Şimdi Ara

Windows 7 otomatik driver yükleme problemi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
1
Favori
29.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben bluetooth için elimdeki driverı kullanmak istiyorum fakat blutetooth'u laptopa bağladığım anda W7 otomatik olarak kendi yüklüyor driverı. Ama benim elimdeki driverı kullanmam lazım. Bir türlü problemi çözemiyorum.

Aygıt yöneticisinden yazılımı güncelleştir deyip elimdeki driverı seçiyorum ama bu seferde "windows aygıtınızın sürücü yazılımının güncel olduğunu belirledi" diyor.

Var mı bir önerisi olan?

• İnternet bağlantısı kes ardından kendi driver'ını yükle.
  • Denedim ama interneti kessem bile otomatik olarak yüklüyor driverları. Valla 1 saattir uğraşıyorum şu uyduruk problem için.
  • yapacağin işlem çok basit.

aygıt yöneticine gelceksin.bulütutuna sağ tıklayıp özellikler - sürücü - en alttaki kaldıra tıklayıp tamam diycen. win7 nin yüklediği driverdan kurtulmuş oldun şimdi. net bağlantını kes ve aletini tak . istediğin driverı da elle kur şimdi. ok?

edit : ben ilk kurulumda updateyi kapattım. sonra update ayarlarından elimde kendi driverlarım olan parçaların driver güncellemerini iptal ettikten sonra güncelle dedim. güncelleme bitincede daha önce sitelerinden indirdiğim ekran kartımın ve ses kartımın driverlarını elle kurdum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugareva -- 7 Aralık 2009; 19:51:11 >
  • Hocam net bağlantısını kesip, aleti taksam bile otomatik olarak tekrar yüklüyor driverı. Yani pc'nin içinde biyerlerde bu driver, netten indirmiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mw@ruw@ri

Hocam net bağlantısını kesip, aleti taksam bile otomatik olarak tekrar yüklüyor driverı. Yani pc'nin içinde biyerlerde bu driver, netten indirmiyor.

nasıl kaldıracağini anlattımya

kaldıracaksın, driveri kuracaksın takacaksın aleti
  • aygıt yöneticine gelceksin.bulütutuna sağ tıklayıp özellikler - sürücü - en alttaki kaldıra tıklayıp tamam diycen. win7 nin yüklediği driverdan kurtulmuş oldun şimdi. net bağlantını kes ve aletini tak . istediğin driverı da elle kur şimdi. ok?

Aygıt yöneticisine geldim, sağ tıklayıp özellikler-sürücü kısmından kaldırdım ve win7'nin driverındna kurtuldum. Net bağlantımı kestim ve aleti taktım. Ama ben istediğim driverı kuramadan win7 yeniden kendi driverını kurdu :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ne güzel , driver dan kurtulmuşsun. e takmadan önce yükle kendi driverını(bu arada win7 ile uyumlu oalcak drriver)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugareva -- 7 Aralık 2009; 20:30:39 >
  • Peki madem bu şekilde çözülmedi, olayı temelden anlayalım. Belki başka bir çözüm bulunur.

Neden başka driver yüklemek istiyorsun?

Yüklemek istediğin driver bir cd'e mi?
  • ya arkadaşın yapacağı işlem basit. takacak aleti pc ye, driverını kaldıracak ve aleti hiç çıkartıp takmadan istediği driverı yükleyecek ama neresinde takılıyo anlayamadım.

benim tahminime göre arkadaş aletin eski driverındaki arayüzü arıyor ama aynısını bulamaz. çünkü yükleyeceği şey yeni bir driver olacak ve üreticininde desteği lazım tabi bu durumda.sanırım takınca sadece çalışması için driver kuruyor windows. sana söyleyim elinde cd var ise win7 büyük ihtimalle kabul etmeyecektir onu, çünkü xp driverıdır , yeniyse belki vista driverıda vardır . bu durumda belki kurabilirsin. eğerki cd deki driverı kabul etmezse üreticinin sitesinden win 7 driverını indireceksin.

aynı olayı bende creative ses kartımda yaşadım , win7 otomatikman sadece driverını yüklüyordu ancak ben ses kartımın menüsüne ulaşamıyordum . sırf bu yüzden xp ye geri döndüm. sonra üreticisinin özel driver çıkardığını duydum ve yukarda alattığım gibi ses kartımı kurdum . menülere ulaşabiliyorum ama daha farklı tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugareva -- 7 Aralık 2009; 20:44:16 >

• Yüklemek istediğim şey FreeBT denen bir driver. Open Source Bluetooth diye geçiyor, bu driverı yüklemeden önce eski drivlerı silmem gerekiyor ki siliyorumda zaten. Yapmak istediğim ise PS3 controller'ı bilgisayarda çalıştırmak. Ama indirdiğim driverda herhangi bir setup dosyası yok. Yani aygıt yöneticisinden driverın olduğu klasörü gösterip yüklemem gerekiyor sanırım (setup dosyası olmadan başka türlü nasıl yüklenir bilmiyorum).

Ama dediğim gibi hugareva'nın anlattığı şeyleri yapmama rağmen bir türlü olmuyor. Ya bu driverlar win7'yi desteklemiyor, yada ben beceremedim.
  • win7 driver diye indirdiğin şeyde büyük ihtimalle info dasyası felan olması lazım. eğerki seyup yoksa driverı ben seçeceğim deyip driver klasörünü göstereceksin. arşiv felan ise arşivden çıkarmayı unutma klasörü.

çözemezsen msn den ulaş bana hugareva@windowslive.com

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hugareva -- 7 Aralık 2009; 21:06:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: `SnowStorm

İnternet bağlantısı kes ardından kendi driver'ını yükle.

ne alaka internet ile.... bu sadece win updatede işe yarar sürücü vs. var ise.

system win 32 klasöründeki drivers klasöründeki dosyalara gömülür (win7)
  • Yüklemek istediğiniz sürücünün içinde .inf dosyası olması lazım eğer varsa şöyle yüklemeyi deneyin

quote:

Adım 2: Sürücüyü el ile yükleme

Yüklemek istediğiniz sürücünün .inf dosyasını bulduktan sonra, yeni sürücüyü el ile yükleyin. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

1. Başlat düğmesini tıklatın, Bilgisayar'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
    2. Görevler bölmesinde, Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.

Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, parolanızı yazın veya Devam'ı tıklatın.

3. Aygıt Yöneticisi'nde, sürücüsünü yüklemek istediğiniz aygıtı bulun.

Not: Gizli aygıtları görüntülemek için Görünüm menüsünde Gizli aygıtları göster'i tıklatın.

4. Aygıtı sağ tıklatın ve sonra Sürücü Yazılımını Güncelleştir 'i tıklatın.
    5. Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara'yı tıklatın, Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver'i tıklatın ve sonra Disketi Var'ı tıklatın.
    6. Disketten Yükle iletişim kutusunda, Gözat'ı tıklatın, yüklemek istediğiniz aygıt sürücüsü için bir .inf dosyası bulun ve sonra 'ı tıklatın.
    7. Sürücü Yazılımını Güncelleştir AygıtAdı iletişim kutusundaki adımları izleyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Aralık 2009; 22:19:33 >

• windows 7 de driverlerin yüklemesini önleyebiliyoruz:

başlattan aramaya gpedit.msc yazıyoruz. gpediti açıyoruz. daha sonra bilgisayar yapılandırması altında (çift tıklayarak) yönetim şablonları>sitem>Aygın yükleme ve sonra aygıt yükleme kısıtlamalarına tek tıklıyoruz. sonra sağ taraftan "Başka ilke ayarları tarafından açıklanamayan aygıtların yüklenmesini engelle"ye çift tıklayıp sol üstten etkin diyoruz. Ancak bu Her hangi şekilde bütün driverların yüklenmesini engelliyor.

sonra yüklü driveri kaldırıp bilgisayarı yeniden başlattığımız da driverin yüklenmesine izin verilmedi gibi bir ileti geliyor karşımıza. bundan sonra tekrardan yukarıdaki adımları izleyip etkin olarak değiştirdiğimiz seçeneği eski haline (yapılandırılmamış) getiriyoruz.

Artık kendi istediğimiz driveri tertemiz bi şekilde kurabiliyoruz.
  • Sürücülerin kendi kendine otomatik olarak yüklenmesi şu şekilde de önlenebilir.

Başlat/Aygıtlar ve Yazıcılar yolunu izleyin ve Anakart simgesinin üzerine sağ tıklayın açılan menüden Aygıt yükleme ayarları bölümüne girin. Açılan pencereden Hayır, ne yapılacağını benim seçmeme izin ver. yazısını seçin Değişiklikleri kaydet diyip sayfayı kapatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MRT_

Yüklemek istediğiniz sürücünün içinde .inf dosyası olması lazım eğer varsa şöyle yüklemeyi deneyin

quote:

Adım 2: Sürücüyü el ile yükleme

Yüklemek istediğiniz sürücünün .inf dosyasını bulduktan sonra, yeni sürücüyü el ile yükleyin. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

1. Başlat düğmesini tıklatın, Bilgisayar'ı sağ tıklatın ve sonra Özellikler'i tıklatın.
    2. Görevler bölmesinde, Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.

Yönetici parolası girmeniz veya onaylamanız istenirse, parolanızı yazın veya Devam'ı tıklatın.

3. Aygıt Yöneticisi'nde, sürücüsünü yüklemek istediğiniz aygıtı bulun.

Not: Gizli aygıtları görüntülemek için Görünüm menüsünde Gizli aygıtları göster'i tıklatın.

4. Aygıtı sağ tıklatın ve sonra Sürücü Yazılımını Güncelleştir 'i tıklatın.
    5. Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara'yı tıklatın, Bilgisayarımdaki aygıt sürücüleri listesinden seçmeme izin ver'i tıklatın ve sonra Disketi Var'ı tıklatın.
    6. Disketten Yükle iletişim kutusunda, Gözat'ı tıklatın, yüklemek istediğiniz aygıt sürücüsü için bir .inf dosyası bulun ve sonra 'ı tıklatın.
    7. Sürücü Yazılımını Güncelleştir AygıtAdı iletişim kutusundaki adımları izleyin.

işte budur.windows 8 yükledim wireless adapter driverini otomatik buluyor yüklüyor . buda oyunlarda lag yapıyordu. senin yöntemle çözdük eyvallah.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.