Windows 7 yi sistemime kuramadım setup hatası alıyorum ve format atmak zorunda kalıyorum.Ancak USB ye Boot yaptım ve USB ye attım dvdden daha iyi oldu sanırım
Ayrıca Aşyagıdaki Gibi Bir Sistemim Var Windows 7 yi desteklermi uprage advisor kurdum ama garip garip sorunlar vermiş
Özellikler
AMD Athlon II X2 2.8 İşlemci x86 ATI Radeon HD 4850 1 GB (Aero Desteklenmiyor Dedi Advisor) 4 GB Kingstone Ram 500 GB Seagate HDD
DVD kurarken setup.exe diyor ve dvd_xxxx .exe bulunamadı gibi bir hata veriyor genelde herkesmi karşılaşıyor yoksa tek benmi karşılaştım yoksa DVD yi yanlışmı Çektim Elimdeki Windows 7 nin boyutu = 2,07 GB x86
Yardım edermisiniz Windows 7 kurmak istiyorum ayrıntılı şekilde kurulumu anlatırsanız yada nasıl bir şekilde kurabilicegimden bahsederseniz sevinirim iyi günler iyi forumlar
NOT: USB Den kurmaya çalıştıgımda Boot ekranında NTLDL eksik diyip hata veriyor ve kuramıyorum İşletim Sistemim Xp Xp den Windows 7 ye Geçmek İstiyorum Lütfen Yardım Edin kimse Bir Çare Bulamadı
vista kurulumundan her hangi bir farkı yok ancak elinizdeki imaj dosyası bozuk olmasın?
quote:
Orijinalden alıntı: ccaparli
vista kurulumundan her hangi bir farkı yok ancak elinizdeki imaj dosyası bozuk olmasın?
usb ye direk atınca sorunlar çıkabilir. şöyle yapmayı dene bir de:
USB windowsun çıkarttıgı program ile boot ettim Adı Windows 7 USB/DVD Tool Arkadaşlar İmaj Dosyam Bozuk Olma İhtimali bilemiyorum yeniden indirmekte zor geliyor cafeci abidende aldım oda %0 da takıldı kaldı sorun nedir bilemiyorum bilgisayar açıkken xp üstüne kursam sorun çıkartırmı acaba
quote:
Orijinalden alıntı: BeBeT02
USB windowsun çıkarttıgı program ile boot ettim Adı Windows 7 USB/DVD Tool Arkadaşlar İmaj Dosyam Bozuk Olma İhtimali bilemiyorum yeniden indirmekte zor geliyor cafeci abidende aldım oda %0 da takıldı kaldı sorun nedir bilemiyorum bilgisayar açıkken xp üstüne kursam sorun çıkartırmı acaba
Alıntıları Göster
xp üstüne kurarken ben de sorun yaşamıştım şöyle aştım sen de bi dene belki olur. biosta sata2 controller vardı onu disable yaptım yüklendi
quote:
Orijinalden alıntı: caqlayan
xp üstüne kurarken ben de sorun yaşamıştım şöyle aştım sen de bi dene belki olur. biosta sata2 controller vardı onu disable yaptım yüklendi
Alıntıları Göster
Ana kartım ASUS M4N78 Se USB boot özelligi varmı bilmiyorum ama USB boot yapmak isterken NTLDL hatası veryor sata2 olayını kapatsam olurmu acaba birde pc acıkken xp üstüne kuran varmı
quote:
Ana kartım ASUS M4N78 Se USB boot özelligi varmı bilmiyorum ama USB boot yapmak isterken NTLDL hatası veryor sata2 olayını kapatsam olurmu acaba birde pc acıkken xp üstüne kuran varmı
Alıntıları Göster
1 ay önce o anakartı kullanıyodum ben de. usb boot özelliği var ama yaptığın usb de bi hata olabilir. yada dediğim gibi biostan sata2 yi kapa. xp açıkken denemedim hiç. denemesi bedava
quote:
1 ay önce o anakartı kullanıyodum ben de. usb boot özelliği var ama yaptığın usb de bi hata olabilir. yada dediğim gibi biostan sata2 yi kapa. xp açıkken denemedim hiç. denemesi bedava
Alıntıları Göster
USB de ne tör bi hata olabilir 4 GB lık Kingston DataTraveler
quote:
USB de ne tör bi hata olabilir 4 GB lık Kingston DataTraveler
Alıntıları Göster
içine yüklediklerinde sorun olabilir. imaj dosyasında fln
quote:
içine yüklediklerinde sorun olabilir. imaj dosyasında fln
Alıntıları Göster
cafeden aldıgımı İso yapıp kurmak istiyorum ancak oda %0 da takılıyordu dvd de garip :)
quote:
cafeden aldıgımı İso yapıp kurmak istiyorum ancak oda %0 da takılıyordu dvd de garip :)
Alıntıları Göster
kimsede böle sorun yokken bende böle sorun var acaba benim dvd rom falanmı bozuk eger öle ise usb den boot yapıcam ama NTLDL hatası veriyor o hata ne hatası :) kimsemi bilmiyor arkadaşlar bugun bu işi yapmam lazım hazır tatilken :)
quote:
Alıntıları Göster
biosu kurcala o zaman dediğim gibi. muhtemelen hdd ayarlarında sorun
quote:
biosu kurcala o zaman dediğim gibi. muhtemelen hdd ayarlarında sorun
Alıntıları Göster
Benim biosta Sata2 controller diye bişi yok aradım taradım yok 1 ay önce kullandın ama nerde biliyormusun :)
quote:
Benim biosta Sata2 controller diye bişi yok aradım taradım yok 1 ay önce kullandın ama nerde biliyormusun :)
Alıntıları Göster
yeni anakartımda var ama onda neredeydi yada tam olarak ne yazıyodu hatırlamıyorum sata ile ilgili bişey bulursan kurcala işte dene
quote:
yeni anakartımda var ama onda neredeydi yada tam olarak ne yazıyodu hatırlamıyorum sata ile ilgili bişey bulursan kurcala işte dene
Alıntıları Göster
USB boot olma olayını çözsem gerisi kolay olucak ama NTLDL eksik niye diyor anlıyamadım USB bellegi boot layınca garip
quote:
USB boot olma olayını çözsem gerisi kolay olucak ama NTLDL eksik niye diyor anlıyamadım USB bellegi boot layınca garip
NTLDL hatası ve çözümü:
quote:
Bu duruma sebep olan muhtemel durumlar şunlar olabilir:
1. Bilgisayar boot edilemeyen bir kaynaktan açılmaya çalışılıyor olabilir. Bios'tan başlangıç durumu kontrol edilmelidir. 2. NTLDR ve/veya NTDETECT.COM dosyaları zarar görmüş olabilir. 3. boot.ini dosyasındaki ayarlar bozulmuş olabilir. 4. Yeni bir harddisk sisteme eklenmiş olabilir. 5. Harddisk Sistem tarafından algılanmıyor olabilir. Bunun için Bios'a bakılmalı. 6. Boot sektör veya master boot kayıtları bozulmuş olabilir. 7. İşletim sisteminiz bozulmuş olabilir (Win XP veya Win 2000) 8. IDE kablosunda problem olabilir.
NTLDR veya NTDETECT.COM dosyasının bozulması durumunda (işletim sistemi olarak Win XP) yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağım:
1. Bootable Win Xp Cdsini Cd-Rom'a yerleştirin 2. Başlangıcı Bios'tan Cd-Rom olarak gösterin 3. Normal Windows kurulumu yapar gibi devam edin 4. Windows Xp'nin kurulum menüsü geldiğinde Onarımı seçin (R) 5. Kurulum ekranında karşınıza çıkan seçeneklerden "1" seçin 6. administratör şifrenizi komut satırından girerek enter tuşuna basın. 7. Eğer sisteminizdeki harddisk 2 partiondan oluşuyorsa C ve D gibi ve Cd-Rom da E ise, işletim sistemi de C de ise
8. Yukarıdaki komutları sırasıyla yazarak çalıştırdğınızda 2 tane dosyanın C'ye kopyalandığını göreceksiniz.
9. Cd'yi cd-Rom'dan çıkarın ve sistemi yeniden başlatın.
Windows'unuzun geri geldiğini göreceksiniz.
quote:
quote:
NTLDL hatası ve çözümü:
quote:
Bu duruma sebep olan muhtemel durumlar şunlar olabilir:
1. Bilgisayar boot edilemeyen bir kaynaktan açılmaya çalışılıyor olabilir. Bios'tan başlangıç durumu kontrol edilmelidir. 2. NTLDR ve/veya NTDETECT.COM dosyaları zarar görmüş olabilir. 3. boot.ini dosyasındaki ayarlar bozulmuş olabilir. 4. Yeni bir harddisk sisteme eklenmiş olabilir. 5. Harddisk Sistem tarafından algılanmıyor olabilir. Bunun için Bios'a bakılmalı. 6. Boot sektör veya master boot kayıtları bozulmuş olabilir. 7. İşletim sisteminiz bozulmuş olabilir (Win XP veya Win 2000) 8. IDE kablosunda problem olabilir.
NTLDR veya NTDETECT.COM dosyasının bozulması durumunda (işletim sistemi olarak Win XP) yapılması gerekenleri anlatmaya çalışacağım:
1. Bootable Win Xp Cdsini Cd-Rom'a yerleştirin 2. Başlangıcı Bios'tan Cd-Rom olarak gösterin 3. Normal Windows kurulumu yapar gibi devam edin 4. Windows Xp'nin kurulum menüsü geldiğinde Onarımı seçin (R) 5. Kurulum ekranında karşınıza çıkan seçeneklerden "1" seçin 6. administratör şifrenizi komut satırından girerek enter tuşuna basın. 7. Eğer sisteminizdeki harddisk 2 partiondan oluşuyorsa C ve D gibi ve Cd-Rom da E ise, işletim sistemi de C de ise