Şimdi Ara

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun) (139. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9.044
Cevap
23
Favori
855.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Resident

quote:

Orjinalden alıntı: RONSPY

Arkadaşlar 7100 sürümünü kullanıyorum 7201 sürümünü indirdim ama şunu sormak istiyorum versiyon yükseltmek için illa formatmı atmamız gerekiyor? Yoksa seçenek varmı sadece upgrade yap gibi? Varsa SS ilede destekleyebilirmisiniz?

Windows üzerinde iken Windows 7201 imaj dosyasını bir sanal sürücüye tak. Sonra setup dosyasını çalıştır > install now > 2 seçenek çıkacak üstteki upgrade seçeceksin > bir tarama yapacak yüklü olan programlarının ve sürücülerinin uyumuna bakacak sonra dil pakedi yüklendi ise ona bakacak > uyumsuz sürücüleri ve dil pakedini sileceğini söyleyen mesajın ardından ileri deyince yaklaşık 1.2 saatlik upgrade işlemi başlayacak. Sıfır kurulumdan farklı olarak 2 seçenek daha geliyor (gathering files.. vs ) Bu işlemler sırasında PC 3-4 kere restart edecek. En son serial girme ekranı gelince işlem bitmiş olacak.

Bunda sonra yapman gerekenler var. Mesela aktivasyon , watermark kaldırma , defender ve search hizmetini kaldırma , sanal bellek ayarları hepsi sıfırlanacak. Bunları istediğin hale tekrar getirmen lazım. Kaspersky varsa tekrar aktive edeceksin. Ekrn kartı sürücüsü de WDM 1.1 uyumlu değilse kaldırılmış olacak.

Update formattan daha uğraşmalı herhalde...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deviilll

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: RONSPY

Arkadaşlar 7100 sürümünü kullanıyorum 7201 sürümünü indirdim ama şunu sormak istiyorum versiyon yükseltmek için illa formatmı atmamız gerekiyor? Yoksa seçenek varmı sadece upgrade yap gibi? Varsa SS ilede destekleyebilirmisiniz?

Windows üzerinde iken Windows 7201 imaj dosyasını bir sanal sürücüye tak. Sonra setup dosyasını çalıştır > install now > 2 seçenek çıkacak üstteki upgrade seçeceksin > bir tarama yapacak yüklü olan programlarının ve sürücülerinin uyumuna bakacak sonra dil pakedi yüklendi ise ona bakacak > uyumsuz sürücüleri ve dil pakedini sileceğini söyleyen mesajın ardından ileri deyince yaklaşık 1.2 saatlik upgrade işlemi başlayacak. Sıfır kurulumdan farklı olarak 2 seçenek daha geliyor (gathering files.. vs ) Bu işlemler sırasında PC 3-4 kere restart edecek. En son serial girme ekranı gelince işlem bitmiş olacak.

Bunda sonra yapman gerekenler var. Mesela aktivasyon , watermark kaldırma , defender ve search hizmetini kaldırma , sanal bellek ayarları hepsi sıfırlanacak. Bunları istediğin hale tekrar getirmen lazım. Kaspersky varsa tekrar aktive edeceksin. Ekrn kartı sürücüsü de WDM 1.1 uyumlu değilse kaldırılmış olacak.

170 e yakın program kurulu bende. Bazılarının boyutu inanılmaz büyük(15 dvd lik , 9 dvdlik bir sürü programım var). Ayarlarını da düşünürsem şu hale getirmem 2 haftamı alıyor. Upgrade işlemi ise 1.5 - 2 saatte bitiyor her türlü dediğim düzenlemeler de dahil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Deviilll

Kurulu programların kurulu kalıyor...Güzelliği bu
    Formattan sonra program kurma derdinden kurtarıyor.
  • Arkadaşlar yardım lütfen...internetim kesileceği için birkaç ay antivirüs güncellemesi yapamayacağım....

Nod32 nin güncellemesini kapatınca sürekli uyarı veriyor... oyun oynarken falan kastırıyor uyarı verince...
    Kasperskyhttp://www.kaspersky.com/windows7 burdan indirdim ama bunun kullanım süresi ne kadar ?

bir de güncelleme yapmayınca kızıyor mu ?

deneyenler / kullananlar bi yardım lütfen

Windows 7 ile normal kav çalışmıyor mu ? Sadece win7 sürümü mü çalışıyor ?
    internet olmayınca AV gerekmez mi yoksa

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Haziran 2009; 17:10:17 >
  • arkadaşlar hem wistayı hemde windows 7 yi birlikte kullanıyorum. Acaba wistadaki oyunları windows 7 ile nasıl çalıştırabiliriz ? yoksa çalışmıyorlarmı tekrarmı yüklemek gerek oyunlara windows 7 ye
  • Yani xp'yi sonradan yükleyince başlangıçta gözükmez sadece win7 mi gözükür diyorsun?

evet aynen öyle ama bunu değiştirmek için programlar var diye hatırlıyorum başlangıca bu şekilde hangisini seçebileceğini koyuyordu

Windows 7 ile ilgisi yok ama yazmak istedim bu boot hep başımı ağrıtmıştır yine öyle oldu ne xp kaldı ne windwos 7 allahtan vista vardı elimde onu kurdum..cd-key ekranında kaldım cd key girmeme rağen ilerlemedi cd key girmeden kurulum yapayım dedim yine ilerlemedi indirdiğim yere en iyi dileklerimi sundum.

işte o lanet hata

Windows 7 -ANA KONU- (Tanıtım-Kurulum-Sorun)

Bir daha çalıştığını doğrulatmadan xp kurmaya kalkarsam
  • uff abi bilgisayar manyak oldu ya başta yadırgadım şimdi herşey mükemmel ses sistemi mükemmel gelişmiş ayarlarda bass vs ayarlaması var mükemmel daha önce neden yüklemedim ben ya
  • quote:

Orjinalden alıntı: MaDMaxiBo

Arkadaşlar yardım lütfen...internetim kesileceği için birkaç ay antivirüs güncellemesi yapamayacağım....

Nod32 nin güncellemesini kapatınca sürekli uyarı veriyor... oyun oynarken falan kastırıyor uyarı verince...
    Kasperskyhttp://www.kaspersky.com/windows7 burdan indirdim ama bunun kullanım süresi ne kadar ?

Normal sürüm çalışıyor .
    Ayrıca KAV 2010 sürümü çıktı onu kullan çok daha hızlı açılıyor ve tarama yapıyor : http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/9.0.0.459/kav2010.0.0.459en.exe
  • quote:

Orjinalden alıntı: ACND

Arkadaşlar win7 üzerinden xp yükleyeceğim ama başaramadım xp indidim powerıso ile çalıştırdım setup exe'ye tıkladım ama "windows xp kur" seçeneği sönük xp nasıl yükelyeceğim?

Merrhaba,

XP virtual Mode kullanarak Windows 7 üzerinde XP programlarını çalıştırabilirsiniz.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=65e1c5eb-df9b-415f-b2d6-27f6ef5dceb9 adresinden Virtual PC Beta programını download edin. Programı kurun. "Virtual Windows XP" çalıştırın. Download ettikten kurun. Windows XP Virtual üzerine gerekli programlarını kurun. Başlat-Programlar-Windows Virtual PC-Virtual Windows XP- altından kurduğunuz programlarınızı windows 7'de çalıştırabilirsiniz. Burada önemli olan Windows XP Virtual'de kurduğunuz programın Başlat-Programlarda olması.

Ayrıca önce Windows XP kurup daha sonra virtual disk üzerine windows 7 kurabilirsiniz. Böylece hardiskinizde partition açmadan varolan partition üzerinde virtual disk image yaratabilirsiniz.http://www.sevenforums.com/tutorials/2953-virtual-hard-drive-vhd-file-create-start-boot.html

Kolay gelsin.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: MaDMaxiBo

Arkadaşlar yardım lütfen...internetim kesileceği için birkaç ay antivirüs güncellemesi yapamayacağım....

Normal sürüm çalışıyor .
    Ayrıca KAV 2010 sürümü çıktı onu kullan çok daha hızlı açılıyor ve tarama yapıyor : http://devbuilds.kaspersky-labs.com/devbuilds/9.0.0.459/kav2010.0.0.459en.exe

Teşekkürler...Kullanım süresi ne kadar acaba ?
    Ben yine de bi ton Portable AV indirdim... AVG+nod32+kasper2009++++
    kasper2009 portable güncelledim tarama yapıyor...

Kastıramıyor pc yi ama sağlam yükleniyor...
    500mb ram %35-50 arası işlemci kullanıyor... Quad 6600 de

Kasper2009 dan betayken çok çekmiş biri olarak neden kasper2009 (kurulumsuz da olsa) kullanırım...
    windowsMedialayer ı bozdu resmen yaaa...
    kasp2010 kurdum öyle düzeldi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 6 Haziran 2009; 21:18:20 >
  • KAV 2010 kullanım süresi 1 ay . Lisans alınırsa 1 yıl.
  • quote:

Orjinalden alıntı: edemirci1

quote:

Arkadaşlar win7 üzerinden xp yükleyeceğim ama başaramadım xp indidim powerıso ile çalıştırdım setup exe'ye tıkladım ama "windows xp kur" seçeneği sönük xp nasıl yükelyeceğim?

Merrhaba,

XP virtual Mode kullanarak Windows 7 üzerinde XP programlarını çalıştırabilirsiniz.

http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=en&FamilyID=65e1c5eb-df9b-415f-b2d6-27f6ef5dceb9 adresinden Virtual PC Beta programını download edin. Programı kurun. "Virtual Windows XP" çalıştırın. Download ettikten kurun. Windows XP Virtual üzerine gerekli programlarını kurun. Başlat-Programlar-Windows Virtual PC-Virtual Windows XP- altından kurduğunuz programlarınızı windows 7'de çalıştırabilirsiniz. Burada önemli olan Windows XP Virtual'de kurduğunuz programın Başlat-Programlarda olması.

Ayrıca önce Windows XP kurup daha sonra virtual disk üzerine windows 7 kurabilirsiniz. Böylece hardiskinizde partition açmadan varolan partition üzerinde virtual disk image yaratabilirsiniz.http://www.sevenforums.com/tutorials/2953-virtual-hard-drive-vhd-file-create-start-boot.html

Kolay gelsin.

Hocam açıklaman için sağol üstte dediğin gibi xp yüzünden windows 7 'yi kaybettim elimde olan vistayı kurdum şu an vista kullanıyorum win 7 yi dvd ye yazacağım yarın ve vistadan yükseltme yapacağım.. daha sonra bu dediklerinizi yaparım ama yukarıda bi arkadaş işlemci seçtiğini söylemiş benim işlemci e7200 sorun olur mu birtual xp modu güzelmiş sanırım beni xp yüklemek zorunda bırakmayacak.
  • windows 7 de en beğendiğim iki özellik

-wallpaperların temaya göre slayt olarak otomatk değişmesi
    -masa üstünü göster olayını saatin sağına koymaları
  • 7127 kullanıyorum bu video olayını bi türlü çözemedim. önce k lite mega codec denedim sonra başka bir codec paketi denedim ama nafile, videolarda divx, avi yada hd olsun kalite konusunda sıkıntılarım var, tam ekran yaptıgımda aşırı derecede karelenmeler oluyor, ekran kartım 4870 son driveri yükledim sanırım ccc 9,5 olması lazım. ne önerirsiniz ?

saygılar
  • @juveline

Aynı soru bende de vardı tam ekran yapınca iğrenç bir karelenme oluşuyordu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: İlker Gökmen

windows 7 de en beğendiğim iki özellik

-wallpaperların temaya göre slayt olarak otomatk değişmesi
    -masa üstünü göster olayını saatin sağına koymaları

slayt kullanmıyorum da masaüstü kısayolunu ben de sevdim ama çoğu kişi şikayetçi...Neden solda değil diyorlar
  • quote:

@juveline

Aynı soru bende de vardı tam ekran yapınca iğrenç bir karelenme oluşuyordu.

Peki çözebildin mi ?
  • Çözmeye yetişemedim windows 7 uçtu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: juveline

7127 kullanıyorum bu video olayını bi türlü çözemedim. önce k lite mega codec denedim sonra başka bir codec paketi denedim ama nafile, videolarda divx, avi yada hd olsun kalite konusunda sıkıntılarım var, tam ekran yaptıgımda aşırı derecede karelenmeler oluyor, ekran kartım 4870 son driveri yükledim sanırım ccc 9,5 olması lazım. ne önerirsiniz ?

saygılar

Sorunu tam anlayabilmek için bir kaç şey sorayım

1) k-lite hangi sürümü yüklü ?
    2) K-lite yüklenirken hangi ayarda yüklendi ?
    3) k-lite dışında hangi codecler var
    4) video izleme programı olarak hangisi kullanılıyor?
    5) Video izleme programında renderer seöeneği "EVR renderer" seçildi mi?
    6) Video izleme programında pan&scan ayarları ne durumda?
    7) Video izlenirken hangi video ve ses codec i devrede? Yani mkv izlerken mesela hangisi o an devrede ( ffdshow mu , ekran akrtı codec i , divx mi , corecodec mi ) , avi xvid/divx izlerken hangisi aktif?
    8) Ati sürücü ayarlarında videı ayarları varsayılan mı?
  • 64bit kullananlar KLCodec in 64bit versiyonunu mu yüklüyor ?

Yoksa 64bit win7 ye normal KLcodec mi kuruyorsunuz ?
    Ben bugün yanlışlıkla normal kurmaya başladım...sonra iptal edip 64bit klcodec son sürümünü indirip kurdum...

Bunu kurdum... v2.3.4 :http://www.codecguide.com/klcp_64bit.htm
  • 
Sayfa: önceki 137138139140141
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.