Şimdi Ara

Windows 8.1 Dwm.exe

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
6.577
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Görev Yöneticisindeki işlemler böyle Computer kullanıcısı benim dwm-2 kullanıcı olarak gözüküyor böyle bir kullanıcı yok svchost.exe crss.exe ve diğer işlemlere de bakarmısınız şüpheleniyorum virüs keylogger vardır diye eset smart 7 ile tarattırıyorum birşey de bulmuyor yardım ederseniz sevinirim.Ayrıca windows defender açılmıyor bunu farkettim daha sistemi kuralı 3 gün oldu

Windows 8.1 Dwm.exe

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dwm.exe Nedir?

Windows 8.1'de dwm.exe, Masaüstü Pencere Yöneticisi (DWM) adlı önemli bir sistem işlemidir. DWM, Windows'un masaüstünün ve pencerelerinin görsel efektlerini yönetmekten sorumludur. Bunlar şunları içerir:

• Aero camlı pencereler
    • Canlı görev çubuğu küçük resimleri
    • Şeffaflık ve diğer görsel efektler

Dwm.exe olmadan, pencereler basit çerçeveler olarak görünecek ve Windows'un kullanıcı arayüzü çok daha az çekici ve kullanıcı dostu olacaktır.

Dwm.exe'nin Görevleri

Dwm.exe aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi önemli görevi yerine getirir:

• Pencerelerin çizilmesini ve görüntülenmesini yönetmek
    • Pencerelerin hareketlerini ve yeniden boyutlandırılmalarını yumuşatmak
    • Pencereler için şeffaflık ve diğer görsel efektler oluşturmak
    • Masaüstü öğelerini, örneğin simgeleri ve görev çubuğunu yönetmek
    • Donanım hızlandırmadan yararlanarak grafik performansını iyileştirmek

Dwm.exe ile İlgili Sorunlar

Dwm.exe, genellikle kararlı bir işlem olsa da, bazı durumlarda sorunlara neden olabilir. Bu sorunlar şunları içerir:

• Yüksek CPU kullanımı
    • Bellek sızıntıları
    • Grafik hataları
    • Sistem kilitlenmeleri

Bu sorunların nedeni genellikle bozuk sistem dosyaları, kötü amaçlı yazılımlar veya donanım sorunlarıdır. Dwm.exe ile ilgili sorunları gidermek için aşağıdaki adımları deneyebilirsin:

• Sistem dosyalarını sfc /scannow komutunu kullanarak tarayıp onar
    • Kötü amaçlı yazılım taraması yap
    • Grafik kartı sürücülerini güncelleştir
    • Donanımını kontrol et ve gerekirse onar veya değiştir

Çoğu durumda, bu adımlar dwm.exe ile ilgili sorunları çözmeye yardımcı olacaktır. Ancak sorun devam ederse, daha fazla yardım için Microsoft Destek ile iletişime geçmelisin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • O işlem herkezde var. İşletim sisteminin kendi exesi çok fazla şüpheleniyorsan üzerine sağ tıkla Dosya konumunu aç de dosyanın konumunu bul. Şimdi istersen dosyanın üzerine sağ tıkla kopyala masaüstüne yapıştır. Dosyayı aşağıdaki sitelere kolay göndermen için kopyala diyorum siteye gönderdikten sonra masaüstünden silinebilir.

Virustotal yada Virscan sitelerine girip dosyayı sitelere yolla yaklaşık 40 adet virüs programından aynı anda taramadan geçsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 22 Kasım 2013; 19:15:51 >
  • yoksul37 Y kullanıcısına yanıt
    Eset programı defender programını etkisiz hale getirip kendi koruyucunu çalıştırıyor bunda herhangi bir sorun yok.
    Kapsamlı tarama yapıp birşey çıkmadıysa sorun yoktur.
    Şüphe ettiğin exe dosyalarına sağ tıklayıp dosya konumunu aç deyip masaüstüne bir kopyasını alıp taratabilirsin.
    https://www.virustotal.com/
    http://virusscan.jotti.org/tr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeinBlue -- 22 Kasım 2013; 19:48:29 >
  • Arkadaşlar ben zaten kaspersky toolda tarattım internetten de virüs total+eset tarattım eseti devre dışı bırakınca da defender çalışmıyor birde bu dwm.exe başka bilgisayarlarda da varmı kullanıcı adı da dwm-1 dwm-2 şeklinde mi acaba
    dwm-1 bende neyden bu kadar şüphe ediyorsun ki ? Ne kurduk da böyle bir şüpheye düştün
    Eseti tamamen kaldır defender devreye girer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LifeinBlue -- 22 Kasım 2013; 20:10:42 >
  • sanki ilk başta yoktu sonradan çıktı gibi adobe programlarını lisansladıktan sonra rastladım diye hatırlıyorum kullanıcı adında da system yada kullanıcı adı yazmıyor diye şüphelendim hocam.
    Benim ki de bu
     Windows 8.1 Dwm.exe
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Windows 11
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim hocam crack dosyalarından şüphelenmiştim sağolun varolun
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoksul37

Arkadaşlar Görev Yöneticisindeki işlemler böyle Computer kullanıcısı benim dwm-2 kullanıcı olarak gözüküyor böyle bir kullanıcı yok svchost.exe crss.exe ve diğer işlemlere de bakarmısınız şüpheleniyorum virüs keylogger vardır diye eset smart 7 ile tarattırıyorum birşey de bulmuyor yardım ederseniz sevinirim.Ayrıca windows defender açılmıyor bunu farkettim daha sistemi kuralı 3 gün oldu

Windows 8.1 Dwm.exe

http://www.programlar.com/egitim/dwm-exe-nedir-ve-neden-surekli-calisir/

Peki, nedir bu dwm.exe?

Masaüstü Pencere Yöneticisi (Desktop Window Manager - dwm.exe), Windows Vista'nın muhteşem efektlerini size sunan pencere yöneticisidir. Bu efektler; pencerelerin şeffaf görünümleri, görev çubuğundaki pencerelerin üzerine geldiğinizde görünen küçük önizlemeler ve üç boyutlu Windows Switcher özelliğini içeriyor

• o sitede yazıyor fakat denedim komut istemi kapatamadı dmw.exe yi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.