Şimdi Ara

Windows 7 ile ilgili bazı sorularım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün ilk kez win7'ye geçiş yapmış bulunuyorum.

1-) Güncelleştirmelerden hangilerini yapmalıyım , hangilerini yapmamalıyım ?

2-) XP'de olduğu gibi bunda da sistem başlangıcında falan çalışan gereksiz servis ve uygulamalar nelerdir acaba ? (kapatacağım onları xp'de yapardım bunu hep.)

3-) Harddiskim 2 bölüm. C ve D şeklinde olmak üzere. C'de xp , D'de win7 var. Sistem başlarken işletim sistemi seçme ekranını nasıl kapatabilirim ? Direk windows 7 açılsın istiyorum. Ama tekrar istediğimde o ekranı geri getirmek istiyorum.

Şimdiden cevaplarınız ve okuduğunuz için teşekkür ederim.

• 1- Türkçe dışındaki dil güncellemeleri hariç, tüm güncellemeleri yüklemenizi öneririm,
    2- tablet bilgisayar kullanmıyorsanız Tablet PC Input Service servisini,
    faks işleriyle uğraşmıyorsanız Fax servisini
    windows Media Center'ı ve genişleticilerini (Extenders) kullanmıyorsanız Media Center Extender Service servisini (Mcx2Svc)
    Windows Media Center'ı kullanmıyorsanız Windows Media Center Receiver Service" ve Windows Media Center Scheduler Service servislerini (ehRecvr, ehSched)
    Windows BitLocker'ı kullanmıyorsanız BitLocker Drive Encryption Service servisini (BDESVC)
    Bluetooth kullanmıyorsanız ve kullanmayacağınızı düşünüyorsanız Bluetooth Support Service servisini (bthserv)
    Windows'un bütün sabit diskteki dosyalar için indeksleme yapmasını gerek bulmuyorsanız veya bütün dosyaları aratmak için Windows'un arama motorunu kullanma ihtiyacında değilseniz Indexing Service servisini
    Windows'un hata çözümlemesini istemiyorsanız Problem Reports and Solutions Control Panel Support servisini (wecplsupport)
    aile güvenliği önlemlerini gereksiz buluyorsanız ve bilgisayarınızda Windows Live araçları yüklüysa Windows Live Family Safety servisini
    Windows CardSpace'i kullanmıyorsanız Windows CardSpace servisini (idsvc)
    dosya yedekleme için Windows'un Windows Backup programını kullanmıyorsanız Windows Backup servisini (SDRSVC)
    görev zamanlandırmaca ihtiyaç duymuyorsanız veya Windows'un Task Scheduler (Görev Zamanlayıcı) programını kullanmıyorsanız Task Scheduler servisini (Schedule) kapatabilirsiniz
    3- bilgisayarım özellikler sistem özellikleri başlangıç kurtarmadan ayarlar orda istediğinizi yapabilirsiniz (:
    kolay gelsin

• ilk olarak win7 güncellemelerini alın bi sorun olmaz.etkinleştirme çıkar yine "ilaç" çalıştırırsınız düzelir.

ikinci olarak dediğiniz şey.
    bilgisayarım(sağ click)>özellikler>gelişmiş sistem ayarları>gelişmiş>başlangıç ve kurtarma>varsayılan işletim sistemi kısmına windows 7 seçiyorsunuz.alttaki "işletim sistemleri listesini gösterme süresini 0" yapıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoMuTaN-61

1- Türkçe dışındaki dil güncellemeleri hariç, tüm güncellemeleri yüklemenizi öneririm,
    windows Media Center'ı ve genişleticilerini (Extenders) kullanmıyorsanız Media Center Extender Service servisini (Mcx2Svc)
    Windows Media Center'ı kullanmıyorsanız Windows Media Center Receiver Service" ve Windows Media Center Scheduler Service servislerini (ehRecvr, ehSched)
    Windows BitLocker'ı kullanmıyorsanız BitLocker Drive Encryption Service servisini (BDESVC)
    Bluetooth kullanmıyorsanız ve kullanmayacağınızı düşünüyorsanız Bluetooth Support Service servisini (bthserv)
    Windows'un bütün sabit diskteki dosyalar için indeksleme yapmasını gerek bulmuyorsanız veya bütün dosyaları aratmak için Windows'un arama motorunu kullanma ihtiyacında değilseniz Indexing Service servisini
    Windows'un hata çözümlemesini istemiyorsanız Problem Reports and Solutions Control Panel Support servisini (wecplsupport)
    aile güvenliği önlemlerini gereksiz buluyorsanız ve bilgisayarınızda Windows Live araçları yüklüysa Windows Live Family Safety servisini
    dosya yedekleme için Windows'un Windows Backup programını kullanmıyorsanız Windows Backup servisini (SDRSVC)
    görev zamanlandırmaca ihtiyaç duymuyorsanız veya Windows'un Task Scheduler (Görev Zamanlayıcı) programını kullanmıyorsanız Task Scheduler servisini (Schedule) kapatabilirsiniz
    3- bilgisayarım özellikler sistem özellikleri başlangıç kurtarmadan ayarlar orda istediğinizi yapabilirsiniz (:
    kolay gelsin

bu cardspace ne işe yarıyor acaba ?

Bir de bu windowsta dosya arama kısmını xp'deki gibi en klasik görünümde yapmak istiyorum bu mümkün mü?

• güncelleştirmelri açmanı tavsiye etmem..
  • Arkadaşlar aşağıdaki resimdeki uygulamalar ile sistem bellekten 700-800 mb civarı yemektedir. Xp'de çok çok daha azdır. Acaba buradaki tüm gereksiz olan işlemler nelerdir onları kapatmak istiyorum da. Bu arada ram 2 gb.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kovboy0950 -- 21 Ağustos 2010; 14:00:01 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kovboy0950

quote:

1- Türkçe dışındaki dil güncellemeleri hariç, tüm güncellemeleri yüklemenizi öneririm,
    kolay gelsin

bu cardspace ne işe yarıyor acaba ?

Bir de bu windowsta dosya arama kısmını xp'deki gibi en klasik görünümde yapmak istiyorum bu mümkün mü?

cardspace net framework kurarsan olur, kimlik tespidi ve doğrulama yöntemidir.
    win7 de arama özelliği xp ye göre çok daha gelişmiştir, xp ninkini neden istiyorsunuz ki (: xp arama tipine çevirme mümkün değil

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Berserk (ile ilgili bir sorum var)
    10 yıl önce açıldı
    Sistem 4 ile ilgili soru?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Cardspace'i "ELLE" olarak yaptım. Windows Search'ı devre dışı yaptım. Hocam aklıma bir şey geldi acaba services.msc'ye girip tüm hizmetleri "elle" yapsam ne olur acaba ? Sonuçta "elle" yapılan hizmetler gerek duyulduğu zaman başlatılıyor yani otomatik sistem başlangıcıyla açılmıyorlar. Öyle yapsam sorun olur mu?

Bir de benim şu resimdeki işlemlerden hangilerini kaldırabilirim kesin olarak ? (mesela SerachProtokolHost gibi bir şey var bana saçma geliyor (?) )
  • quote:

Arkadaşlar aşağıdaki resimdeki uygulamalar ile sistem bellekten 700-800 mb civarı yemektedir. Xp'de çok çok daha azdır. Acaba buradaki tüm gereksiz olan işlemler nelerdir onları kapatmak istiyorum da. Bu arada ram 2 gb.

Win7 bunu önbellekleme işlemi için kullanıyor. Eğer sistem belleği kullanmıyorsa, win 7 sık kullanılan uygulamaların bilgilerini otomatik olarak ram de önbelleğe atar, böylece sistem performansını ateşler ve olan sistem belleğinden maksimum performans sağlar. böyleliklede masaüstü işlemlerinin verilerini daha hızlı çalıştırır.
    bir uygulama ram e ihtiyaç duyarsa bellekteki bu tür verileri silerek, hemen gereken verileri yükler. yani win7 ne kadar çok ram kullanırsa, sistem o kadar iyi performans verir (: bu sebeple xp ile karşılaştırılamaz bile

• tabi ki bi sorun çıkacaktır (:
    bak sen şunları yap

Akıllı Kart - "Devre Dışı"
    Akıllı Kart Kaldırma İlkesi - "Devre Dışı"
    Çevirimdışı Dosyalar - "Devre Dışı"
    Etkileşimli Hizmetler Algılaması - "Devre Dışı"
    Internet Bağlantısı Paylaşımı (ICS) - "Devre Dışı"
    IP Yardımcısı - "Devre Dışı"
    Media Center Extender - "Devre Dışı"
    Microsoft iSCSI Başlatıcısı Hizmeti - "Devre Dışı"
    Net.Tcp Bağlantı Noktası Paylaştırma Hizmeti - "Devre Dışı"
    Netlogon - "Devre Dışı"
    PnP-X IP Veri Yolu Listeleyicisi - "Devre Dışı"
    Sertifika Yayma - "Devre Dışı"
    SNMP Yakalama - "Devre Dışı"
    SSDP Bulma - "Devre Dışı"
    Tablet PC Giriş Hizmeti - "Devre Dışı"
    UPnP Aygıt Ana Makinesi - "Devre Dışı"
    Uygulama Yönetimi - "Devre Dışı"
    Uzak Kayıt Defteri - "Devre Dışı"
    Yazdırma Biriktiricisi - "Devre Dışı" (Yazıcınız Varsa Kalsın)
    Yönlendirme ve Uzaktan Erişim - "Devre Dışı"
    Telefon - "Devre Dışı"
    WebClient - "Devre Dışı"
    Sunucu - "Devre Dışı"
    Windows Media Player Ağ Paylaşımı Hizmeti - "Devre Dışı"
    Windows Hata Raporlama Hizmeti - "Elle"
    Sistem Olay Bildirim Hizmeti - "Elle"
    Uzak Masaüstü Hizmetleri - "Elle"
    Taşınabilir Aygıt Numaralandırma Hizmeti - "Elle"
    search protokol host u da devre dısı bırakabilirsin

• Kardeş çok sağol yaptım. Bir iki şey soracağım:

Bu Net Logon u kapattım da açıklamasını okudum dns falan gerçekleşmez diyor tam ne demek o bazen ben bazı siteler için DNS kullanıyorum da sorun olur mu ?

Bu hizmetleri kapatınca herhangi bir yavaşlama falan olmaz değil mi pc'de ?

Bu "Sarch Protokol Host" un türkçesi nedir bulamadım ?

Şimdiden teşekkürler...

--------

Bir de daha fazla gereksiz işlem , dosya, hizmet var mı kapatabileceğim ? (bunlardan sonra yoktur gibi ama yine de varsa ... )

• Merhaba arkadaslar Win 7 ıle ılgılı bı sorunum var. Bende XP vardı bende usb ıle Win 7 kurdum.Fakat ben Pc den fazla anlayan bırı deılım . Win 7 yı kaldırmak ıstedım.XP cd takıyorum KURLUM Sekmesı calısmıyor XP kuramıyorum.USB Taktım wın 7 ıntısal etederek Format atmayı calıstım oda olmuyor.Bıde ıngılızce bu Win 7 benım. Sorum Su olacak ben bu Win 7 kaldırım XP nasıl kuracam.Yardım edersenız cok ıyı olacak.NASIL yapabılırım ???????
  • XP cd'nizi biostan boot etmeniz gerek. PC'ye reset atın anakartın ekranı geldiğinde delete (çoğu anakartlarda öyledir.) tuşuna sık sık - seri bir şekilde basın. Karşınıza mavi bir "bios" ekranı gelecek. Oradan "Advanced BIOS Features" sekmesine girince. "First Boot Device" sekmesine gelin "enter" tuşu ile orayı çıkan listeden cd-rom yapın. Onun bir altındaki "Second Boot Device" sekmesini de aynı şekilde listeden "HDD" yapınız. Sonra "ESC" tuşu ile ana menüye dönün. Genellikle sağda bulunur bir sekme var : "Save And Exit" diye ona basın. "Y/N" gib bir şey soracak. "Y" yazıp "Enter" tuşuna basın pc reset atacak ve sizden önyükleme için bir tuşa basın diyecek en altta gerisini de biliyorsunuzdur normal format ... (bu işlemler sırasında xp cd'si takılı olsun.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rexpol

Merhaba arkadaslar Win 7 ıle ılgılı bı sorunum var. Bende XP vardı bende usb ıle Win 7 kurdum.Fakat ben Pc den fazla anlayan bırı deılım . Win 7 yı kaldırmak ıstedım.XP cd takıyorum KURLUM Sekmesı calısmıyor XP kuramıyorum.USB Taktım wın 7 ıntısal etederek Format atmayı calıstım oda olmuyor.Bıde ıngılızce bu Win 7 benım. Sorum Su olacak ben bu Win 7 kaldırım XP nasıl kuracam.Yardım edersenız cok ıyı olacak.NASIL yapabılırım ???????

biostan hdd ayarını ahci moddan ide moduna geçirin, ve boot ile format atın, win7 açılmaz
  • quote:

Kardeş çok sağol yaptım. Bir iki şey soracağım:

Bu Net Logon u kapattım da açıklamasını okudum dns falan gerçekleşmez diyor tam ne demek o bazen ben bazı siteler için DNS kullanıyorum da sorun olur mu ?

Şimdiden teşekkürler...

--------

Bir de daha fazla gereksiz işlem , dosya, hizmet var mı kapatabileceğim ? (bunlardan sonra yoktur gibi ama yine de varsa ... )

search protokol host windows aramadır, netlogon kapatman sorun yaratmaz, yalnız dns değişimleri web geziminin hızını etkiler, sadece gerektıgı zaman dns degısmenı onerırım

• quote:

quote:

Kardeş çok sağol yaptım. Bir iki şey soracağım:

Şimdiden teşekkürler...

--------

search protokol host windows aramadır, netlogon kapatman sorun yaratmaz, yalnız dns değişimleri web geziminin hızını etkiler, sadece gerektıgı zaman dns degısmenı onerırım

Zaten öyle yapıyorum çok teşekkür ederim. Kardeş bir de görev yöneticisinden işlemlere baktığımda aklıma takılan bir işlem var. .EXE ADI : FlashUtil10i_ActiveX.exe - Açıklama : " Adobe Flash Player Installer/Uninstaller 10.1 r82 "

Bu acaba ne olabilir. Kapatabilir miyim ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.