arkadaşlar windows7 ye ac97 kuramıyorum. HD kurabiliyorum ama ben Ac97 kullanmak istiyorum. HD de müziklerde bütün hoparlörden ses vermiyor. 3D gelmesi gereken sesleri veriyor. ancak AC97 herzaman hepsinden ses veriyor 3D seside veriyor. vistayada kuramadım windows7 yede. ancak XP ye kuruyor. Realtekin resmi sitesinden indiriyorum windows7 uyumlu. Bu sorun birçok kişide var ama cvp yok... Yardımcu olursanız sevinirim
HD'nin gerekli tüm ayarlarını yaparsan Tüm hoperlörlerden ses veriyo..
quote:
Orijinalden alıntı: aLcat[R]aZ
ben çook kurcaladım arkadaşım. kurcalancak ayar kalmadı. hoperlörü doldur seçeneyi var onu seçtiğimde geliyor aslında. ancak arka 2 hoperlörden ses yankılı bi şekilde geliyor. az ve yankılı. ön üç hoperlörden normal geliyor. arka hoperlörüm bozuk değil çünkü ses testinde net bir şekilde geliyor. veya oyunlarda filmlerde 3D özelliğindede arkadan gelen ses net bir şekilde geliyor. bildiğin bi ayar varsa tarif edersen sevinirim arkadaşım. yorum için teşekkürler..
windows 7 driver yüklemeksizin takılı donanımları tanıyabiliyor?
quote:
Orijinalden alıntı: erdemguven
quote:
Orijinalden alıntı: aLcat[R]aZ
ben çook kurcaladım arkadaşım. kurcalancak ayar kalmadı. hoperlörü doldur seçeneyi var onu seçtiğimde geliyor aslında. ancak arka 2 hoperlörden ses yankılı bi şekilde geliyor. az ve yankılı. ön üç hoperlörden normal geliyor. arka hoperlörüm bozuk değil çünkü ses testinde net bir şekilde geliyor. veya oyunlarda filmlerde 3D özelliğindede arkadan gelen ses net bir şekilde geliyor. bildiğin bi ayar varsa tarif edersen sevinirim arkadaşım. yorum için teşekkürler..
Her Sürücü yazılımında farklı olabileceğini düşünüyorum ayarların..Ben benimkinde Speaker Fill seçeneğini seçili yaptığımda tüm hoperlörlerdimden net ses çıkışları alıyorum..
bende o seçeneyi seçiyorum ancak arka iki hoperlörden ses yankılı bir şekilde geliyor. ama dediğim gibi 3D gelmesi gereken sesler net bi şekilde geliyor yani hoperlörde falan sorun yok... bu herkesde böyle. neyse yorumlarınız için teşekkürler. ama ac97 nasıl kuruluyor bilen varsa eyer.....
quote:
Orijinalden alıntı: erdemguven
bende o seçeneyi seçiyorum ancak arka iki hoperlörden ses yankılı bir şekilde geliyor. ama dediğim gibi 3D gelmesi gereken sesler net bi şekilde geliyor yani hoperlörde falan sorun yok... bu herkesde böyle. neyse yorumlarınız için teşekkürler. ama ac97 nasıl kuruluyor bilen varsa eyer.....
Ana kartın markası ne? Bende Asus p5b var, Windows 7 ile onboard ses kartı hayattan soğuttu beni, arkalardan bir türlü yüksek ses alamadım denemediğim driver kalmadı.. Testlerde normal ama halbu ki...
sırf bu yüzden XP ye döndüm. Ne denediysem olmadı sanırım yeni bir ses kartı almaktan başka çare yok. ya da Xp ye devam.
quote:
Orijinalden alıntı: sergen60
sırf bu yüzden XP ye döndüm. Ne denediysem olmadı sanırım yeni bir ses kartı almaktan başka çare yok. ya da Xp ye devam.
Yeni bi olay keşfettim müsyait olduğumda detaylı anlatımla konu açmayı düşünüyorum; GomPlyer ile mp3 dosyası açına AC3 codec devreye girip 2 kanal sesi 5 kanala çeviriyor ve Kazanç ayarlarından arka hoparlörlerin sesini arttırarak istenilen düzeye geliyor, dahili ekolayzırı da mevcut AC3'ün...
Bende Asus p5k-e wifi anakart var ve bende win 7 kullanmaktayım.. Her zaman hd driver kurulumunu yapıyor. Biostan hd değilde AC97'yi seçtiğimde düzelmişti.. Windows açıldır tekrar driver kurulumu yaptı ve 5 hoparlördende ses almaya başladım.. Bios ayarlarını da bir gözden geçir..
Gigabyte 965P-S3 kullanıyorum. windows 7 otomatik olarak HD driver olarak görüyor zaten. aslında HD AC97 den daha üstün bir driver. arka hoperlörden tam sesin gelmemeside gerçekçilik aslında.3D ses olarak yapıyor arkadan yankılı geliyor mantık bu. ancak bütün hoperlörden gelmeside ayrı bi ses artışı olduğu için AC97 yapmak istiyorum işte... yoksa HD de filmlerde yada oyunlarda arkadan gelmesi gereken sesler tam net bir şekilde geliyor. HD böyle programlanmış.
bunu duymuştum arkadaşım çok sağol. zaten böyle birşeyin olması mantıklı. ancak ben bulamadım biosu kurcaladım fakat bulamadım. biraz tarif edersen sevinirim. teşekkürler..
Sorundan kurtulamıyorsanız jetaudio önerebilirim. Surround seçeneğini işaretlerseniz çok güzel 5+ ses veriyor. Hd audio zaten orjinal + sesleri veriyor. 5+1 olmayan ses ve videolar için Jetaudio ideal.