Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (169. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Microsoft yeni nesil işletim sistemi Windows 7’nin fiyatlarını açıkladı. Beklentilerin aksine fiyatlar Vista'ya oldukça yakın.

11 Temmuz Cuma gününden itibaren Amerika’daki kullanıcılar Windows 7 Home güncellemesini 49 dolara, Windows 7 Professional güncellemesini de 99 dolara satın alabilecek.

Ancak teklif stoklarla ve süreyle kısıtlı. Güncellemeler Amazon, Bestbuy, Microsoft’un kendi çevrimiçi mağazası ve diğer bazı bayilerde mevcut olacak.

Microsoft’un önceden talep fiyatları bile Apple’ın Leopard kullanıcılarına sunduğu 29 dolara Snow Leopard’a yükseltme ücretinden çok uzakta.

Windows 7, 22 Ekim’de satılmaya başlanacak. Microsoft, Windows 7’yi üç farklı versiyonda piyasaya sunacak. Fiyatlar da kullanım alanlarına göre değişiyor. Yazılım devi, Home Premium için 119 dolar, Professional için 199 dolar ve Premium için de 219 dolar talep ediyor. Bu fiyatlar halen Windows işletim sistemi kullananlar için geçerli.

Windows Vista’nın fiyatı şimdiden düşse de Windows 7 Home Premium güncellemesi, ürünün asıl fiyatından sadece 40 dolar daha düşük. Professional ve Ultimate versiyonlarının fiyatları ise Windows Vista ile neredeyse aynı. Güncelleme fiyatları sadece Windows 7’ye geçmek isteyen herhangi bir Windows sürümü kullanıcısı için geçerli.

Bilgisayarında Windows işletim sistemini kullanmayan kişiler için Windows 7’nin tam paket fiyatları ise şöyle: Home Premium 199 dolar, Professional 299 dolar, ve Ultimate versiyonu da 319 dolar.

Microsoft, Avrupa piyasası için farklı bir Windows 7 sürümü hazırladığını da açıkladı. Özel ‘E’ versiyonunda herhangi bir internet tarayıcısı bulunmayacak. Bu yüzden Microsoft, Avrupa kullanıcılarının sıfırdan Windows kurulumu yapmasını istiyor. Bu yüzden Microsoft, Windows 7’nin tam sürümünü Avrupa piyasasında, Amerika’daki güncelleme paketi fiyatına satacak.

Microsoft’un bunu yapmaktaki amacı ürünün Avrupa’da piyasaya geç çıkmasını önlemek.

Microsoft ayrıca Windows’un son versiyonunun tamamlanmasını, 22 Ekim’den itibaren bilgisayar üreticilerinin de Windows 7 ile ürün satışı yapabilmesi için, hızlandırıyor. Microsoft, 22 Ekim’de sadece 14 dil seçeneğine sahip Windows 7’yi piyasaya sürecek. Türkçe’nin de içinde bulunduğu Windows versiyonu ise 31 Ekim de piyasaya çıkacak.

http://cnetturkiye.com
  • Windows Media Player 12 ile DFX Audio Enhancher 9.1 eklentisini çalıştırabilen var mı?

Sanırım henüz Windows 7 uyumlu değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

Windows Media Player 12 ile DFX Audio Enhancher 9.1 eklentisini çalıştırabilen var mı?

denediğimde bende de sorun yapmıstı
    sağ tuşla uyumluluğunu değiştirip dene bir istersen ben üstüne durmamıştım fazla
  • aslında WMP 11 yada 10 sürümüne geçiş yapılabilse iyi olurdu bence.biraz araştırdım ama bişey bulamadım bununla ilgili.

quote:

Windows Media Player 12 ile DFX Audio Enhancher 9.1 eklentisini çalıştırabilen var mı?

• Uyumluluk ayarlarını önceki Windows sürümlerine ayarladım. Maalesef hiçbirinde çalışmadı. Eklenti açıkken WMP 12'de bir şarkı açtığımda hata verip kapanıyor.

Neyse. Uyumlu bir sürüm çıkana kadar bekleriz.

Aslında Windows Media Player 12 güzel olmuş. Fakat eski WMP sürümlerine göre çok değişik.
  • Giderek yavaşlayan 64bit 7137'm sonunda çöktü. :( Öyle aşırı bir zorlama da yapmamıştım, sadece kullandığım programları kurmuştum, sabah bir açtım, açılış ekranında öylece kalıyor... Ve işin kötü yanı hiçbir kurtarma fonksiyonu çalışmadı. "Last known good configuration" olmadı, "Startup Repair" olmadı (uzun süre bekletti), "safe mode" ilk önce açılıyordu sonra gitti, 3 farklı "system restore" denedim o da olmadı (uzun süre bekletip, "olmadı abi" diyor).

Bu yönden (yani çöken sistemi kurtarma bakımından) Windows 7 beni hayal kırıklığına uğrattı. Umarım yeni build'lerde düzeltilmiştir.

Sonra yedekten XP x64'e döndüm... Döndüğüm zaman da çok rahatladığımı söyleyebilirim. Kullanışlı olması için Windows 7'nin UI'sine baya bir ayar çekilmesi gerekiyor. Start menüsü, taskbar, quick launch, explorer, hatta desktop..... XP'nin sunduğu ortam, hala daha hızlı ve etkin bir kullanım sağlıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 28 Haziran 2009; 17:00:42 >
  • arkadaşlar dikkat ediliyor mu bilmiyorum ama w7 yi hangi build olursa olsun, çok uzun süre kullanan arkadaşlar eninde sonunda çökme ile karşılaşıyorlar. biçok arkadaşta gördüm. nedir bu? rtm olmadığı için mi oluyor?
  • ArKadaşLar Benim Sorunum Windows 7 kurduktan Sonra CaLL of Duty 2 online Oynarken. sürekli Oyun esnasında masaüstüne (640:780) düşük çözünürlükte dönüp tekrar oyuna geri dönmesi. we oyun hata felan wermior kapanmior yani. ama neden döner masaüstüne ??
    Xp kuLLanırken BöyLe birŞey yoktu.

PC özeLLikLeri

Windows 7 *7127* 32 bit

Amd athlon 2800 1,8 ghz
    1 gb ddr 400 ram
    1 gb Palit Geforce 9400 gt ekran kartı ( 128 bit ddr 2 )
  • Eywah eywah win7 yi kötüleyen mesajlar gelmeye başladı ardı ardına hayır ola..
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

quote:

Orjinalden alıntı: umut228

Bunun RC1'ini Türkçe olarak indirebiliyor muyuz? İndiremiyorsak güncellemelerde çıkıyor mu? Kısacası, nasıl Türkçe Win7 yapılır?

Windows 7 RC 7100 sürümünde güncellemelerin içerisinde Türkçe dil paketi yer alıyor. Ayrıca diğer sürümler için buraya da göz atabilirsin:

http://resim.donanimhaber.com/m_31367738/tm.htm

Arkadşalr bende updateden tr dil paketini yükledim ama tr yapamadım normal dil paketi yüklemesi gibi yapıp browse yapıyorum tr peketini bulamıyorum yada nasıl yapılır kısaca yazarsanız memnun olurum
  • olur öyle:)
    henüz vista ve xp dede hala sorun yaşanmıyor mu?
    @utepe hocam senin sistem zorlanıyor sanırım biraz.ondan olma ihtimali var bence.

ama benim yaşadığım sorun enteresan. windows7 yi 6xxx sürümlerinden beri kullanıyorum.en son az önce dizüstü bilgisayara 7229 yükledim. D kısmındaki bütün müziklerim,filmlerim,DOSYALARIM, vs. hepsi şifrelenmiş ve açılmıyor:((((((((((((((((((((
    giriş izni yok diyor.güvenlik ayarlarını değiştirdim (klasör sahibi değişimi falan).ama hala klasörün sol alt kısmında kilit işareti var.
    bu iş aslında 7077 den sonra başladı ama şimdi başıma gelen felaket :(

quote:

Orjinalden alıntı: raverss

Eywah eywah win7 yi kötüleyen mesajlar gelmeye başladı ardı ardına hayır ola..
  • quote:

Orjinalden alıntı: carman1tr

olur öyle:)
    @utepe hocam senin sistem zorlanıyor sanırım biraz.ondan olma ihtimali var bence.

ama benim yaşadığım sorun enteresan. windows7 yi 6xxx sürümlerinden beri kullanıyorum.en son az önce dizüstü bilgisayara 7229 yükledim. D kısmındaki bütün müziklerim,filmlerim,DOSYALARIM, vs. hepsi şifrelenmiş ve açılmıyor:((((((((((((((((((((
    giriş izni yok diyor.güvenlik ayarlarını değiştirdim (klasör sahibi değişimi falan).ama hala klasörün sol alt kısmında kilit işareti var.

quote:

bende öyLe düşüniorum ama acaba dedim ekran kartıy la yada directx le ilgili olabilir mi.
    senin sorunun acaba kullandiğin admin hesabı yetkisiyle alakalı olabilir mi. cünkü normal w 7 kurulan makinede admin hesabında da kilit işareti war ??
  • quote:

hayır ben o mesajımı kötülemek için atmadım. bu konu aklıma takıldı o yüzden yazdım. yoksa ben vista yada w7 yerine bas bas xp diye diretenlerden değilim. şuan w7 ve vista aynı anda kullanıyorum...
  • Windows Vista'daki Dreamscene özelliği Windows 7'de yok mu? Şu masaüstü arkaplanı olarak video koyma olayı.
  • ben bi buildde kullanmıştım. otomatik açık gelmiyor ama. benim kullandığımda nete koyan kişiler açmış nasıl yaptılarsa. şuan verilen buildlerde yok ama sanırım rtm de olacak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: carman1tr

olur öyle:)

quote:

Kardeş senin dediğin 7077 den 7100 e upgrade yaptıgımda başıma gelmişti. Bilgisayar yöneticisi kısmından adminstrator kullanıcısını aktif et. Bütün disklere erişim ver. Normal bilgisayarımdan girdiğimde D sürücümde tüm dosyalarım şifrelenmiş ve gizliydi. Total commander programını tavsiye ederim. Total Commanderda gizli dosyaları göster dediğinde bürün dosyaları görmüştüm. Ama bütün dosyalarda nerdeyse tek tek hem gizli dosya seçeneğini kaldırdım hemde salt okunur özelliklerini açtım. Teke tek açmak baya uzun sürmüştü. Hatta bir kısım mp3 te silmiştim uğraşmaktan sıkıldığım için. Betadan Rc sürümüne geçince böyle oluyormuş.
  • Windows XP Professional(SP3) 32bit kullanıyordum, iki gündür Windows 7 32bit kullanıyorum gayet hoşuma gitti. Hele Windows Vista'yı yükleyip hemen silebilecek kadar iğrenen bir insan olarak fazla bir değişiklik beklemiyordum ama tepkileri gayet hoşuma gitti. Ufak tefek problemler yaşatıyor ama buda çok normal daha yeni bir işletim sistemi, XP'nin ilk zamanlarını bilen biri olarak problemsiz diyebilirim.

Yalnız TV kartında bir problem yaşıyorum ve çözümünü bulamadım. Avermedia Super 007 Analog PCI kullanıyorum, AverTV6 programını açtığımda ekran görüntüsü gri geliyor, seste herhangi bir problem yok. Çözüm hakkında bilgisi olan var mıdır?

NOD32 Antivirüs 4 kurmuştum. "Enable Self Defense" yi devre dışı bıraktığımda bile fixi çalıştıramadım. Kaldırıp Microsoft Securty Essentials yükledim. Onuda denemiş oldum.
  • e ne olacak bunu sonu?
    sağolsun @alicans35 yardım etti, şimdilik düzeldi ama mesela ben xp yada vistaya dönmek durumnda kaldım diyelim.o zaman yine mi dosyalar erişilmez olacak?yoksa sadece windows7 ile ilgili bir olay mıdır?
    bu çok can sıkıcı bişey
  • Microsoft, Windows 7'yi Flash disk olarak ta satabilirmiş.

http://news.cnet.com/8301-13860_3-10273188-56.html?part=rss&subj=news&tag=2547-1_3-0-20
  • quote:

Windows Vista'daki Dreamscene özelliği Windows 7'de yok mu? Şu masaüstü arkaplanı olarak video koyma olayı.

bence gereksiz bi görsellikti olmaması iyi olmus arkadasım :)
  • 
Sayfa: önceki 167168169170171
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.