Şimdi Ara

Windows 7 Build 7057 RC1 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
330
Cevap
0
Favori
20.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Batuist

quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

10 nisana daha cok var haliyle suanki RC1 bile olsa 10 nisana kadar build 7100 u bulabilir haliyle resmi cikacak RC1 beklemek en iyisi olacaktir sanirim.Suanda bile 7067 cikmis bile.

resmi cikacak RC1 de ne demek?? yani bu korsan RC1 mi?? bunu başkaları win7 RC1 diye mi piyasaya vermiş de microsoft tarafından çıkacak olan resmi olacak?? nasıl oluyor anlamadım?? resmi kavramından anladığınız nedir?? yukarıda resmini verdiğim microsoftun kendi işletim sistemi kendi yazdığı yazı.. bunun neresini anlamıyorsunuz?? İbare aynen şöyle "MICROSOFT WINDOWS 7 OPERATING SYSTEM RELEASE CANDIDATE 1" yani Türkçe meali "Microsoft Windows 7 İşletim Sistemi Sürüm Adayı 1"
    Bunu yazan microsoftun kendi değil mi?? daha resmisini bekliyorsunuz.. Ha diyorsunuz ki sürümü daha yüksek olan çıkacak.. herhalde yani daha yüksek olanı illa ki çıkacak.. 7500 bile çıkar kim karışır yada itiraz eder ki.. final sürümü çıkana kadar daha yüksek sürümleri illaki çıkacak ama bu 7057 sürümünün RC1 olmadığını göstermez.. Bu iddiada biz bulunmuyoruz kullandığımız işletim sisteminde öyle yazıyor.. Daha ne anlıtayım da anlayın bilmiyorum ki...

Bakın sizin için ilginç olabilecek bir şey daha söyliyim bu sürüm adayının 2si 3ü 4ü bile çıkabilir şaşırdınız de mi

Resmi derken herkese acik anlaminda demistim umarim bu sefer algilayabilmisinizdir.pre-RC surumunu isteyen kullanir isteyen kullanmaz.Ben kendi adima 10 nisanda cikacak RC1 7100 surumunu kullanacam demistim sizi niye bu kadar ahatsiz etti anlamadim size alinti yapmamistim halbuki.Bu benim sahsi gorusumdur yanlis anlasilmasin lutfen.

• Arkadaşlar, win7 de firefox tarayıcısını minimize ettiğimde her zaman msn penceresi açılıyor kendiliğinden,bir tek bendemi oluyor veya çaresini bilen?
    Bu arada 7057 nolu sürümünü kullanıyorum 32 bit.
  • quote:

Arkadaşlar, win7 de firefox tarayıcısını minimize ettiğimde her zaman msn penceresi açılıyor kendiliğinden,bir tek bendemi oluyor veya çaresini bilen?

bende 7000 vardı aynı sorun bende de oluyordu....
  • quote:

Resmi derken herkese acik anlaminda demistim umarim bu sefer algilayabilmisinizdir.pre-RC surumunu isteyen kullanir isteyen kullanmaz.Ben kendi adima 10 nisanda cikacak RC1 7100 surumunu kullanacam demistim sizi niye bu kadar ahatsiz etti anlamadim size alinti yapmamistim halbuki.Bu benim sahsi gorusumdur yanlis anlasilmasin lutfen.

Tabi yaa bende algılama problemi var nasıl olurda resmi demenin herkese açık olduğu anlamına geldiğini bilmem...

Resmi demek = Herkese açık demek

• microsofta dert olmadı bu kadar söyletndi(rc1) niye bu kadar sorun ettiniz anlamadım

stabil çalışıyomu?
    bence şu ana kadar müthiş
  • Üstteki arkadaş demiş ,stabil çalışıyormu olay bitmiştir
    Hemde xpden daha stabil bi şekilde çalışıyor. Yalnız arkaplanda çalışan bellek sömüren çok fazla servis var ve bulduğum yabancı bi kaynakta o gereksiz servislerin listesi verilmiş (tabi ev kullanıcıları için) Gerçi bi çoğumuzun smart kart ile işi olmaz diye düşünüyorum .100-150 mb gereksiz çalışma belleğini geri kazanıyoruz .Akşam eve gidince buradan paylaşımını yapıcağım
  • hala vista kadar stabil değil.. buda vista ile aynı işletim sistemi olmadıkları anlamına geliyor gibi... eğer öyle olsaydı en az onun kadar stabil olması gerekirdi.. Ama değil işte.. hala aşılması gereken problemleri var hemde çok basit problemler.. görev çubuğundan ie'de download yaparken yeni bir explorer sayfası bile açamıyorsunuz..ancak başlat menüsünden açmalısınız.. hiç mi yaptıktan sonra şu programları denemiyorlar anlamıyorumki... bu kadar göz önündeki şeyleri halledememişler kimbilir bizim göremeyeceğimiz kodlarda ne hatalar yada eksiklikler vardır...
  • quote:

quote:

Tabi yaa bende algılama problemi var nasıl olurda resmi demenin herkese açık olduğu anlamına geldiğini bilmem...

Resmi demek = Herkese açık demek

Galiba o algılama problemi bende de var. RESMİ OLMAYAN sözünden ben de bizim kullandığımız ve kurulum öncesi çıkan EULA sözleşmesinde RC1 yazmasına rağmen GAYRİ RESMİ işletim sistemi kullandığımızı sandım. Afedersin killnod

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 17 Mart 2009; 16:30:13 >

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kerimcem

çıkacaksa 7057 i niye puplic rc ymiş gibi finanse ediyosunuz anlam veremedim bu sürüm rc yapımından sızan internal sürüm nokta.

Microsoft RC sürümünü Beta gibi serbest dağıtır mı bilmiyorum ama benim söylediğim şey 7057'nin RC olmadığını iddia edenlere bu sürümün RC olduğu.. Başka bir iddiam yok.. birde RC de olsa sürüm numarası sürekli olarak artacaktır tabiki.. 7057den sonra 7061in çıkacak olması 7057'yi RC sürümden düşürmez.. O hala RC dir.. OK?? Yoksa microsoft 7100 sürümü de RC diye serbest olarak dağıtabilir.. Bu onun bileceği iş.. Benim yüklediğim işletim sisteminde RC yazıyor mu ?? bitmiştir...

Çok güzel açıklamışsın Batuist. Betanın derleme numaralarının olması beta olduğu gerçeğini değiştirmeyeceği gibi, RC1'ında yeni derlemeleri çıkacaktır.
    Neowin sitesinde yazılanlarda da RC1-escrow (yani halka dağıtılacak) olacak RC1 sürümünün yüksek ihtimal "Derleme 7067" olacağı.

• Resmi sürümün ya da burada gelinen yazılışyla "Resmi RC1 Sürümü" anlamı ve farkı şu:
    Söz konusu sürümü direkt Microsoft tarafından duyurulacak internet sayfası ve sunuculardan indirebileceksiniz. Yani torrent ve upload sitelerinde aramayacaksınız.

Üstelik Microsoft size indirme sırasında bir lisans numarası da verecek ve bu seri numarası ile kuracağınız Windows 7 RC1 sürümünü nihai versiyon çıkana kadar kullanabileceksiniz. Sanki satın almışsınız gibi.

"Resmi Sürüm" mevzusu bundan ibarettir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TerraMino -- 17 Mart 2009; 19:19:20 >
  • arkadasLar ben kurdum bunu ama internet bağLantısını bir türLü yapamadım
    bir türLü modemi tanımadı (yada tanıtamadım) modem smartnet
  • quote:

Orjinalden alıntı: TerraMino

Resmi sürümün ya da burada gelinen yazılışyla "Resmi RC1 Sürümü" anlamı ve farkı şu:
    Söz konusu sürümü direkt Microsoft tarafından duyurulacak internet sayfası ve sunuculardan indirebileceksiniz. Yani torrent ve upload sitelerinde aramayacaksınız.

Üstelik Microsoft size indirme sırasında bir lisans numarası da verecek ve bu seri numarası ile kuracağınız Windows 7 RC1 sürümünü nihai versiyon çıkana kadar kullanabileceksiniz. Sanki satın almışsınız gibi.

İşte bizim de itirazımız buna. Açıkladığınızın tam karşılığı: "Halka Açık Sürüm", yada ingilizce tabiri ile "Public Version"dır. Buna karşılık ben, "Resmi Sürüm" yada ingilizce tabiri ile "Official Version" diye bir şey duymadım.

• quote:

Orjinalden alıntı: TerraMino

kullandığım sürüm crackli değil .. microsoftun sitesinden seri numarası ile aktive edilmiş.. RC nin aktive edilmesi gibi bir problemi bulunmuyor.. yani dediğin gibi tıpkı satın almış gibi kullanıyorum...
  • quote:

hala vista kadar stabil değil.. buda vista ile aynı işletim sistemi olmadıkları anlamına geliyor gibi... eğer öyle olsaydı en az onun kadar stabil olması gerekirdi.. Ama değil işte.. hala aşılması gereken problemleri var hemde çok basit problemler.. görev çubuğundan ie'de download yaparken yeni bir explorer sayfası bile açamıyorsunuz..ancak başlat menüsünden açmalısınız.. hiç mi yaptıktan sonra şu programları denemiyorlar anlamıyorumki... bu kadar göz önündeki şeyleri halledememişler kimbilir bizim göremeyeceğimiz kodlarda ne hatalar yada eksiklikler vardır...

hala aşılması gereken problemleri var hemde çok basit problemler.. görev çubuğundan ie'de download yaparken yeni bir explorer sayfası bile açamıyorsunuz..ancak başlat menüsünden açmalısınız.. hiç mi yaptıktan sonra şu programları denemiyorlar anlamıyorumki...

demişssin de bu dediğin özellik bir hata değil. Bana göre orada hiçbir sorun yok. Artık görev çubuğu win7'da bu şekilde çalışacak. Win7 ye özel bir şey. Bütün açık pencereler görev çubuğunda sabitlenebilecek. Bunun avantajları çok. Kullandıkça anlayıp hoşunuza gidecek özellikleri var. Bu arada normalde indirme ie8 ikonuna tıkladığınızda indirme penceresi ayrı, ie8 tarayıcı penceresi ayrı görünüp bunlardan birisini seçebilmeniz lazım. Ie8 sekmeli bir tarayıcı olduğu için tıkladığımızda ikinci bir pencerenin açılması istemeyiz o yüzden her tıklamada tek bir pencere açılır. İllaki ben yeni bir pencere açmak istiyorum derseniz: "win+sol tık" yada faresinde orta tuş olanlar orta tuş tıklaması ile yeni bir pencere açabilirsiniz.

• 7057'yi kurup denedim hızı gayet iyi ancak mavi ekran hataları verdi stabil değil bende sp1'li vista 64 bit'e döndüm son sürüm çıkana kadar beklemek en iyisi
  • quote:

Orjinalden alıntı: talatcaner

Arkadaşlar, win7 de firefox tarayıcısını minimize ettiğimde her zaman msn penceresi açılıyor kendiliğinden,bir tek bendemi oluyor veya çaresini bilen?

Bunun nedeni messengerın win7 ile uyumsuzluğu. Açtığınız live messenger ikonunu sağ tıklayıp çıkan pencerede Compatibility sekmesini seçin ve xp sp2'yi işaretleyin. Bunun sonucunda sorununuz çözülmüş olacak vede Live messenger sürekli görev çubuğunda değil, kapandığında sağ alt köşede duracak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asiboldon -- 17 Mart 2009; 21:28:22 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anadolu Kartalı

Üstteki arkadaş demiş ,stabil çalışıyormu olay bitmiştir
    Hemde xpden daha stabil bi şekilde çalışıyor. Yalnız arkaplanda çalışan bellek sömüren çok fazla servis var ve bulduğum yabancı bi kaynakta o gereksiz servislerin listesi verilmiş (tabi ev kullanıcıları için) Gerçi bi çoğumuzun smart kart ile işi olmaz diye düşünüyorum .100-150 mb gereksiz çalışma belleğini geri kazanıyoruz .Akşam eve gidince buradan paylaşımını yapıcağım

Bu linktehttp://www.blackviper.com/Windows_7/servicecfg.htm gereksiz kullanılan servisleri kapatabilirsiniz ve fazladan kullanılan bellek boyutunu minimuma indirmiş olursunuz.

Not: Kapatılan servisleri okumanızı tavsiye ederim , ihtiyacınız olabilecek bir servisi kapatmayın.

• quote:

Orjinalden alıntı: asiboldon

quote:

Orjinalden alıntı: talatcaner

Bunun nedeni messengerın win7 ile uyumsuzluğu. Açtığınız live messenger ikonunu sağ tıklayıp çıkan pencerede Compatibility sekmesini seçin ve xp sp2'yi işaretleyin. Bunun sonucunda sorununuz çözülmüş olacak vede Live messenger sürekli görev çubuğunda değil, kapandığında sağ alt köşede duracak.

Teşekkür ederim asiboldon,sayende hallettim sorunu,bu arada kullandıkça keşfediyorum özelliklerini,mesela windows+tab tuşu pencere geçişlerini de gerçekleştiriyor ( windows tuşuna basılı tutup tab tuşuna basmak suretiyle istediğimiz pencereyi öne getiriyoruz ve tab tuşunu bıraktığımızda o pencere masaüstüne geliyor). Alttaki görev çubuğuna yerleşmiş açık olan pencerelere fare imleci ile geldiğimizde küçük ön izleme pencereleri oluşuyor,imleci o pencerenin üstüne getirdiğimizde asıl açık olan pencere masa üstünde kaybolup küçük olan beliriyor.Bence bunlar hoş özellikler.Yalnız vista da küçük pencerelerdeki medya dosyaları oynarken burada hareketsiz gözüküyor.

Ben kullandığım tüm programları çalıştırdım ve birkaç önemsiz sorun haricinde problem yaşamadım sadece ingilizcem yetersiz olduğu için ayarlarda zorlanıyorum,yakında türkçe yaması yayınlanır diye umuyorum.

• Birşey değil talatcaner. Ancak bir düzelme yapayım. Win+tab tuşları vistada da bulunan, pencereleri ardarda 3B sıralar. Sizin anlattığınız özellik Alt+tab win7 versiyonu.
  • açıklamalar için teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.