Şimdi Ara

Windows 8.1'den Windows 10'a Ücretsiz Geçiş Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Windows 10 çıktığında Windows 7/8/8.1'den 10'a ilk 1 yıl ücretsiz geçiş hakkı verilecek.

Fakat internette ne kadar araştırdıysam da net bir sonuca varamadım.

Windows 8.1'den ilk yıl Windows 10'a geçtik diyelim. Tahminen 1.5 yıl sonra bilgisayara format atmamız gerektiğini varsayalım. Ücretsiz Windows 10'a geçebilecek miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çırak Web Master Ç kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Orijinal Windows 7/8/8.1 sürümlerinden birine sahipseniz ilk çıktığı yıl direk windows 10 a yükseltme keyinizi almanızı tavsiye ediyorum. Bu keyi bir kere aldıktan sonra windows 10 tamamen sizin olacaktır. Yani 5 yıl sonra bile format atarken gene aynı keyi kullanabileceksiniz.

Orada bahsedilen bir yıl lisans süresi değil satınalma süresi. Yani Windows 10 diyelim ki 01.10.2015 de çıktı eğer siz 01.10.2016 tarihine kadar windows 10 a yükseltirseniz windows 10 sizin ancak 01.10.2016 dan sonra yükseltmeye çalışırsanız ücret mukabili yükseltebileceksiniz.

Korsan windowsların yükseltebileceği de doğru ancak korsan windowslar orijinal olmayacak ürün anahtarı alamayacak ve muhtemelen etkinleştiremeyecekler dolayısı ile güncellemelerden mahrum kalacaklar. Şu anki durumdan bir farkları olmayacak yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oduranli

Merhaba,

Orijinal Windows 7/8/8.1 sürümlerinden birine sahipseniz ilk çıktığı yıl direk windows 10 a yükseltme keyinizi almanızı tavsiye ediyorum. Bu keyi bir kere aldıktan sonra windows 10 tamamen sizin olacaktır. Yani 5 yıl sonra bile format atarken gene aynı keyi kullanabileceksiniz.

Orada bahsedilen bir yıl lisans süresi değil satınalma süresi. Yani Windows 10 diyelim ki 01.10.2015 de çıktı eğer siz 01.10.2016 tarihine kadar windows 10 a yükseltirseniz windows 10 sizin ancak 01.10.2016 dan sonra yükseltmeye çalışırsanız ücret mukabili yükseltebileceksiniz.

Korsan windowsların yükseltebileceği de doğru ancak korsan windowslar orijinal olmayacak ürün anahtarı alamayacak ve muhtemelen etkinleştiremeyecekler dolayısı ile güncellemelerden mahrum kalacaklar. Şu anki durumdan bir farkları olmayacak yani.

İlgin için teşekkür ederim.

Keyi aldık mı Windows 10'umuz oluyor yani kısıtlamasız. : )

Peki Windows 10'a geçtik diyelim, geri 8.1'e dönme imkanımız kalıyor mu?

8.1 size ait zaten :) ister 8.1 kurarsiniz ister 10 farketmez.
    Tabi ki ayni anda ikisini birden kullanamayacaksınız :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oduranli -- 30 Nisan 2015; 16:21:25 >
  • quote:

8.1 size ait zaten :) ister 8.1 kurarsiniz ister 10 farketmez.
    Tabi ki ayni anda ikisini birden kullanamayacaksınız :)

Anladım. : )

Windows 7 Ultimate'de var şuanda. Windows 7'yi geçirmeyi düşünüyorum.

O zaman windows 8.1 kuramazsınız :)
    Windows 7 veya windows 10 arasında tercih yapabilirsiniz.
  • quote:

O zaman windows 8.1 kuramazsınız :)
    Windows 7 veya windows 10 arasında tercih yapabilirsiniz.

Windows 10 mantıklı. : )

• Allah'tan orjinal Windows kullanıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: q_-MesuTJR-_p

Allah'tan orjinal Windows kullanıyorum.

Biz yan sanayi mi kullanıyoruz. : )

Yok dostum öyle demek istemedim sadece orjinal windows kullandığım için windows 10 elime bedavadan geleceği için sevindiğimden yazdım . :)
  • : )

Microsoft son dakikada karar değiştirmezse güzel olacak gibi. :)

• laptop aldığımda içinde 8 vardı sonra yükseltme sonucu 8.1 orjinal yazılım var. henüz 10 a geçiş için bekletiliyorum. internetten herhangi bir kaynaktan indirip w10 a o şekilde geçiş yapsam benim içindeki w8.1 silinirmi keyi nereden alıcam zaten içinde gömülü şekilde geldi yazılım. nasıl olucak ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.