Şimdi Ara

windows 7 yi xp yapma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
624
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar internetten baktığıma göre format atarken biostan ahcıyı ıde yapmak gerekiyormuş fakat bende ıde yerine compability gibi bir yazı var yani ben bilgisayarıma format atamayacak mıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadoW318 -- 24 Temmuz 2012; 1:01:15 >

• sahura kadar burdayım 4 gibi yatıcam cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar
  • öyle bir şey olacağını hiç sanmıyorum ama denemeden bilemezsin

yukarıdaki satırı yazarken aklıma bir arkadaşa kurduğum sistem geldi aklıma.windows7den xpye çevirmiştik sıkıntı çıkmamıştı.hatta bu gün kardeşimin vistasını xpye çevirdim yine tık yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetov1907

arkadaşlar internetten baktığıma göre format atarken biostan ahcıyı ıde yapmak gerekiyormuş fakat bende ıde yerine compability gibi bir yazı var yani ben bilgisayarıma format atamayacak mıyım?

Selam
    @Bios ayarlarınızda IDE modu Compability veya Compatible Mode yazıyorsa, XP kurmak için sorun teşkil etmez kardeş.
    Eğer @Bios'ta bu ayar varsa, bildiğim kadarı ile sizin anakartınız AHCI modunu desteklemiyor demektir.

Sonuç olarak; Her işletim sistemini kurabilirsiniz..
    Kolay gelsin..
  • ..eidtli::

hocam
    bios da boot ayarları first boot device da dvd olsun
    önce win 7 dvd sini tak HDD nin sistem kuracagın bölümünü (c dir)biçimlendir,,,,
    biçimlenince (devam etmeden öylece) cıkar
    xp cd sini tak bildiğin gibi formatı at
    tamamdır xp ye geçtin tekrar kolaygelsinn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rraistlinn -- 24 Temmuz 2012; 4:21:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rraistlinn
    hocam önce win 7 dvd sini tak HDD nin sistem kuracagın bölümünü biçimlendir,,,,
    biçimlenince cıkar xp cd sini tak tamamdır kolaygelsinn

Selam
    Nasıl olacak bu iş?
    Win7 DVD'si ile başlattığı ve format yapması tamam da, XP CD'sini takıp kuruluma nasıl devam edecek?
    Bunu ilk defa öğreniyorum ve bir yaşıma daha girdim!
    Kolay gelsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

hocam önce win 7 dvd sini tak HDD nin sistem kuracagın bölümünü biçimlendir,,,,
    biçimlenince cıkar xp cd sini tak tamamdır kolaygelsinn

Selam
    Nasıl olacak bu iş?
    Win7 DVD'si ile başlattığı ve format yapması tamam da, XP CD'sini takıp kuruluma nasıl devam edecek?
    Bunu ilk defa öğreniyorum ve bir yaşıma daha girdim!
    Kolay gelsin..

ciddisine mi sordunuz? eğer öyleyse basit kuyllanıcı için kolay yöntem söyledim söylediğim gibi yapsın olacak o
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 7 ve bluetooth Sorunu
    15 yıl önce açıldı
    Windows 10 varken Xp kurmak ?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

ciddisine mi sordunuz? eğer öyleyse basit kuyllanıcı için kolay yöntem söyledim söylediğim gibi yapsın olacak o

Tekrar selam
    Yazdığınız duruma göre bende size soru sormuştum.

1. Win7 DVD'si ile boot etti ve ara belleğe bu kayıt edildi, formatı da yaptı diyelim..
    2. DVD'yi çıkarttı ve XP CD'sini taktı farzedelim, pekiyi nasıl devam edecek?
    3. Devam edebilmesi için, ara bellekteki kayıtlı Win7 DVD'sinin takılmasını istemeyecek mi?

Kolay gelsin..
  • quote:

quote:

Tekrar selam
    Yazdığınız duruma göre bende size soru sormuştum.

1. Win7 DVD'si ile boot etti ve ara belleğe bu kayıt edildi, formatı da yaptı diyelim..
    2. DVD'yi çıkarttı ve XP CD'sini taktı farzedelim, pekiyi nasıl devam edecek?
    3. Devam edebilmesi için, ara bellekteki kayıtlı Win7 DVD'sinin takılmasını istemeyecek mi?

Kolay gelsin..

amaç windows 7 kurulu pc ye sonradan xp kurabilmek.. win7 C sürücüsünde kalıntı bırakıp xp kurulumuna izinvermiyor..
    win 7 dvd sini sadece hdd nin c sini biçimlendirmekte kullanacak... biçimlendirip çıkarılacak win 7 den devam edilmeyecek...

win 7 dvd siyle biçimlendirilmiş c ye xp kuruluyor.....

• ya beyler xp cdsini taktım compability yaptım ama bu seferde ekran simsiyah oluyor hiç bir şey gelmiyor bu arada c yide biçimlendirmeme izin vermiyor çünkü bilgisayarım win7 ultimate ve üstünde değişik rusça bir yazı var yani ultimate ama yurtdışından aldığım için burada onun sürümüne uygun win7 format cdsini bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadoW318 -- 24 Temmuz 2012; 16:04:05 >
  • arkadaşlar birde birşey okudum eğer cd'deki wiindows xp sp3' se sorunsuz formatı atıyomuş? birde bunu deneyeceğim sp lerle alakası olabilir belkide? bendeki sp2 o yüzden olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShadoW318 -- 24 Temmuz 2012; 15:31:36 >
  • quote:

arkadaşlar birde birşey okudum eğer cd'deki wiindows xp sp3' se sorunsuz formatı atıyomuş? birde bunu deneyeceğim sp lerle alakası olabilir belkide? bendeki sp2 o yüzden olabilir

Selam
    Windows XP SP2 veya SP3 bu farketmez kardeş.. Sadece SATA sürücüleri entegre edilmiş modifiye sistemlerinde sorunsuz XP kurabilirsiniz. Hâttâ SP'siz bir XP ile bunu kurabilirsiniz.
    @Bios'tan IDE modunu değiştirmeyi deneyin olacaktır.. Veya elinizdeki mevcut XP CD'si ile boot ekranı çıktığında F6 tuşuna basın ve anakartınızın sitesinden indirebileceğiniz SATA sürücüsünü bir diskete kaydederek, XP istediği an sürücüsünü disketten okutun ve kuruluma devam edin..

Bu basit bir şey için dakikalarca yazı yazmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. Artık bunları aşalı neredeyse 8-10 yıl oldu..
    Kolay gelsin..

• quote:

quote:

arkadaşlar birde birşey okudum eğer cd'deki wiindows xp sp3' se sorunsuz formatı atıyomuş? birde bunu deneyeceğim sp lerle alakası olabilir belkide? bendeki sp2 o yüzden olabilir

Selam
    Windows XP SP2 veya SP3 bu farketmez kardeş.. Sadece SATA sürücüleri entegre edilmiş modifiye sistemlerinde sorunsuz XP kurabilirsiniz. Hâttâ SP'siz bir XP ile bunu kurabilirsiniz.
    @Bios'tan IDE modunu değiştirmeyi deneyin olacaktır.. Veya elinizdeki mevcut XP CD'si ile boot ekranı çıktığında F6 tuşuna basın ve anakartınızın sitesinden indirebileceğiniz SATA sürücüsünü bir diskete kaydederek, XP istediği an sürücüsünü disketten okutun ve kuruluma devam edin..

Bu basit bir şey için dakikalarca yazı yazmaya gerek olmadığını düşünüyorum.. Artık bunları aşalı neredeyse 8-10 yıl oldu..
    Kolay gelsin..

ıde yerine compability var sanırım oda olur ama compability yapıp biostan çıkınca ekran simsiyah oluyor donuyor bu arada bilgisayarım laptop ve f6 ya basınca hiçbir şey olmuyor çok sorunlu bir iş şimdi laptop atsan atılmaz uğraşcam diye bir parçası bozulsa dünyanın parasını vericez ekran görüntüsü alabileceğim bi program var mı acaba buraya resmi atsam göstersem size?

• quote:

ıde yerine compability var sanırım oda olur ama compability yapıp biostan çıkınca ekran simsiyah oluyor donuyor bu arada bilgisayarım laptop ve f6 ya basınca hiçbir şey olmuyor çok sorunlu bir iş şimdi laptop atsan atılmaz uğraşcam diye bir parçası bozulsa dünyanın parasını vericez ekran görüntüsü alabileceğim bi program var mı acaba buraya resmi atsam göstersem size?

Selam
    Bunun için bir program yok ama Cep Telefonu veya Fotoğraf makinesi ile resim çekip buraya ekleyebilirsiniz.
    Kolay gelsin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bay_KG -- 24 Temmuz 2012; 19:14:51 >
  • quote:

quote:

Selam
    Bunun için bir program yok ama Cep Telefonu veya Fotoğraf makinesi ile resim çekip buraya ekleyebilirsiniz.
    Kolay gelsin..

fotoğraf yerine yada siz bana sade bir dille tek tek anlatsanız pek bişey anlamıyorumda bilgisayar laptop ve bıosta ıde yerin compability var ona göre analatabilirmisiniz lütfen format için 20 lira vermek istemiyorum :S

• quote:

fotoğraf yerine yada siz bana sade bir dille tek tek anlatsanız pek bişey anlamıyorumda bilgisayar laptop ve bıosta ıde yerin compability var ona göre analatabilirmisiniz lütfen format için 20 lira vermek istemiyorum :S

Selam
    Bilgisayar başında veya @Bios resmi olmadan ben buradan size ne yazabilirim ki?
    Bu benim hiç hoşuma gitmeyen bir durumdur. Fazla bilginiz yoksa bir bilene yaptırın lütfen..
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.