Şimdi Ara

Windows 7 64 bit, 2 GB RAM sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Uzun zamandır problemim var bilgisayarım ile ilgili. Bilgisayarımda normalde 2x2 GB RAM vardı(HI-LEVEL marka).

Fakat dün fark ettim, 2 GB RAM görüyor bilgisayarım. Kasayı açtım, götürdüm ram'i bilgisayarcıya bozuk dedi. Bozuk büyük ihtimalle zaten, garantiside gidiyomuş çıkarınca çöp oldu, şimdi benim sorunum;

Bilgisayarımda XP yüklü iken bilgisayar çok güzel çalışıyor herşey fakat ne zaman Windows 7 64 bit yüklesem bilgisayarı açtıktan sonra 10-15 dakika kullanımdan sonra Monitörde birden görüntü gidiyor ve kasanın üzerinden RESET atamıyorum ve kasanın üstündeki düğmeden bilgisayarı kapatamıyorum, tek çarem fişi çekip tekrar takmak, fişi çekip tekrar takınca bilgisayar açılıyor ama aynı sorun hep devam ediyor. Bu sorun 2 GB RAM'den kaynaklı mı acaba? Yani 64 bit kaldırmıyomu acaba? Eğer öyleyse çünkü yarın gidip 2 GB RAM daha alacağım, cevap bekliyorum arkadaşlar,

Teşekkürler.

NOT: Arkadaşlar ram'in bozukluğunu yeni fark ettim fakat 3-4 ay önce bile bozulmuş olabillir çünkü windows 7 yüklü iken yine bu sorun vardı. Yani süreç değilde genel olarak windows 7 yüklü iken kapanıyor. Yeni bir olay değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaanXXXXx -- 26 Eylül 2010; 15:42:02 >

• Bu arada ben " Batuhan15" kardeşimin bilgisayarından girince açık kalmış.

Eğer sorunu anlamadıysanız, şu konuya bakabilirsiniz

http://forum.donanimhaber.com/m_40778818/tm.htm
  • Arkadaşlar yardım lütfen, bu arada birşey farklı oldu.

XP yükledim gene, normalde kapanmıyordu fakat türkçe dil paketi yükledim kapanmalar başladım. Ne saçma sapan bir iştir bu anlıyamadım.
  • Benim aklıma sıcaklık geliyor.sıcaklıklara bakabilirmisiniz?özellikle işlemciye
  • Tabii ki, yüklüyorum everesti bu arada sizde şu konuma bakarmsınız lütfen? Yeni gelişme

http://forum.donanimhaber.com/m_43397822/tm.htm
  • Güç seçenekleri >> Minimal Power Management

şu seçenekten dolayı işlemci fanı gerektiği hızda çalışmayıp az soğutuyor olabilir buda ısınma problemi çıkartabilir yada farklı bi şekilde düşünürsek bunu az enerji harcamak için bilgisayar az kapasiteyle çalışıyordur ve biyerden sonra darboğaz yaratıp bilgisayarı kilitliyor olabilir.Benim düşüncem bu şekilde eğer diğer konuda dediğniz ayara getirdiyseniz artık kapanmaz herhalde
  • quote:

Orijinalden alıntı: lprytk

Güç seçenekleri >> Minimal Power Management

şu seçenekten dolayı işlemci fanı gerektiği hızda çalışmayıp az soğutuyor olabilir buda ısınma problemi çıkartabilir yada farklı bi şekilde düşünürsek bunu az enerji harcamak için bilgisayar az kapasiteyle çalışıyordur ve biyerden sonra darboğaz yaratıp bilgisayarı kilitliyor olabilir.Benim düşüncem bu şekilde eğer diğer konuda dediğniz ayara getirdiyseniz artık kapanmaz herhalde

Olabilir, düzellettim işte daha kapanmadı inşallah kapanmaz.

Sıcaklık değerleri en fazla 35 oluyor cpu kullanımı %2-5 arası giderken. Everest le test yaptım cpu %100'de iken 3 dakikalık testte en fazla 48 dereceyi gördü işlemciler.

Bu arada cpu kullanımı sürekli değişir değil mi normalde? Yani bakıyorumda %2 iken %9 oluyor sonra %5 oluyor sonra %3 sonra %7 felan böyle garip saniyelik değişiyor habire.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhan15 -- 28 Eylül 2010; 23:40:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sıcaklıklar oldukça normal herhalde o seçenekten dolayıkapanmalar oluyormuş.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.