Şimdi Ara

Windows 7 ult Formattan sonra txt sub srt gibi dosyalarda Türkçe karakter sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Merhaba Benim işletim sistemim Windows 7 ult. 2 gün önce bilgisayarımı formatladım aynı işletim sistemini tekrar kurdum kurulumdaki dil ayarları ingilizce olmasına rağmen görüntüleme dili biçim klavye ayaarlarını Türkçe yaptım ama D sürücüsünde kayıtlı olan metin belgeleri altyazı dosyalrımdaki Türkçe karakterler (I. ğ Ş..) bozuldu bu şekle dönüştü (ý,ð,þ) asıl anlamadığım indirdiğim altyazı dosyalrındaki (sub,srt) Türkçe karakterler bozuk çıkıyor. ne yapmam gerekiyor önerilerinizi bekliyorum yardım edenlere şimdiden teşekürler

• quote:

Orijinalden alıntı: hiko17

Arkadaşlar Merhaba Benim işletim sistemim Windows 7 ult. 2 gün önce bilgisayarımı formatladım aynı işletim sistemini tekrar kurdum kurulumdaki dil ayarları ingilizce olmasına rağmen görüntüleme dili biçim klavye ayaarlarını Türkçe yaptım ama D sürücüsünde kayıtlı olan metin belgeleri altyazı dosyalrımdaki Türkçe karakterler (I. ğ Ş..) bozuldu bu şekle dönüştü (ý,ð,þ) asıl anlamadığım indirdiğim altyazı dosyalrındaki (sub,srt) Türkçe karakterler bozuk çıkıyor. ne yapmam gerekiyor önerilerinizi bekliyorum yardım edenlere şimdiden teşekürler

Sorunun aynısını bende yaşıyorum, çözümü bilen varmı arkadaşlar?

Sorunun çözümünü nette buldum>>

sorun çözülmüştür.. başka karşılaşanlar olursa diye yazayım buraya.. denetim masası -- bölge ve dil seçenekleri -- yönetimsel sekmesi -- unicod olmayan belgelerin varsayılan dilini Türkçe yapın...
    Kaynak >>http://www.pclabs.com.tr/forum/topic/111726-windows-7-turkce-karakter-sorunu/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byi -- 8 Mayıs 2012; 10:32:47 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.