Şimdi Ara

Windows 7 den XP ye Geçmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Driver sorunum var konuyu Driver İstek bölmünde açtım buraya yönlendirdiler.

HP Pavilion dv6 6005st ürününe format atıp XP ye geçmek istiyorum fakat driver olarak araştırma yaptım ve fazla birşey bulamadım.Yardım edeceğinizi umuyorum.

• malesef sistemin xp desteği yok ..hp sitesine modelinizi tanıtırsanız sadece win7 sürücülerinin olduğunu görürsünüz..

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/softwareCategory?product=5059862&lc=tr&cc=tr&dlc=tr&lang=tr&cc=tr
  • Peki içindeki donanımın eski tarihli sürücülerini bulup yüklesem bu şekilde çalışabilirmi,sizin bir bilginiz varmı bu konuda?
  • eger donanimin xp uyumu yoksa bi ise yaramaz win 7 de devam etmelisin
  • AMD Catalyst™ software and HD video configuration software

Unified graphics display drivers
    Certified for Windows® 7, Windows Vista®, and Windows® XP
    AMD Catalyst Control Center™
    Software application and user interface for setup, configuration, and accessing special features of AMD Radeon™ products

AMD'nin sitesinde üstteki yazıyı gördüm....http://www.amd.com/us/products/notebook/graphics/amd-radeon-6000m/amd-radeon-6700m-6600m/pages/amd-radeon-6700m-6600m.aspx#2
    Sizce XP Desteği varmı?

• tavsiyem win 7 ye devam et
    hız konusunda kararsız kaldığın için geçmek istiyorsan xp ye bence gerek yok
    diğer konuları bilemem tabi sana kalmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Windows 10 dan 11 e Yükseltme
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dostum çok dikkatli ol hp nin yeni modellerinde xp desteği yok. hdd yi görmeme gibi arızalar verebilir ve bilgisayarı tamamen kitleyebilirsin. buda teknik servis müdahalesi demek.
  • Bu makineye Xp kurmaktaki amacınız ne ? Driver id 'lerinden aratıp çoğu donanımın sürücüsünü bulabilirsin de, neden?
  • quote:

Orijinalden alıntı: DarkSmellMan

quote:

Orijinalden alıntı: ama=neden

Bu makineye Xp kurmaktaki amacınız ne ? Driver id 'lerinden aratıp çoğu donanımın sürücüsünü bulabilirsin de, neden?

Nick - mesaj uyumu.
    Windows Xp, Windows 7'den daha performanslı çalışıyor bu bir gerçek o yüzden olabilir.

Böyle bir gerçek yok bence :)
    Aksine olmadık yerlerde olmadık bekleme, yavaşlık, tepkisizlikler yaşanıyor güncel makinelerde, windows xp ile.
  • quote:

Bu makineye Xp kurmaktaki amacınız ne ? Driver id 'lerinden aratıp çoğu donanımın sürücüsünü bulabilirsin de, neden?

Biraz klasik bir cevap olacak ama XPye alışkınım bu yüzden geçmek istiyorum

Ancak soruma cevap alamamışım hala.Bu ekran kartı Radeon HD 6770M XP desteği sunuyormu?Yukarda adres vermiştim zaten ama anlamadığım için sizlere sordum.

Yanıtlarınız için ayrıca teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lance Vance Dance -- 18 Mayıs 2012; 13:44:26 >
  • Bu gpu için AMD sitesinde doğrudan bir sürücü yok, malum HP zaten vermemiş hiç bir driver. Modlu veya başka bir OEM e ait driverlerı yüklemeyi deneyebilirsin, garanti bir çözüm yolu yok malesef.
  • quote:

Bu gpu için AMD sitesinde doğrudan bir sürücü yok, malum HP zaten vermemiş hiç bir driver. Modlu veya başka bir OEM e ait driverlerı yüklemeyi deneyebilirsin, garanti bir çözüm yolu yok malesef.

Evet doğrudan bir sürücü yok ama bu ne anlama geliyor ''Certified for Windows® 7, Windows Vista®, And Windows® XP'' AMD nin kendi sitesinde yazıyor.
  • Windows Xp'de pek bir güzel çalışabilir ama henüz yayınlanmış. Doğrulanmış sürücü yok demek. Er yada geç verilir bir yerlere. Onları beklemek yerine modlu sürücüleri denersin sağdan soldan bulup. Hatta HD 7xxx-6xxx başka model sürücüleri dene.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ama=neden -- 18 Mayıs 2012; 14:41:39 >
  • http://www.driverstag.com/hp-pavilion-dv6/hp-pavilion-dv6-6005st-drivers-for-windows-xp-vista/

Peki son bir soru,verdiğim adreste bu bilgisayarın tüm XP sürücüleri var ve denenmiştir diye yazılıyor.Burdaki eski bir driver versiyonu bu çalışabilirmi bilgisayarda?
  • quote:

http://h20000.www2.hp.com/bizsupport/TechSupport/SoftwareDescription.jsp?swItem=ob-81999-1&lang=en&cc=us&mode=3&

Muhtemelen çalışacaktır, kesin bişey söyleyemeyiz

Teşekkür ederim ilgin için.Büyük ihtimalle bir kaç gün içerisinde deneyeceğim,sonuçları yazarım yine belki başkalarınada yardımı olur.

• Bişey değil, bu arada Xp'yi yüklemeden önce HP Recovery Manager programı ile hdd 'deki recovery bölümün yedeğini al dvd'lere.

Ilerde tekrar orjinal sisteme dönmek isteyebilirsin, yada HP müşteri hizmetleri ile görüşecek olursan bir gün, sisteminiz orjinal mi diye sorduklarında "RECOVERY DVDLERIMI OLUSTURMUSTUM " dersin.
  • quote:

Bişey değil, bu arada Xp'yi yüklemeden önce HP Recovery Manager programı ile hdd 'deki recovery bölümün yedeğini al dvd'lere.

Ilerde tekrar orjinal sisteme dönmek isteyebilirsin, yada HP müşteri hizmetleri ile görüşecek olursan bir gün, sisteminiz orjinal mi diye sorduklarında "RECOVERY DVDLERIMI OLUSTURMUSTUM " dersin.

O bahsettiğiniz şey başıma gelmişti HDD bölümlerini değiştirince Recovery çalışmaz hale geliyormuş,servise açıkladım durumu,ücretsiz fabrika görüntüsüne yükleyip Recovery bölümüyle tekrar verdiler bilgisayarımı sağolsunlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.