Şimdi Ara

Windows 11'in son güvenlik güncellemesi 'localhost' işlevini bozdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Windows 11'in son güvenlik güncellemesi 'localhost' işlevini bozdu
    Windows 11 için dağıtılan KB5066835 güncellemesi, sistemdeki localhost arayüzünü bozarak ciddi bağlantı sorunlarına yol açtı. Güncellemeyi yükleyen kullanıcılar, Visual Studio ve benzeri yazılım geliştirme araçlarında HTTP/2 protokol hataları, bağlantı başarısızlıkları ve HTTP sunucu erişim sorunlarıyla karşılaşıyor.

Windows 11'in yeni güncellemesi geliştiricileri vurdu

Bilmeyenler için Localhost, ana bilgisayarı ifade eden özel bir ağ ana bilgisayar adı ve kullanıcıların, ağ arayüzü donanımını tamamen devre dışı bırakarak yerel bilgisayarda çalışan ağ hizmetlerine erişmelerini sağlıyor. Windows 7'den bu yana Http.sys üzerinden çalışan bu sistem, web sunucusu olarak işlev görüyor. Ancak KB5066835 yaması, bu mekanizmanın normal çalışmasını engellemiş durumda.

Sorunun tam kapsamı ise henüz bilinmiyor, ancak etkilenen kullanıcılar arasında hem kurumsal sistem yöneticileri hem de bağımsız geliştiriciler yer alıyor. Hatta bazı kullanıcılar, KB5066835 yamayı kaldırarak bağlantıyı yeniden kurabildiğini belirtti. Ancak bazı durumlarda, Eylül güncellemesi (KB5065789) kaldırılmadıkça sorun çözülmüyor. Öte yandan yeni kurulan Windows 11 sistemlerinde bu hatanın görülmediğini söyleyelim.

Ayrıca Bkz.Windows 11 konuşan AI PC oldu: Copilot ile sesli kontrol dönemi

Şu an için geçici çözüm olarak, Windows Kayıt Defteri üzerinden HTTP/2 protokol desteğini veya Hyper-V, IIS ve Windows Process Activation Service gibi bileşenleri kapatmak öneriliyor. Microsoft ise, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. 

Kaynak:https://www.techspot.com/news/109893-windows-11-wrecks-localhost-functionality-latest-cumulative-update.html

• Dün üç bilgisayarımdan birisini macbook air m4 yaptım. 95 ten beri Windows bilgisayar kullanan ben sonunda macbook aldım. Arkadaşlar çok mutluyum iki gündür aldığım deneyimden. El altında AutoCad için gene güçlü bir windows tutacağım. Ama şahsi bilgisayarım artık macbook bu kesin. Tavsiye ediyorum

• localhost kullanmıyorumki. O nedir?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Localhost, kelime anlamıyla "yerel sunucu" demek ve o anda kullandığınız bilgisayar oluyor. Geliştiriciler, canlı sunucuya aktarmadan önce web sitelerini, API'ları veya veritabanı uygulamalarını yerel ortamda test etmek için kullanıyor. Gelen güncelleme de bu sistemi bozmuş.

• N4outex N kullanıcısına yanıt
    Ben kullanmıyorumki bunu. Bunu anca dayım bilir.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.