Şimdi Ara

Windows 7 açılışta siyah ekran sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
23.313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • windows 7 son updaten sonra açılışta siyah ekran oluyor hoş geldiniz yazısı çıkıyor ctrl+alt+delete yapınca gorev yonetisi ekranı cıkıyor gorev yoneticisini seciyorum ama gene siyah ekran cıkıyor masaüstü gözükmüyor klasorler acılmıyor internette arastırdım regedit winlog girdim orrasıda normal guvenlı modda normal açılıyor
    acaba sorun nedendir çözüm biliyorsanız yardımcı olursanız çok sevinirim

• bende de çok benzer bir sorun var.win logosundan sonra siyah ekranda kalıyor.mecbur reset yapıyorum sonra başlangıç onarma falan anca açılıyor.İlginç yanı her zaman olmuyor 30-40 kez belki hiç olmaz ama sonra birden yine açılmamazlık yapabiliyor.Uzun süredir çözüm araştırıyorum bulamadım , düzeltme yolunu bilen varsa lütfen yardımcı olsun.Win7 deki en ciddi sorunlardan biri bu
  • ben bu sorundan soyle kurtuldum ama saglıklımı bilnmiyorum sistemi geri yükledım son update ten sonraya sorun düzeldi interneten arastırdım bu sorunla cok karsılaşılmıs fixshell diye bir yama var onuda yukledım şimdilik bir sorun yok baska cozumu olan var sa sevınırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: answer25

ben bu sorundan soyle kurtuldum ama saglıklımı bilnmiyorum sistemi geri yükledım son update ten sonraya sorun düzeldi interneten arastırdım bu sorunla cok karsılaşılmıs fixshell diye bir yama var onuda yukledım şimdilik bir sorun yok baska cozumu olan var sa sevınırım

fixshell i bende denedim işe yaramadı .Sorundan kurtulduysan ne mutlu sana .Update yapmamak biraz riskli olur bence güvenlik yamalarını yüklememiş olacaksın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 00BRK00

quote:

ben bu sorundan soyle kurtuldum ama saglıklımı bilnmiyorum sistemi geri yükledım son update ten sonraya sorun düzeldi interneten arastırdım bu sorunla cok karsılaşılmıs fixshell diye bir yama var onuda yukledım şimdilik bir sorun yok baska cozumu olan var sa sevınırım

fixshell i bende denedim işe yaramadı .Sorundan kurtulduysan ne mutlu sana .Update yapmamak biraz riskli olur bence güvenlik yamalarını yüklememiş olacaksın.

Microsoft nanikliği update soeun var regedit oynama yapıyor sonra sorun cıkıyor belkide orjın değil ondanda olabilir yazılım şirketinin taktiği olabilir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 00BRK00

quote:

Microsoft nanikliği update soeun var regedit oynama yapıyor sonra sorun cıkıyor belkide orjın değil ondanda olabilir yazılım şirketinin taktiği olabilir

orjinalliği ile ilgili değildir bence ,bendeki orjinal ama yine de sorun var.bende bu sorun kaspersky 2010 yükledikten sonra başlamıştı sildim ama hala devam ediyor.Olmadı format deneyeceğim son çare

• kayıt defteri win7 de çok kolay yer değiştiriyor.uyumsuz bişey yüklese bile sonradan sorun çıkarıyor.vebcam yükledim tanımadı,cam takılı iken reset attım yukardaki sorunla karşılaştım ama ağustos updatesinide aynı gün çektim.bence bill amca üzerimizde bişeyler deniyor.
    bill amca akıllıol yoksa
    bu sana son ikazımız
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bendede vardı..

BIOS Pilini çıkarttım.. taktım
    Sata kabloların yerlerini değiştirdim tozlarını felan aldım..
    Sorun kalktı.
    Birde güncelleştirmelerde yapabiliyor..
    Windows 7 nin.. Orjinal mi Korsan mı diye güncelleştirmesi var denetliyor yani
    Onu yüklediyseniz silin ve tekrar yüklemeyin..

Bukadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KafanaGöre -- 20 Ekim 2010; 22:55:55 >
  • arkadaslar sorun ekran kartı driverindan kaynaklanıo ama cozumunu bende bulamıorum delırcem...

• [font="Times New Roman"]WİN. 7 AÇILIRKEN SİYAH BOŞ EKRAN ÇIKTI RESETLEDİM SİYAH EKRANIN SOL ÜST KÖŞESİNDE BEYAZ BİR ÇİZGİ ÇIKTI 1-2 DAKİKA SONRA AÇILDI . BU NEDEN OLUYOR AYNI ŞEY XP DE DE OLMUŞTU

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tejik -- 6 Haziran 2012; 14:23:05 >
  • arkadaşlar bu sorun çoğu kişide farklı oluyor ben size bi çözüm yolu söyleyeceğim

windowsu komut istemiyle açın ve aşağıdaki komutları girin
    c:\windows\systm.32 olarak ekran gelirse cd.. komutu ile
    c:\windows hale getirin sonra "del prefetch" komutunu yazın
    sizden silmek için onay isteyecek "e" yazıp enter yapın sonra
    cd.. komutunu yazın c:\ komutuna geldikten sonra
    "chkdsk/r yapın ve yeniden başlatın bilgisayar tüm dosyaları yeniden kontrol edecek
    bayağı uzun sürer bu işlem açılışta hiç bi tuşa basmayın bilgisayarınız normal olarak açılacaktır.
  • Merhabalar
    Benzer bi problemim var
    Windows başlatılıyor yazısı çıkıyor daha sonrasında ekran kapanıyor ve arkadan açılış müziği geliyor (ctrl-alt-del yapınca görüntü gelmiyor)
    yani aslında şifre sayfası açılıyo ama ben ekran kapandığından göremiyorum
    ekran kartımda sorun var diycem ama güvenli moddan girebiliyorum ve çoğu işlemi yapabiliyorum
    sorun yazılımsal mı donanımsal mı anlayamadım
    Bilgisayarım HP G62 win7 i3
    acil yardım!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erkan4 -- 15 Haziran 2013; 1:50:20 >
  • Alıntı@http://windows.microsoft.com/tr-tr/windows7/why-is-my-screen-black-when-i-start-windows-7

Windows 7'yi başlattığımda ekranım neden siyah görünüyor?
    Windows 7 için geçerlidir

Bu durumun en sık karşılaşılan nedeni video bağdaştırıcısı sorunlarıdır.

Aşağıdaki sorun giderme yordamlarını sırasıyla deneyin. İlk yordamdaki adımlar sorunu çözmezse bir sonraki yordama geçin.

Video sürücünüzü yeniden yükleme

1.
    Görev çubuğunu sağ tıklatıp Görev Yöneticisi'ni Başlat'ı tıklatın.

2.
    İşlemler sekmesinde explorer.exe'yi tıklatın ve sonra İşlemi Sonlandır'ı tıklatın.

3.
    Dosya'yı ve ardından Yeni Görev (Çalıştır) seçeneğini tıklatın.

4.
    Aç metin kutusuna explorer.exe yazıp Tamam'ı tıklatın.

5.
    Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, arama kutusuna aygıt yöneticisi yazın ve sonuç listesinde Aygıt Yöneticisi'ni tıklatın.

6.
    Ekran bağdaştırıcıları'nı çift tıklatıp ekran aygıtını sağ tıklatın, Sürücü Yazılımını Güncelleştir'i tıklatın ve görüntülenen sihirbazdaki adımları uygulayın.

Not

Not

Sürücü yeniden yüklendikten sonra kurulumu tamamlamak için bilgisayarınızı yeniden başlatmanız gerekebilir. Ayrıca ekran çözünürlüğünü eski ayarına getirmeniz gerekebilir. Daha fazla bilgi için bkz. Ekran çözünürlüğünüzü değiştirme.

Bu adımlar sorunu çözdüyse işleminiz tamamlanmış demektir. Çözmediyse sonraki adım kümesine geçin.

Kayıt defteri sorunlarını kontrol etme

1.
    Görev çubuğunu sağ tıklatıp Görev Yöneticisi'ni Başlat'ı tıklatın.

2.
    İşlemler sekmesinde explorer.exe'yi tıklatın ve sonra İşlemi Sonlandır'ı tıklatın.

3.
    Dosya'yı ve ardından Yeni Görev (Çalıştır) seçeneğini tıklatın

Aç metin kutusuna explorer.exe yazıp Tamam'ı tıklatın.

4.
    Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, arama kutusuna regedit yazın ve sonra sonuç listesinde regedit.exe'yi tıklatın.

5.
    Şu kayıt anahtarına gidin: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Winlogon

6.
    WinLogon anahtarını tıklatarak seçin ve ardından sağ bölmede Kabuk seçeneğini tıklatın. Veri sütununda Kabuk değeri explorer.exe olmalıdır. Kabuk değeri explorer.exe değilse, Kabuk seçeneğini çift tıklatıp Değer verisi metin alanına explorer.exe yazın ve ardından Tamam'ı tıklatın.

7.
    Kayıt defteri düzenleyicisini kapatıp bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Bu adımlar sorunu çözdüyse işleminiz tamamlanmış demektir. Çözmediyse sonraki adım kümesine geçin.

Bilgisayarı güvenli modda başlatın ve Sistem Geri Yükleme'yi çalıştırın

1.
    Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, Kapat'ın yanındaki oku tıklatın ve ardından Yeniden Başlat'ı tıklatın.

2.
    Aşağıdakilerden birini yapın:

Bilgisayarınızda tek bir işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlatılırken F8 tuşuna basılı tutun. Windows logosu görünmeden önce F8 tuşuna basmanız gerekir. Windows logosu görünürse, Windows oturum açma isteği görününceye kadar bekleyerek yeniden deneyin, ardından bilgisayarınızı kapatıp yeniden başlatın.

Bilgisayarınızda birden fazla işletim sistemi varsa, güvenli modda başlatmak istediğiniz işletim sistemini vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve ardından F8 tuşuna basın.

3.
    Gelişmiş Önyükleme Seçenekleri ekranında, Güvenli Mod'u vurgulamak için ok tuşlarını kullanın ve ardından Enter'a basın.

4.
    Yönetici hakları bulunan bir kullanıcı hesabına sahip bilgisayarınızda oturum açın. Bilgisayarınız güvenli modda ise, monitörünüzün köşelerinde Güvenli Mod ifadesini görürsünüz.

5.
    Başlat düğmesini Başlat düğmesinin resmi tıklatın, arama kutusuna "sistem geri yükleme" yazın, Sistem Geri Yükleme'yi tıklatın ve ardından İleri'yi tıklatın. Yönetici izni gerekli Yönetici parolası veya onay istenirse, parolayı yazın veya onay verin.

6.
    Kişisel bilgisayarınız beklendiği şekilde çalıştığında bir geri yükleme noktası seçin, İleri'yi tıklatın ve ardından Son'u tıklatın.

7.
    Bilgisayarınızı normal şekilde yeniden başlatın.

Bu adımlar sorunu çözerse, işleminiz tamamlanır. Çözmezse, adımları tekrarlayın ve daha eski bir geri yükleme noktası (varsa) seçin. Bu da sorunu çözmezse, daha fazla yardım için bilgisayar üreticinize ve teknik desteğe başvurun.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.