Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (142. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
856.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Full versiyon (yani RTM) , 22 haziranda gelebilir söylentileri var.
    7230'un özellikleri hakkında bilgi verilmedi.
  • şu versiyonlarda ne farklılık var ?

7100 kullanıpta 7201 kurmuş birisi ne gibi farklılıklar hissettiğini ya da 7201 ile gelen düzeltmelerin listesini nerden bulabilirim ?
  • Başka bir konuya yazmıştım fakat burayada kopayala-yapıştır-düzenle gereği hissettim.

Merhaba,

Şahsi tecrübelerime göre Vista lisansı olan müşterilere bedava verilmez. Upgrade ücreti ile Windows 7'yi satın alırsınız. Lakin vereceğiniz paraye değer mi orası tartışılır. Microsoft'un Türkiye'de katıldığım bir seminerde Windows 7'nin yeniliklerinden bahsedildi ve Virtual PC üzerinde 256 MB Ram ile çalışan Windows 7 gösterildi. Doğal olarak bende "bunun üzerinde ofis uygulamarı çalışacak, Internet Explorerde java ve flash çalışacak" dedim. Zaten piyasa 512 MB RAM yok. Önemli olan kaç MB ramle çalıştığı değil. Programlarda gösterdiği uyumluluktur. Ne kadar ram kullandığı önemli değil. Önemli olan işletim sisteminin hızlı ve akıcı çalışması ile uyglama başarısıdır. Yoksa 2 GB Ram ile hesap makinası kullanacak değilim. Durum değerlendirmesi yaparsak Windows 7 RC ilk kurulduğunda hızlı olabilir. RC sürümü çıktığında direk geçiş yaparak tüm işlerimi RC sürümü üzerinden yapıyorum. Açıkçası yüklediğim zamanki kadar hızlı değil ve giderekte performans kaybı gösteriyor. Üstelik sürekli program kuran ve kaldıran bir kişide değilim. İşletim sistemini kurduğumda programlarımı kurarım. Programlarımla çalışırım. Arada programlarımın update (günceleme) yaparım. Yine seminerde hızlı açılıp kapandığıdan bahsedildi. Sanki sürekli açıp kapatacağım. Bilgisayarı media center olarak kullanan kişiler için önemli bir husus olabilir. Lakin sleep (uyku) modu varken "hızlı açlıp-kapanıyor" demek manasız. Keza artık donanımlarda uyku modunu destekliyor. Vista ilk çıktığında kurduğunuz bilgisayarı kasarken şimdiki bilgisayarlar oldukça iyi performans verdiklerini unutmak lazım. Özellikle SP2 patchinide kurduktan sonra. Geçmişe bakarsak Microsoft'un işletim sistemlerinin ilk çıktıklarında başarılı olmadıklarını görürüz. Windows 95 OSR sürümü çıktıktan sonra Windows 98 SE sürümü çıktıktan sonra Windows 2000 SP4'ten sonra Windows XP SP2'den sonra piyasa otumuştur. Vista'nın SP2 ile piyasada oturduğunu söylemek zor fakat SP2 ile yülselişe geçtiğide kesin. Yine geçmişi hatırlarsak Windows XP çıktıktan sonra bir çok kişi Windows 98'den vazgeçmek istememişti. Zamanla geçmek zorunda kalmışlardı. Çünkü Windows XP kurumsal açıdan bir çok yenilik getiriyordu. Windows 2000 ise o dönemde sadece bir geçişi hazırlama misyonunu hazırlamıştı. Vista'nın öyle bir rol üstlendiğini sanmıyorum. Zira Windows 2000 kurumlara hitap ederek çıkmış bireyselde zayıf kalmıştı. Vista ise kuruma ve bireye çok fazla yenilik getirmediği için öyle bir misyonu olduğunu düşünmüyorum. Bana daha çok Windows ME'yi hatırlatıyor. Fakat Windows Vista sayesinde Windows 7'nin çalışacağı donanım alt yapısının oluşmasına ön ayak olduğu söylenebilir. Yoksa 2 GB RAM Windows XP ile hayatımıza girmezdi. Ama şu kesin olarak bilinmedir ki Windows 7 yeni bilgisayarların işletim sistemdir. Zaten yeni uygulamalarda sizin en az 1 yıllık bilgisayarınız olduğunu kabul ederler. Daha DirectX 11 destekli ekran kartları çıkmadı. Harddisk erişim süreleri sürekli düşüyor, Ram hızları artıyor, CPU'lar'da 4 çekirdek standarda doğru gidiyor (ben 2 ile 4 arasındayım. :) ) Powersupply (güç kaynakları) 1.000 Watt ütü gibi olmak üzere. Windows 7 çıktıktan sonra kısmetse Marsa gideriz. :) Aya giden Apollo mekiğinde kullanılan bilgisayar 1 ile 25 MHZ arasında diye hatırlıyorum. Benim için asıl şaşırtıcı olan Microsoft'un 1995 yılından bu yana (14 yıl. Windows 7'nin çıkışı ile vs... ile 15 yıl) yapa yapa Windows 7'yi mi yapabiliyor olması ? 1995 bu yana insan daha fazla istek içinde oluyor. Yalnız şunuda açıkça belirtmek isterim ki Microsoft Wndows 7 ile çok satış yapacağı kesin. Çünkü Windows Vista oldukça kötü bir işletim sistemi olduğu için Microsoft Vista'dan sonra Microsoft ne çıkartsa insalar alacak hale geldi. Windows 7'nin bu kadar tutulmasının RC sürümünün bile Microsoft tarihinde en çok download edilmesinin nedenide aslında Vista. Ben inanıyorum ki Microsoft'un tariteki en fazla güvenlik açıkları, en fazla bug, en fazla virüs bu işletim sistemi için yazılacak ve yine inanıyorum ki SP2'den sonra kullanılabilir olacak. Tekrar düşündümde biz şunu SP4 yapalım. Fakat yinede az önce yazdığımı tekrar yazmadan duramayacağım 1995 yılından bu yana (14 yıl. Windows 7'nin çıkışı ile vs... ile 15 yıl) yapa yapa Windows 7'yi mi yapabiliyor olması ?

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edemirci1 -- 10 Haziran 2009; 0:11:17 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: alicans35

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

7230 sızabilir

Ohooo daha yeni indirdim 7201'i İyice program işine çevirdiler. Tam sürümü beklemek lazım
  • 7100 dan sonraki sürümlerde gözle görülür bi değişiklik oldumu?:) microsoft un dağıttığı dvdlerin içinden 7100 çıkıyorda

birde vistanın üstüne kurdum c de windows old diye klasör oluşturmuş çok yer kaplıyor yedeğini alıp siliyimmi yoksa kalsınmı? :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: Takao

7100 dan sonraki sürümlerde gözle görülür bi değişiklik oldumu?:) microsoft un dağıttığı dvdlerin içinden 7100 çıkıyorda

birde vistanın üstüne kurdum c de windows old diye klasör oluşturmuş çok yer kaplıyor yedeğini alıp siliyimmi yoksa kalsınmı? :)

İçinden çalışan ve işinize yarar ne varsa alın sonrada silin gitsin
  • Arkadaşlar mrb windows 7 ile ilgili bir sorum var
    ben diyelimki kurdum fixleyip crack ta yaptım 2010 da microsoft yazmıştı ya 2 saatte bir kapanacak diye ben crack yaptıktan sonra beni etkileyecekmi acaba ilerde bir sorun çıkarmı teşekkürler
  • quote:

Orjinalden alıntı: RONSPY

quote:

Orjinalden alıntı: Takao

7100 dan sonraki sürümlerde gözle görülür bi değişiklik oldumu?:) microsoft un dağıttığı dvdlerin içinden 7100 çıkıyorda

İçinden çalışan ve işinize yarar ne varsa alın sonrada silin gitsin

teşekkürler :) bi kaç şey unutmuştum kurmadan önce onlar duruyorsa hemen alıyım onlarıda :)
  • sımdı bu surumlerden hangısı rc2 dıye ısımlendırılebılır..sanırım 7201 rc2 oldu bundan sonra yıne ara ıkı surum cıkar sonra rtm cıkar..
    ben diyelimki kurdum fixleyip crack ta yaptım 2010 da microsoft yazmıştı ya 2 saatte bir kapanacak diye ben crack yaptıktan sonra beni etkileyecekmi acaba ilerde bir sorun çıkarmı teşekkürler
  • arkadaşlar ben windows 7 i yükledikten sonra divx lerdeki bozulma olmuştu düzeltmek için Nvidia control panelden bazı ayarlar yapmıştım şimdi bilgisayar pencere açarken bile kasar gibi açıyor flash oyun oynadığımda falan sanki kasılarak oynanıyor ne oldu anlamadım bi yardım edin nolur
  • quote:

Orjinalden alıntı: reko

sımdı bu surumlerden hangısı rc2 dıye ısımlendırılebılır..sanırım 7201 rc2 oldu bundan sonra yıne ara ıkı surum cıkar sonra rtm cıkar..

RC2 diye nihai bir sürüm yok diye biliyorum hala :)
  • win 7 de sanalxp olayını araştırıyorum epeydir,

windows 7 üzerinde çalışan xp de,

modem driverlarını tanımıyor sanalxp,oysaki aynı modem, normal xp driverlarını anında tanıyıp kuruyor..

hp all in one yazıcı kurdum onunda ne tarayıcısını nede yazıcısını çalıştırabiliyor...bağlantı hatası veriyor,tüm driverları kurulu olmasına rağmen

win 7 üzerinde sanalxp bence söylenildiği kadar çokta pratik olmayacak..yani normal c ye kurulmuş bir xp ile windows 7 üzerinde çalışan sanalxp kesinlikle aynı şeyler değil,isimleri dışında,sanalxp de sürücü ve driver uyumsuzlukları var..microsoft umarum bunu full sürümde adam eder,eğer böyle çıkarsa,win7 üzerinde xp kullanma olayı fiyaskodan öte geçemeyecektir bana göre..çalışmayan eski bir programı sanalxp de kurup,çıktısını alamayacaksam neye yaradıki..

bu arada windows 7 ye, hp,all in one yazıcı kurabilen oldumu hiç,ne vista nede xp driverlarını yemiyor win 7,uyumluluk modundan vista yada xp seçimlerinide yemedi,hp keyfi gelir de yazıcıya ne zaman win 7 driverı çıkarır artık Allah bilir,zaten yazıcı 2-3 yıllık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi righteous@ -- 10 Haziran 2009; 18:29:17 >
  • WZOR'a göre 19 haziran'dan sonra RTM sızacakmış
  • quote:

WZOR'a göre 19 haziran'dan sonra RTM sızacakmış

Arkdaşım senin rusça dilin varmı yoksa bu torrents.ru ingilizce bölümü varmı?
  • alicans35 torrent.ru da şöyle birbaşlık var nedir doğrusu? Googlr translate ile çevirdim sayfayı.
    Windows 7 Build 7227 x86 TR
  • quote:

Orjinalden alıntı: recepolmez

alicans35 torrent.ru da şöyle birbaşlık var nedir doğrusu? Googlr translate ile çevirdim sayfayı.

TR değil o
    Windows 7 Build 7227 x86 EN

ayrıca tavsiye etmem çünkü 7201'den 1 gün sonra yazılmış bir build'tir ve orjinal iso değil oynanmış iso dosyasıdır.. (VHD dosyasından çevrilme)

6.1.7201.0.winmain.090601-1516
    6.1.7227.0.winmain.090602-2110
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: recepolmez

alicans35 torrent.ru da şöyle birbaşlık var nedir doğrusu? Googlr translate ile çevirdim sayfayı.

TR değil o
    Windows 7 Build 7227 x86 EN

ayrıca tavsiye etmem çünkü 7201'den 1 gün sonra yazılmış bir build'tir ve orjinal iso değil oynanmış iso dosyasıdır.. (VHD dosyasından çevrilme)

6.1.7201.0.winmain.090601-1516
    6.1.7227.0.winmain.090602-2110

Ben zaten üye değilim siteye. Sadece senin imzandan girdim siteye, google translate ile inceledim. Siteye Normal üyelik var mı? Veya ingilizce dil desteği. İyice incelemeden forumlardan sizler tavisye etmeden indirmem kolay kolay. Artık 22 haziranı veya senin deyişle 19 haziranı bekleyeceğiz.
    Bu arada bilgisyarda Windows güvenlik merkezi açılmıyor. Hata alıyorum, sebebi ne olabilir? Nasıl açabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi recepolmez -- 10 Haziran 2009; 21:06:20 >
  • 
Sayfa: önceki 140141142143144
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.