Şimdi Ara

Windows 8.1 wifi bağlantı sorunu çok acil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.847
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Sorunum öncesinde wifi bağlantı sorunu ile başladı sonra kablolu bağlantı ile devam etti.Acer aspire v3 marka laptop kullanıyorum wifi ile bağlantı yaparken birden internetim kopuyor ve saatin yanındaki bağlantı çubuğunda ünlem çıkıyor sınırlı bağlantı diyor sorun gider dediğimde de bağdaştırıcı sıfırlandı diyor.Evde bir tane daha dizüstü bilgisayar var oda acer marka ondada aynı sorun var.Kablosuz bağlantıda sıkıntı yaşayınca kablolu bağlantıyı kullanmaya başladım şimdi ondada sınırlı bağlantı sorunu olmaya başladı.Sorun modem de desem modeme mobil cihazlar ve tabletler sorunsuz bir şekilde bağlanıyor.Ayrıca bu iki acer marka dizüstü bilgisayarım üniversitede yurdumun ve tatil için gittiğim otelin kablosuz ağlarına sorunsuz bir şekilde bağlanıyor.İnternet müşteri hizmetlerini aradığımda da onlarla alakalı bir sıkıntı olmadığını bağlantının onlarda normal erişilebilir göründüğünü söylüyorlar.

Denediğim çözüm yolları:
    -Bilgisayara format attım.
    -Modeme bağlı 2 masaüstü 2 mobil cihazların bağlantılarını kesip internet şifresini değiştirdim sadece dizüstü bilgisayarlardan bağlantı sağladım.
    -Modem arayüz ayarlarını ve modem sürümünü güncelledim
    -Kablosuz ağı tekrar yapılandırıp ağ adını ve şifresini değiştirip tekrar bağlantı gerçekleştirdim
    -DNS sunucularının hepsi otomatik
    -Anti virüs programını kaldırdım
    -Kablosuz ağ driverlarını güncelledim
    C:\Windows\System32 klasörü içerisinde CMD dosyasına sağ tıklayarak yönetici olarak çalıştırdım ve sırasıyla bu komutları yazdım
    1 - netsh int ip reset a.txt
    2 - netsh winsock reset
    3 - netsh winhttp reset proxy
    4 - netsh advfirewall reset
    5 - ipconfig /flushdns

Bunların hepsini yaptım ve yine sonuca ulaşamadım.Öncelerde windows 7 acer marka dizüstü bilgisayarım vardı onda sıkıntısız bir şekilde bağlantı sağlıyordum.

Sistem özellikleri

Artık çok sıkıldım evde kablolarla gezmekten canıma tak etti lütfen biri yardımcı olsun sorunum nedir

• Modem ayarlarınızda kablosuz yayın yapan kanal kısmına girin. Normalde yanılmıyorsam Türkiye için 11. kanal standart gelir, toplamda ise 13 kanal mevcuttur. Hepsini tek tek deneyerek sizin için uygun en iyi kanalı tespit edin.
  • aynı problemi bende yasiyorum. Lakin cozum konusunda kimsenin bir fikri yok :(

Yardım edecek kimse yok mu?
  • ne nalet bi sorun, ağ bulmuyor kimi zaman da, bir sürü online oyun oyun oynadım steam den nedense birtek dota 2 oynarken kablosuz modem bulamıyor. kapanıyor sorunu da windows7 deki gibi çözemiyor. Windows 8.1 ile sürücü arasında büyük bir sıkıntı var.
  • Abi allah belasını versin. Format atacam. Hayatta en nefret ettiğim şey bu format atmak zorunda kalma durumu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar, dün süper bi laptop aldım i5 8gb ram ssd diskli vs. pc uçak hızında fakat wifi ile nete girdiğimde çoook yavaşlıyor facebooku bile zor açıyor fakat ethernet kablosu taktığımda hiçbir sorun yok çok akıcı ve hızlı, tekrar kablosuz bağlandığımda yine yavaş, sistem win 8.1, sorun modemden zannederek başka arkadaşın modeminde denedim yine aynı, kafayı yiyecem bu yüzden 15 gün geçmeden severek aldığım ve cok beğendiğim pc yi iade etmeyi düşünüyorum bu konuda fikir verebilecek olan varmı
    teşekkürler iyi forumlar
  • winterfell23 W kullanıcısına yanıt
    Pc nin tam modelini ve modemin marka modelini yazar mısınız ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2.4 wifi sorunu
    4 yıl önce açıldı
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hp 13 x360 a100nt

airties air5452
  • meneter kullanıcısına yanıt
    bendede şöyle bir problem öncelikle laptobum Acer Aspire vn7-791g acerin son cıkardıgı laptop olması lazım bende soyle bir sorun var eve 12 megabit internet gelıyo ev arkadaslarım wifi den 12 megabit kullanabiliyor fakat ben wifi bağlanıyorum bağlantı sorunum yok fakat en fazla 1.5-2 megabit hız alabiliyorum. evden kablolu bağlayınca 12 megabit alıyorum wifi den baglanınca 1-2 civarı.
    ilk başta sorun bilgisayarın wifi da olabilir diye gittim başka arkadaşlarımın evinden wifi den bağlandım,onlarda 10-12 megabit alıyorum sadece kendi evimde alamıyorum.benim evimde ayrıca 2 laptop daha var onlar 12 megabiti alabiliyor. bende yukardaki arkadaşın yaptıgı cozum yollarının hepsini denedım draverları guncelledim vs vs ama hala çözemedim.(biraz uzun oldu k.bakmayın anlasılmayan yer varsa tekrar yazarım)
  • delimavii67 kullanıcısına yanıt
    Hocam acer yazmışsın şimdide hp yazıyorsun son kararın mı hp

• hocam aceri ben yazmadım, konuyu gördüm girdim :)
  • kazukakiyle sorunumuz aynı gibi, bende aynı şekilde kablo takınca normal hızla bağlanabiliyorum ama wifi olunca hız çok düşüyor.
    wlan bağdaştırıcı qualcomm atheros QCA9565 802.11/b/g/n wifi adapter
  • delimavii67 kullanıcısına yanıt
    Hocam çevrede aynı modem Kanalı'nı kullanan olma olasılığı yüksek.

192.168.1.1

1.2

2.1

2.2

senin modemin hangisisiye bunla internet explorerdan giriş yap

kullanıcı adı şifre sorarsa

admin password

admin ttnet

admin admin

bunları dene

sonra sağdan wireless a tıkla wireless security ' e tıkla oradan CHANNEL vardır onu 11 ise Auto . Auto ise 11 yap. Save settings' e bas . kaydolunca modeme reset at.
    Alıntıdır(emeğe saygı)

• Eğer daha önceden sorun yoksa şunu diyebilirim.Kablosuz ağ bağdaştırıcısında sorun var.Bir bilgisayarcıya git değiştir.
  • levono marka win 7 li laptopum daha var onunla gayet hızlı bağlanıyorum, kablo nasılsa wifide öyle, ben yinede dediğinizi bir yapayım teşekkürler
  • Hocam 1870 tl verdim sıfır pc yi nasıl bilgisayarcıya götürüp söktüreyim, daha dün açtım kutusundan, ciddi ciddi iade etmeyi düşünüyorum çözüm bulamazsam, çokta severek beğenerek almıştım
  • dediğinizi yaptım otomatikdeydi 11 e aldım kaydet dedim modemi kapatıp tekrar açtım hala aynı wifiden aldıgım hız 1.7 fln. ya buna ne neden olabilir kafayı yicem 3 gündür bulamıyorum ttneti aradım modemi aradım bilgisayarcıya sordum hepside sorun bizde degil diyor. bende bilgisayarı daha geçen hafta aldım 1 hafta olamdı daha napcam bilmiyorum.
  • kazukaki K kullanıcısına yanıt
    tek bi şey kaldı işltim sistemi win 8.1 de çoğu kişi aynı şikayeti yapıyor..
    acaba uyumlu mu değil bi sorun tt net e. ispat etsinler 8.1 uyumlu olduğunu..
  • Arkadaşlar bu sorunun tek çözümü modemin değişmesi aradım müşteri hizmetlerini rica ettim benim modem baya eski modelmiş değiştirdiler şimdi tıkır tıkır çalışıyor bir sorunum yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.