Şimdi Ara

Windows 7 64 Bit 4 GB ram kullanılamıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
6.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Carizma500

arkadaşlar bendede 2x2gb dual kit kullanıyorum ama 3.5gb olarak görüyor xp sp3 bilgisayarım sebebi nedir ?

gigabyte p965 ds4 anakart
    E6300 işlemci
    HD2600xt 256 mb ekran kartı

eğer 32bit ise 3.25gb(küsürattan emin değilim) görür
  • hımm tamam kara yılan teşekkürler :) 32 bit kullanıyorum...
  • quote:

hımm tamam kara yılan teşekkürler :) 32 bit kullanıyorum...

benim size önerim 4gb ile 64bit kullanmanızdır..
    tabi özel programlarınız var ve 32bit den vazgeçemiyorsanız 32bit e devam edin
  • Anakartım Gigabyte GA-965P-DS4
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-965p-ds4_33.html

İşlemcim Core2Duo E6300 1.80

64 bit desteklemiyor sanırım ?
  • quote:

Anakartım Gigabyte GA-965P-DS4
    http://www.gigabyte.com.tr/products/mb/specs/ga-965p-ds4_33.html

İşlemcim Core2Duo E6300 1.80

64 bit desteklemiyor sanırım ?

64 bit destekliyor
  • teşekkürler o zaman xp 64 bit indiriyorum hemen zaten format atacaktım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Father Torque

Bazı anakartlar özel bir BIOS ayarı açılmadan 3,25gb ram üstünü tanımayabiliyor. Yanılmıyorsam "Memory Remap" gibi bir ayar olması lazım.

evet mesela Asus P5W DH Deluxe'te böyle bir olay var.
  • quote:

teşekkürler o zaman xp 64 bit indiriyorum hemen zaten format atacaktım...

xp 64 değilde
    win 7 64 indirin derim gerek görsellik gerek performans bakımından cok iyi bir işletim sistemi
  • Arkadaşlar aynı sorun bendede var. Daha önceden 6GB full görüyordu pc. 15 gündür evde yoktum. Geldim bilgisayarı bı açtım bende o şekilde gördüm.
    Yüklü bellek 6GB var. Kullanılabilir 4GB görüyor. Birdenbire oldu bu olay yani. ekran kartım paylaşımsız onunla bi alakası yok. Bios tan bende bi sürü şey denedim ama bi türlü olmadı.
    PC Konfigiasyonum imzamdaki şekilde.
    Tam bende bu sorunla ilgili konu açmaya çalışıyordum ki gördüm aynı sorundan müzdarip başka arkadaşlarımda varmış...

Windows 7 64 Bit 4 GB ram kullanılamıyor

DipNot: Ramları çıkar tak yaptım. Bir tanesinide sorun varmış sanırım. Çıkarıp takınca PC yine 6GB kullanılabilir görmeye başladı. Çok ilginç bi durum:) Sizde bi deneyin isterseniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nucLear -- 30 Kasım 2009; 12:12:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blacksnake03

quote:

teşekkürler o zaman xp 64 bit indiriyorum hemen zaten format atacaktım...

xp 64 değilde
    win 7 64 indirin derim gerek görsellik gerek performans bakımından cok iyi bir işletim sistemi

win7 64 bitde kullanıyorum laptopumda, hoparlörden cızırtılar geliyor ve forumda birçok kişi aynı problemi yaşıyor bu yüzden evdeki pc ye şimdilik düzelene kdr bu olay kurmayı düşünmüyorum. evdeki en büyük zevkim multimedia o yüzden sorun yaşamak istemiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: escape_

quote:

Orijinalden alıntı: DsgnrYgt

Hocam işletim sistemi 32bit olmasın. Yani ufak bir ayrıntı ama yine de emin olun bence.

Çünkü 6gb ram ile sorunsuz kullanıyorum 64bit ultimate' yi.

6 gb ın tamamını kullanamıyor olabilirsin, görev yöneticisinde kullanılabilirin 4261 görünüyor

1.8 GB page file var, ondandır.

Şuan 1.47GB page file + 4627MB boş şeklinde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chembond -- 30 Kasım 2009; 15:11:51 >

• xpden vazgeçip gece win.7 64bit kurdum şimdi aynı sorun bendede var.... Neden böyle yaptı anlamıyorum ben ilk kurdugumda baktım 4gb olarak gördü sonra baktım 3.5 olarak gördü evdeki masaüstü pc.. .şuanda laptopdan yazıyorum bunda 4gb ram var 4gb olarak görüyor!
  • konuyu hortlatmış olacağım ama ihtiyacı olan arkadaşlara fayda olsun diye söylüyorum..256bit ekran kartları ramden araklıyor biraz..mesela bende asus eah 5750 ekran kartı var..ram 4 gb. kullanılabilir 3.87 gösteriyor. 0.13 çalıyor yani..bu kadarcık için de ses etmem :) bir de sorum olacak size..sisteme 2gb daha ram eklesem fazla performans farkı olur mu?

win 7 64 bit işletim sistemi

intel i5 3.33 ghz işlemci var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ghett0C0wb0y

konuyu hortlatmış olacağım ama ihtiyacı olan arkadaşlara fayda olsun diye söylüyorum..256bit ekran kartları ramden araklıyor biraz..mesela bende asus eah 5750 ekran kartı var..ram 4 gb. kullanılabilir 3.87 gösteriyor. 0.13 çalıyor yani..bu kadarcık için de ses etmem :) bir de sorum olacak size..sisteme 2gb daha ram eklesem fazla performans farkı olur mu?

win 7 64 bit işletim sistemi

intel i5 3.33 ghz işlemci var.

sisteme oyun için mi ram takviyesi yapacaksın yoksa office uygulamaları yada server için mi? gerçi bana kalırsa hepsi içinde performans olarak fark etmez 2 GB daha koysan cunku zaten cogu oyun 3-4 gb ram performansı ile müthiş oynanıyo hiç bir oyunun 4 gb ram istedigi zaten yok. 4 gb yeter bence.
  • Ben de öyle düşünmüştüm :) zaten ekstra masrafa gerek yok.2 sene sonra falan 8e yükseltirim olur biter.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.