Şimdi Ara

Windows 8 boot sorunu acil yardım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar normalde windows 7 kullanıyordum, fakat 1-2 oyunun windows 7 yüzünden çalıştıramadığım için windows 8.1 yükledim. şöyle oldu
    1 adet ssd ve 1 adet hdd var. ssd'de windows 7 yüklüydü. hdd'yi depolama olarak kullanıyordum. windows 8.1'i ise hdd'ye kurdum. fakat hiç söylenilen gibi olmadı
    bilgisayar başlarken direk windows 8.1 olarak başlıyor. windows 8.1'i sadece oyunlarda kullanmak istiyorum gündelik işlerim için windows 7ye geçmek istiyorum fakat geçemiyorum...
    direk win 8 olarak başlıyor ve hiç seçme ekranı gelmiyor. düşündüm ve hdd'yi çıkarttım bakalım ssd üzerinden windows 7 olarak başlıyacak mı diye, fakat açmaya çalıştığımda boot edilecek bir disk takın diyor
    kısacası windows 7'yi görmüyor. acaba windows mu silindi diye düşündüm. windows 8 ile girdim baktım bütün windows dosyaları içinde fakat olayın içinden bir türlü çıkamadım yardıma ihtiyacım var.

İşlem bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıp biosa girin ve; secure boot ayarını disable, Boot menu ayarını da enable yapın. Kaydedip çıkın ve bilgisayarı kapatın. Sonrasında HDD'yi sisteme taktıktan sonra ekranın altında yazan tuşa basarak boot menuyu açıp başlatmak istediğiniz diski seçin. Bahsettiğim normal bios için. UEFİ bios birz uğraştırabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.