Şimdi Ara

Windows 7 birim(disk) küçültme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar w7 yüklü bilgisayarımda C birimini 67 gb kçülttüm. Ancak şimdi tekrar küçültmek istiyorum. C nin üstüne gelip birimi küçült dediğimde c birimi pc tarafından inceleniyor ancak en fazla 270 mb küçültme yapabileceğim gösteriliyor. Bunu pc ye zarar vermeden artırmanın bi yolunu bilen varsa ve açıklarsa çok sevinirim. Program falan kullanmak istemiyorum, boşuna önermeyin. Saygılarımla...

• Toplam Boyut ve Boş alan ne kadar?
  • valla küçültmeden önceki toplam boyut: 85163
    kullanılabilen küçültme alanı boyutu: 270
    kçültmeden sonraki toplam boyut:84893

inş bunları sormuşundur.
  • yok onu değil, şuanki C:/ nin toplam boş olan boyutu,

boş alan 10 GB ise, sen kucultmek istediginde 1 Gb kucultmene izin vereebilr.

Bunu artırmak için Disk birleştirme yapman gerekir, Parcalanmıs dosyalar yuzunden en büyük boş alan azalıyor.
  • c 83 gb boş alan ise 57 gb. disk birleştirme yaptığım halde 270 mb küçültmem izin veriyor. nasıl iş anlamadım.
  • Komut istemind birleştirmeyi dene ,sonuç değişmeyecktirbüyük ihtimal

defrag C: /H /V
    ve
    defrag C: /H /X /V

dene , nekadar brleştirecek.

Tamamiyle birleştirmiyor sanırım arada banada lazım oluyor, harici program gerekecek galiba.
  • nasıl yapıcam ki bunu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca dediğinizi yapmaya çalıştım. disk birleştiricisi bu işlemi gerçekleştirmek için yeterli ayrıcalığınız olmadığından başlayamadı diye bi uyarı veriyor komut sistemi.
  • Başlatı tıkla, Komut istemi yaz, zate komut istemini gordugunde sag tıkla yönetici olarak çalıştır, Bu şekilde komutları gir.
  • dediğini yapıyorum kardeş başladı disk birleştirme bitince tekrar bakıcam c deki küçültme hakkıma haber veririm.
  • dediğini yaptıktan sonra da bir değişme yok hala küçültme miktarı 270 mb.
  • Bildiğim kadarıyla dosyların baya parcalanmıs, Windows ancak o kdar birleştirebiliyor.Program yardımıyla disk birleştirme deneyebilrisn.

Başka arkdşların önerisi varsa bende bilmek isterim.
  • ben parçalanmayla alakalı olduğunu düşünmüyorum açıkçası ama başka bi yorum da gelmemiş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.