Şimdi Ara

Windows 7 Derecelendirme Sırasında hata

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
7.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında benim için gereksiz windows 7'de bulunan derecelendirme ama yakın zamanda 64 bit win 7 kurdum. Derecelendirme ile özelliklerine bakmak istedim "Sistem Derecelendirmesi Kullanılabilir Değil." şeklinde uyarı vardı bu uyarı yazısına tıkladığımda derecelendirme çalışmaya başlıyor ancak bir yerden sonra PC kapanıyor. Bunun nedeni ne olabilir acaba teknik bir hatamı yoksa sistemdeki parçaların uyumsuzluğumu sözkonusu ?

Sistemim şuanlık şöyle;

Pentium D 820 2.80 Ghz 2mb 800

4 Gb DDR3 1333 mhz ram

Biostar G41D3 anakart

Ekrankartı O/B kullanıyorum şimdilik

420 W PSU

• Bu konuda bir bilgisi olan kimse yok mu?
  • Sürücüleri üreticilerin sitesinden güncel olarak indirip kurmayın deneyin. Windows un format esnasında otomatik kurduğu varsayılan sürücülerini kullanmayın.
  • Zaten harici ekran kartı yok hepsini anakartın kendi sitesinden win 7 64 bit sürümüne uygun olan sürücüleri kurmuştum.
  • arkadaşlar bende de hiç derecelendirme yapamıyorum sistemi kuralı 1 ay oldu derecelendirme yap seçeneğine tıklayınca derecelendirme başlamıyordu bir süre sonra derecelendirme yap tıklama yeri kayboldu şu an derecelendirme ile ilgili hiç bir yazı bişey yok pcde ne yapmalıyım sistem imzamda ve win 7 ultimate kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyu_timsah -- 4 Ocak 2012; 22:53:17 >
  • Acaba 64 bit sürümünden kaynaklanan bir şey olabilir mi? Çünkü Win 7 64 bit sürümü ile ilgili olarak birtakım eksikleri olduğuna dair yazılar görmüştüm.
  • Yok bu hata tamamen sizden yada size o anakarti satan kisiden kaynakli. Forumda 1 aydir karsilastigim en cok sorun uyumsuz anakart sorunu. Arkadaslar neden bakmadan aliyosunuz bir urunu...
    http://206.108.48.60/app/tr/mb/introduction.php?S_ID=518&tab=3

Anakartin islemciyi desteklemiyor. Neden bakmadan aliyorsunuz.. makine islemci gucunu olcerken cat kapatiyor degil mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam aldık bir kere artık ben zaten işlemciyi değiştirmeyi düşünüyordum hatta şimdi bu yeni nesil işlemciler var onlara geçmek istiyorum ama bütçe kısıtlı bu yüzden sizden ricam bana MSİ H61 Anakart nasıl iyimi değilmi ve birde yeni nesil işlemcilerde 1155 işlecmiler epey pahalı bu yüzden Pentium G620 işlemci nasıl alsam iyimidir? Ben az da olsa oyun ama genellikle render işlemleri için düşünüyorum.
  • bütçen kısıtlıysa i3 serisine, bakabilirsin yada AMD fx x4 4100. Ayrıca msi'ın tüm ürünlerini, şüphe etmeden rahatça kullanabilirsin.
  • benim pc hiç derecelendirme yapmıyor nedeni ne olabilir format attığımdan beri hiç derecelendirme yapamadım derecelendirme tıklama sekmesi hiç aktif olmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi koyu_timsah -- 4 Ocak 2012; 22:52:08 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bullet Ride.

bütçen kısıtlıysa i3 serisine, bakabilirsin yada AMD fx x4 4100. Ayrıca msi'ın tüm ürünlerini, şüphe etmeden rahatça kullanabilirsin.

Teşekkürler hocam bu bahsettiğim MSİ H61 anakart nasıl ileride i7 işlemcilere geçersem sorun yaşatır mı performans gibi ? ve bidebu intel pentium G620 işlemci bir önceki quad core işlemcilere göre iyimidir?
  • Millet msi dan kirilip geciyor sen msi almak istiyorsun. bu konuyu sistem tavsiyelerine yazsaydin daha iyi olurdu.
    Ayrica ben senin yerinde olsam ucuz bir core 2 duo islemci alir beklerim. Yok illa degistirecegim diyorsan G620 alacagima gider amd makine alirim. cunku alacagin anakart cok kotu. en ucuz anakarttan en yuksek islemciye tam performans verdirmesini beklemekte hata bence.
  • Öncelikle şu kapanma hadisesi sadece derecelendirmede mi oluyor ?? Yani oyun oynarken yada herhengi başka bir benchmark programında karşına çıkıyormu. Kısaca işlemciyi kastığında da oluyor mu ? Malum kullandığın işlemci intelin ünlü sobalarından biri, soğutma da sıkıntı varsa sistem kendini koruma altına almak için kapatıyor olabilir. Derecelendirme yada benchmark yaparken bir yandan da işlemci sıcaklığını gözlemlemeni öneririm.

Anakart cpu destek listesinde işlemcin yok ancak 95w lık işlemcilere destek veriyor. Buna dayanarak işlemcini çalıştırması lazım diyebiliriz esasında.
  • 95w destekli clarion ama chipset islemciye destekli degil

http://ark.intel.com/products/chipsets/36519

buradan bakildiginda diger ureticilerin verdigi desteginde sadece bios ile oldugunu anlamak zorda olmaz sanirim.
  • gözüken o elbette. ancak windowsu sorun açması, anladım kadarıyla günlük işlerde sorun çıkarmaması işlemciyi çalıştırıyor intibası uyandırdı. Soğutma sisteminde sıkıntı varsa kapanma sorunu bundan kaynaklanıyor olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: clarion

Öncelikle şu kapanma hadisesi sadece derecelendirmede mi oluyor ?? Yani oyun oynarken yada herhengi başka bir benchmark programında karşına çıkıyormu. Kısaca işlemciyi kastığında da oluyor mu ? Malum kullandığın işlemci intelin ünlü sobalarından biri, soğutma da sıkıntı varsa sistem kendini koruma altına almak için kapatıyor olabilir. Derecelendirme yada benchmark yaparken bir yandan da işlemci sıcaklığını gözlemlemeni öneririm.

Anakart cpu destek listesinde işlemcin yok ancak 95w lık işlemcilere destek veriyor. Buna dayanarak işlemcini çalıştırması lazım diyebiliriz esasında.

Hocam herhangi bir oyun denemedim veya benchmark programı normal kullanımda hızlı çalışıyor ancak dediğim gibi sadece derecelendirme esnasında bu durumla karşılaştım. En yakın zamanda bir oyun yükleyerek sonucunu bildireceğim. Soğutma konusunda spot sıfır bir soğutucu kullanıyorum ve bulunduğum mekanda oldukça soğuktur :) Ben bu işlemci elimde olduğu için geçici olarak taktım. Niyetim ilk olarak core 2 Duo veya core 2 quad işlemci almaktı fakat yeni nesil işlemci fiyatlarına hemen hemen yakın gördüm ya bir üst seviyeye geçecektim yada amd ye. İlk olarak intel olarak gözüme yukarıda belirttiğim intel g620 işlemciyi kestirdim ancak bu işlemcinin performans olarak tam bilgiye sahip değilim öte yandan amd de bilgim çok daha az seviyede bu nedenle siz değerli hocalarımın bilgisine ihtiyacım var.

• bende sorun var sistem derecelendirme hiç yapamadım sistemim yazıyor driverlar güncel varmı arkadaşlar fikri olan ....
  • Takılı olan işlemciye desteği olmayan anakartta masaüstüne erisilmez. Belli ki anakartin (bios update sonucu olabilir) takılı olan işlemciye desteği var ki windows açılıyor. Cpu faninin tam oturduğuna, kasa içerisinin hava sirkülasyonuna dikkat edin. Everest programı kurup bosta ve yük altında bileşenlerin ısılarına bakın, mümkünse buraya bir ss atın.
  • P5LD2-VM ye core 2 duo 6300 takarak calistirdim. Anakart versiyonu 1.0 idi. Windows kurdum herseyi yaptim. Windows kurmak demek dosya kopyalamaktir bir bakima. Ne zaman oyun yada netframe network kurmaya calissam makine restart atardi. O yuzden makinenin acmasi demek islemciyi calistiracagi anlamina gelmez.
    Ona bakarsaniz i850 chipset ile ben p4 3.0 presscot cekirdekli islemci actirdim. abit th7 II anakartimla. Bu anakartin degil presscot a 533mhz lik islemcilere bile destegi yoktur. Anakart acar o yada bu sekilde düzgün calistirir mi asil problem budur.
  • Desteği olmayan anakarttan görüntü alamayan tek kişi benim o zaman, çalışmasını beklediğim işlemci sorunluymustur olabilir ama desteği olmayan kartın görüntü vermesi pek mantikli gelmiyor. 800mhz ye desteği olup 1066mhz ram desteği olmayan karta 1066 takınca 800 de çalıştırıyor, işlemcidede aynı mantık işliyorsa açıyor olabilir ama bu seferde ramin çalıştığı gibi işlemcininde çalışıyor olması lazım lakin işlemci resetleme sebebi oluyor. İşlemcinin görüntü vermesi bana hiç mantikli gelmiyor, tekrar deneyeceğim bunu kafama takıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NIQO -- 6 Ocak 2012; 23:35:48 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.