Şimdi Ara

Windows 7 Format Atarken Windows Boot Manager HATASI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
9.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar baştan ne yaptığımı anlatayım.
    masaüstümde 1 yıl önceye kadar xp vardı ben de geçen sene harici dvd okuyucuyla win7 kurdum.
    sonra geçen ay bilgisayarın bios pili bitmiş ben de pil alıp kendim değiştirdim.çok güzel 1 ay kullandım.
    daha sonra geçen hafta bi hata aldım daha öncede bu hatayı almıştım format atınca gitmişti.hata şu: bilgisayar açılıyor sonra hemen emniyet müdürlüğünden diye bir yazı geliyor felen bir sürü madde var.daha önce crakclı programdan dolayı olmuştu şimdi de muhtemelen böyle oldu.
    bilgisayardaki bilgiler sorun değil yani bu yüzden format atmak istedim.

sorunum büyük ihtimalle şimdiye kadar yazdığım şeylerle ilgili değil ama yinede yazmak istedim alakası olabilir diye.

haftasonu format dvd mi harici dvd okuyucuma taktım.ama okumadı bozulmuş.başka bilgisayarlarda da denedim onlarda da okumadı.ben de böyle olunca usb den format atmaya karar verdim.win7 usb ye usulünce attım.önce laptopumda denedim başlangıçta f5 ile usb yi seçtim ve win7 kurmaya başladı.sonra usbyi masaüstüne taktım.yine f5 ile usbyi seçtim ama windows kurulmaya başlamadı ve windows boot manager hatası aldım.biostan filen usbyi ilk sıraya koydum ama genede kar etmedi.güvenli modda açıp windows üzerinden kurayım dedim ama güvenli mod açılır açılmaz oturum kapatılıyor diyip kendini kapattı.bu windows boot manager olayını nasıl çözeriz?yardımlarınızı bekliyorum...

resim ekliyorum.
    RESİM
    bu arada statusta: 0xc000000e yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ALTINBAŞAK -- 1 Haziran 2013; 11:43:46 >

• Biostan birinci sıraya usbyi al.Alınmamış gözüküyor.
    Emniyet ayağını anlamadım.Virüs olmasın?
    İki kere yediyseniz yüklediğiniz programlara dikkat edin.
    Ayrıca kullandığınız diskler ide mi sata mı?
    Buna bağlı bir sıkıntı olabilir.Usblerde öna göre yükleme yapmanız gerekir.
    En sağlıklısı cd dir.
    Cd görmüyor dediniz yapacak başka bişi yok ozaman usb ile sürümünüze uygun olanı sececeksiniz.
  • data lar okunamadı diyor yani bott ayarlarından usb önceliğini yapacaksınız
  • Hocam 1. Sirada usb varken de denedim ayni hatayi verdi.hard dfisk konusunda pek bilgim yok ama bios ta main menusunde bir suru ide ile baslayan ayar var.ama ide yazanlarin birine girdigimde bi sata ayari vardi.5-6 secenek vardi ama oraya dokanmadim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Win 7 kurduğunuzu söylediniz.İde hdd sürücüsü olması lazım ama usbye cevirirken yuklenmiyor olabilir. Bu yuzden en sağlıklısı cd yani dvd dedim.Usbye ide sürücülerini gömmeniz gerekir.Yoksa dvd ile format atmak zorundasınız. Sunu da yapabilirsiniz ki harici dvdyi usb den değilde kasa içinden sata kablosu ile bağlayarak da çözebilirsiniz.
    Dediğim gibi ide sürücüsü olması lazım ve bu dvd sürümünde gömülüdür.
    Ayrıca biosta sata modunu aktifleştirmeniz gerekebilir pcye göre. Bios ekranınızı ve bios markasını paylaşırsanız başka gerekli ayar var mı bakalım...
  • hocam şu an bilgisayara ulaşamıyorum hafta sonu deneyeceğim.o zaman bios sürümüne bakarım.
    peki ben bu bilgisayara dahili dvd writer alsam yine bu sorunla karşılaşır mıyım?
    bir de bu sorun benim bi hafta önce bios pilini değiştirdiğim için mi oldu acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    windows 10 windows update sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hocam eger dvd ile olur diyorsan bana bi dahili dvd writer tavsiye eder misin?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Farketmez markası, ne kadar çok kullandığına bağlı.Lg alabilirsin mesela.Bios pilini değiştirdiğin için değil pc normal kapanmadığı, ya da pc de oluşan bir değişikliğin ( yazılım,güncelleme,aygıt yukleme) pcyi düzgün kapanmasına müsade etmediği için oluştu.İde sürücülerde genelde karşılaşılan bir durum.Görkem arkadaşımızın verdiği linkteki bilgiler doğru.Senin bunu komut işlemcisi ile yapman gerekir.Ama bunun içinde boot ekranını açman gerekir.Yani yine bir dvdye ihtiyacın var.
  • Hocam yardımın için çok teşekkür ederim.diğer masaüstü bilgisayarımdaki dvd yazıcıyı söküp bozuk olana taktım ve sorunsuz bi şekilde format attım.yanlız ben bu bilgisayara da bi dvd yazıcı almaya karar verdim.ama giriş ide mi sata mı hala bilemiyorum.muhtemelen ide.ben size anakart modelimi versem ide mi yoksa sata uyumlu mu bakabilir misiniz?ve ide ve ya sata bir dvd önerebilir misiniz link ile?
    anakart modeli: P5GD1-VM
  • Sata kablosu genelde kırmızı ince olani, ide kablosu geniş beyaz olan.Anakart üzerinde bu giriş varsa sata alın tabi.
     Windows 7 Format Atarken Windows Boot Manager HATASI
  • :c diskinden herhangi bir dosyayı sildiniz mi?
  • Şu an taktığım ide ve muhtemelen de sata girişi yok.bi ide dvd yazıcı linki verirseniz sevinirim.
  • ALTINBAŞAK kullanıcısına yanıt
    Mecbur ide alacaksan alma derim. Çünkü sürekli kullanmayacaksan elinde kalır, nakledemezsin.Sürekli ( her gün coppy )kullanacaksan zaten 4-6 aya ömrü dolacaktır, alabilirsin.İlla olsun diyosan usb kullan yine. Pcyi disk görüntüşü oluştur aracı ile yedekle.Sorun cıkarsa bu görüntüyü yüklersin.
  • aynı sorun bende de var rufus ile win 7 yazdırdım kasaya format atıcam resimdeki hatayı veriyor napmalıyım ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.