Şimdi Ara

Windows 11 için yeni güncellemeler yayınlandı: İşte değişiklikler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
3.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Windows 11 için yeni güncellemeler yayınlandı: İşte değişiklikler
    Microsoft, Windows 11 sürüm 22H2 ve 21H2 için KB5022303 ve KB5022287 toplu güncellemelerini yayınladı. Söz konusu paketler bir önceki aylarda keşfedilen güvenlik açıklarını ortadan kaldırdıkları gibi performans artışı da sağlıyorlar.

Ayrıca Bkz.Microsoft, Google kullanıcılarını çekmek için ChatGPT'yi Bing'e entegre ediyor

Öncelikle bunları zorunlu güncellemeler sınıfına girdiğini belirtelim. Windows 11 kullanıcıları Başlat > Ayarlar > Windows Update menüsünden kontrol edebilirler. Yüklendikten sonra işletim sistemleri Windows 11 sürüm 22H2 22621.1105 ve 21H2 22000.1455 olarak değişecek.

Windows 11 için yeni güncellemeler yayınlandı: İşte değişiklikler

Hangi hatalar gideriliyor?

Her iki sürümde de geliştiriciler, yönetici haklarına sahip olmayan kullanıcıların yalnızca yöneticilerin kullanabildiği işlevleri gerçekleştirmesine olanak tanıyan Yerel Oturum Yöneticisi (LSM) hatasını düzeltti. Aynı zamanda ODBC veritabanı bağlantı sorunu da giderildi.

Windows 11 21H2 güncellemesi bazı sistemlerde görülen mavi ekran (0xc000021a) hatasını da düzeltiyor. Microsoft, Windows 11 22H2'deki bilinen iki hatayı henüz düzeltmediğini söyledi. Birincisi büyük dosyaların kopyalanmasının çok uzun sürmesi, ikincisi ise sağlama paketlerinin (.ppkg) düzgün çalışmaması. Bu hatalar gelecekteki güncellemelerde ele alınacak.

Kaynak:https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/windows-11-kb5022303-and-kb5022287-cumulative-updates-released/

• 2 Haftadır win11 kullanıyorum bir daha win10 a dönmem gibi geliyor bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Ryzen 7 5800X3D | ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO | ASUS ROG Strix GeForce® GTX 1080 Ti OC Edition | GSKILL Trident Z RGB Led 32GB (4x8) DDR4 3200MHz CL14 | Samsung 970 Evo Plus 500gb M.2 | KINGSTON 240gb Hyperx Savage SSD | WD Caviar Black 1 TB/7200 |
    NZXT Kraken x62 | PHANTEKS Eclipse P400S Tempered Glass | BenQ XL2430T 24" 144Hz | LOGITECH G502 | STEELSERIES Rival600| Logitech G810 Orion Spectrum | Monster Abra A5 V15.2.2 |
  • AnadoluEfes kullanıcısına yanıt
    Donanım ne?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Bence Windows ilk 1-2 yıl RC kalsın. Çok bariz hatalarla çıkmaya başladı piyasaya.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

iş yerinde sata ssd ile, evde nvme ssd ile, 8-16-32gb ram ile uzun zamandır sorunsuz kullanıyorum w11 i, üstelik iş yerindeki kasa 4. nesil i5, sorunsuz çok seri çalışıyor.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • neyi bozdular gene bakalım

• Windows 11 'in özellikleri güzel fakat çok saçma hatalar var hâla. Görev çubuğu arada bir kapanıyor açılıyor. Durduk yere fps düşüyor masaüstünde hiçbir program açık değilken.

2025'de geçeriz artık. Windows 10 desteği bitene kadar düzelmiş olur.

• sniper23 kullanıcısına yanıt
    Aynen bende öyle düşünüyorum geçen yakın arkadaşımın notebook unu 11 e yükseltmiş pc nin driverları uçmuştu ne kablolu ne de kablosuz internete bağlanıyordu bir den bire olmuş

• arion kullanıcısına yanıt
    Vistadan sonra dikiş tutmadı, xp'nin çıkışına yetişemedim ama xpden sonra çıkan tüm işletim sistemleri hep sorunlu çıktı ama kimse dört dörtlük performans bekleyemez. Çünkü optimizasyon sorunları elbet olacaktır. Çünkü ne kadar test yapılsa da darklı kullanım senaryoları olacak ve bunlardan gelen geri dönüşlere verilen yanıtlarla sorunlar çözülecektir. Küçük bir kitleye hitap etmiyor sonuçta, milyonlarca insana hitap eden bir sistem.

Kaldı ki şikayet edenler orjinal işletim sistemi mi kullanıyor yoksa kms ile etkinleştirilmiş bir işletim sistemi kullanarak bu şikayetleri ediyor orası da muamma. Ancak win 10 ve win 11 şuana kadar ilk çıkışta diğerlerine nazaran çıkan en stabil işletim sistemleriydi.

Mesela son o mavi ekran veren güncellemeyi ben yaptım ancak mavi ekranla karşılaşmadım mesela, sadece başlat çubuğumda sağ tıkladığımda görev yöneticisi ssçeneği vardı, o gitti 😁

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Bende arkadaşla aynı fikirdeyim, bende ki sistem şöyle;
    İşlemci : amd r7 5800x3d
    Ram : 64gb ddr4 3600mhz
    Ekran kartı : msi suprim 3090 ti
    Ssd : samsung 980 pro 1 tb x 2
    Anakart : msi x570s corbon wifi

Bu sistemde tıkır tıkır çalışıyor valla.

Ama sistem ne kadar yüklü olursa o kadar ram çekiyormuş onu anladım, 16gb ramli 7 senelik laptop win 10da boşta 4-5 gb ram tüketirken, şuanki sistemde 15-19gb ram tüketiyor arka planda hiçbirşey çalışmamasına rağmen.

i5 7200U + 16 GB RAM + SATA SSD ile 1.5 yıldır mis gibi kullanıyorum.

8 GB olsun 4 GB olsun bir çok cihazda da kullandım, kullananlarda da sorun yok.

Büyük ihtimalle siz kozmetik anlamında alışamadınız :)

• Valla çıktığı günden beri windows 11 kullanıyorum sadece ilk 3 ay civarında bir problem çektim ki çok abartılacak kadar kötü değildi şu an win11 prime dönemine yavaş yavaş geçmiş gibi oldu ben ilk defa mavi ekran hatası aldım onda da anladım ki ssd uçmuş 😂 nasıl mavi ekran almayı başarıyorlar çok şaşırıyorum anladığım kadarıyla hata alanlar orijinal ürün kullanmıyor.

Windows sistemde ne kadar yüksek ram varsa o denli yüksek ram kullanır. Anormal bir durum yok. 8 gb ram olan bilgisayarda 3 4 gb kullanırken 16 gb bellekli bilgisayarda 5 6 gb kullanabiliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 11i uzun suredir kullanıyorum ve windows 10 bana vista hissi veriyor artık. Tek bir hata almadım daha ve windows 10 da bluetooth vs de yaşadığım ve çözemediğim bir cok kronik kusur yok artık.

• 1 yıl kadar önce kullandım 1 ay zor durdum Tekrar Windows 10'a döndüm İşlemcim i7 7700hq yani desteklemiyor Onun haricinde her şey destekliyor fakat hiç memnun kalmadım Windows 10 desteği bitene kadar herhalde buradayım

Bu zararlı bir şey değil ki yani 256 taksan bunun 4 gb kullanımı olsa geri kalan 252 boş kısım ne işine yarayacak ki? sonuçta ram o voltajı alıp güç tüketiyor zaten. İşletim sistemleri ram kullanımında kullanılmayan kısımı gereksiz görüyor gibi düşünün. 16gb ram olan bir bilgisayarda windows bunun atıyorum 6 gb kısmını kullan diyelim abartarak. Siz oyuna girdiğinizde veya başka bir ram kullanımını arttıran bir program çalıştırdığınızda windows ya da diğer işletim sistemleri bunu algılayarak kendi kullandığı bölümü düşürüyor. Zamanla ram kullanımının artmasının sebebi ise windows kullanıcının sık kullandığı yazılımları kendi algoritmasında algılayarak windows ilk açılışında direk ram'a yüklüyor ve sık kullandığımız yazılımlar daha hızlı açılıyor. Bazı cahil cühelalar sysmain, windows search tarzında hizmetleri kapatarak ram kullanımını işlemci kullanımını düşürerek performanslarını tavana çıkardığını sanarak kapatıyor ya neyse :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 14 Ocak 2023; 1:32:17 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.