullanmanız gerekmekte. Tuşun hangisi olduğunu bilmiyorsanız, üretici web adresine göz atmanız gerekmekte yada kullanım klavuzun da yazması gerekmekte.
Fakat, Windows 8 kurarken, Recorvery için yedek almamışsanız yüksek ihtimal Recovery dosyalarınız silinmiştir. Şayet elinizde yedek varsa, ancak bu şekilde kurabilirsiniz.
Bilgisayar acilinca bir tusa bastiktan sonra sistem belirlenen bir tarihe donuyordu iste ben de onu soruyorum