Şimdi Ara

Windows 8.1 Casper Nirvana Notebook Format Atma Hakkında Bilgi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
2.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar bilgisayarıma format atacağımda Win 8.1 Pro ile format atacağım. Ama Bios daki boot menü sıralaması nasıl olmalı ? Ben ATAPI CD-ROM'u en üste alarak yapıyorum ama benim merak ettiğim tek sorun şu format esnasında 'boot menüdeki' sıralama ne kadar önemli ? Sıralamayı farklı yapsam herhangi bi sorun olur mu ? Ben Şuan sadece ATAPI CD-ROM'u en üste alarak format atıyorum ama pek içime sinmiyor sizin tavsiyeniz ve bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim..

Bu arada notebook'umun serisi CHY.3550-4L-45A-S

• quote:

Orijinalden alıntı: sansursystem

Merhabalar arkadaşlar bilgisayarıma format atacağımda Win 8.1 Pro ile format atacağım. Ama Bios daki boot menü sıralaması nasıl olmalı ? Ben ATAPI CD-ROM'u en üste alarak yapıyorum ama benim merak ettiğim tek sorun şu format esnasında 'boot menüdeki' sıralama ne kadar önemli ? Sıralamayı farklı yapsam herhangi bi sorun olur mu ? Ben Şuan sadece ATAPI CD-ROM'u en üste alarak format atıyorum ama pek içime sinmiyor sizin tavsiyeniz ve bilginiz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim..

Bu arada notebook'umun serisi CHY.3550-4L-45A-S

Boot menü..Bilgisayarın açılırken hangi donanımı takip edeceğinin sırasını gösterir.Normalde HDD ilk sıradadır ki ilk oradan açılıp sistemi hemen yüklesin.

CD-ROM'u ilk sıraya alırsan ilk CD-ROM'un içine bakacaktır.Eğer orada bir CD/DVD varsa onu okuyup işlemi ordan devam ettirmek ister.Eğer bir şey göremezse ikinci sıraya atlar.

Bu durumda senin Windows 8'i neyle yüklemek istediğin önemli.Eğer CD veya DVD den yükleyeceksen ilk sıraya doğal olarak CD-ROM'u alacaksın.USB Bellekten yükleyeceksen ilk sıraya Flash belleği alacaksın.Yok recovery ile yeniden kuracaksan onun kendi tuşu olması lazım (F9 veya F11 gibi)...

Hasılı boot sırası neyi önce başlatmak istediğini seçer.Zaten Windows 8 kurulunca kendisi boot menüye Windows menager diye bir açılış menüsünü ilk sıraya alır.

• kijiro K kullanıcısına yanıt
    ya ben dvd ile atıyorum ama her zaman ATAPI CD-ROM en üst sıraya getirerek atıyorum işte bundan herhangi bü sorun olur mu onu merak ettim. bide zaten ben boot menüye girmek için f12 ye basark giriyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: sansursystem

ya ben dvd ile atıyorum ama her zaman ATAPI CD-ROM en üst sıraya getirerek atıyorum işte bundan herhangi bü sorun olur mu onu merak ettim. bide zaten ben boot menüye girmek için f12 ye basark giriyorum

Zan ederim yazdıklarımı tam okumadın. Cd'den kurmak için ilk sırada CD olması lazımki ilk oradan okuyup HDD ye kursun.Bu zarar verecek bir şey değil aksine sistemin çalışma şekli bu.Daha sonra (formattan sonra ) ilk sıraya HDD'yi alırsın (tabi sistem otomatik aldıysa gerek yok)

Birde abi tavsiyesi konuşur gibi yazma.Yazmanın kendi kural ve kaidelerine mümkün olduğunca dikkat et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.