Şimdi Ara

Windows 10 Yüklerken 'Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı.' Hatası. *ÇÖZÜLDÜ*

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
4.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar özetle 1 aylık çok güzel bir Linux maceram oldu, ancak daha sonra .Net Framework için canını sevdiğim Windows'a geri dönmek zorunda kaldım.

    Saatlerdir uğraşıyorum, yapmadığım şey kalmadı. BIOS ayarlarını kurcaladım, 2 defa Windows'u USB belleğe yazdırdım, baktım olmuyor USB bellekten bootladığım Windows'tan cmd ile Linux'un kurulu olduğu diskimi biçimlendirdim. İp bu noktada kopuyor. Artık bilgisayarımda hiçbir işletim sistemi kurulu olmadığı için gerekli birşey yüklemem gerekse veya tekrardan USB belleğe birşey yazdırmam gerekse yapabileceğim hiçbir şey yok. Elim kolum bağlı.

    Windows 10'u boot ettikten sonra izlediğim yolu adım adım yazıyorum;

    1. "Windows Kurulumu" penceresi:
    Yüklenecek dil, saat ve para biçimi ve klavye veya giriş yöntemi seçenekleri otomatik seçilmiş bir şekilde geliyor. İleri diyorum.

    1.1 Şimdi yükle
    Aynı pencere üzerinden tam ortada bulunan 'Şimdi yükle' tuşuna basıyorum.

    *Kurulum başlıyor yazıyor*

    2. "Sürücü yükle":
    Bilgisayarınıza gereken bir medya sürücüsü yok. Bu bir DVD, USB veya Sabit disk sürücüsü olabilir. Üzerinde sürücünün bulunduğu bir CD'niz, DVD'niz veya USB flash sürücünüz varsa, lütfen şimdi takın.

    Not: Windows yükleme medyası DVD sürücüsünde veya USB sürücüdeyse, bu adımda medyayı güvenle çıkarabilirsiniz.

    Gözat|Tamam|İptal

    Ben burada "Tamam" diyorum.

    Ardından aynı pencerede;
    Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı. Yükleme medyasının doğru sürücüleri içerdiğinden emin olduktan sonra Tamam'ı tıklayın.

    İşte buradan sonrası boş. Herhangi bir şey yapamıyorum. Ne sürücü var ne de başka birşey. Arkadaşlar yardımınızı rica ediyorum.

    Yani şunu da söylemek istiyorum boyutu Windows'tan 2-3 kat küçük olan, vakıf ve bağışlarla hayatta kalan Linux dağıtımları çoğu konuda Windows'tan kat kat iyi. Çoğu Linux kuran kişiler problemler çekmişler ancak kolayca düzeltebilmişler. Aynı şekilde ben 3 tane Linux dağıtımı arasında geçiş yaptım ve tek bir problemle karşılaşmadım. Windows daha ilk baştan patlıyor. Bu kadar geniş bir kullanıcı kitlen olmasa yüzüne bakar mıydım Windows?

    *ÇÖZÜM*
    Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar için buraya -benim için işe yarayan- çözümü yazmak istiyorum.

    Çok uğraşmanıza gerek yok. Yalnızca Windows yüklü bir bilgisayara ve USB belleğe ihtiyacınız var.

    Windows Media Creation Tool aracını indirin. Ancak unutmayın yalnızca Windows kullanıyorsanız size aracın indirme linkini veriyor.

    Bu araç ile indirip belleğe yazdırın ve bu kadar. Daha sonra USB bellekten boot ederek sorunsuz bir kurulum yapabilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megasteve19 -- 17 Aralık 2020; 16:58:1 >







  • Anakartınızın sata/ahci sürücüsünü başka bir flash diskten yükleyip sürücüleri tanımasını sağlamalısınız. 


    Anakart marka modeliniz nedir?

  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Aslında bu dediğinizi başka bir konuda okudum. Bende hevesli hevesli gerekli sürücüleri telefonuma indirdim. Maalesef telefonumu bilgisayara bağladığımda telefon görünmüyor. Şu anda ne başka bir USB bellek var ne de sürücüleri içine atabilmek için kullanabileceğim bir bilgisayar. Bu durum için herhangi bir öneriniz var mı?
  • megasteve19 kullanıcısına yanıt

    Gözat butonuna tıkladığınızda Windows'u yüklemeye çalıştığınız flash belleği görebiliyor musunuz?

  • megasteve19 kullanıcısına yanıt

    Yanlış sürücü indirmiş olabilirsiniz. Bana bilgisayarınızın marka modelini yada anakartınızın marka modelini verin ben gerekli sürücüleri sizin için bulayım.

  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Anakart modelim; PRIME B450M-K. Ama anakart sürücülerimi indirmemin bir anlamı yok. Çünkü şu anda sürücüleri herhangi bir USB belleğe atmam mümkün değil. Sabit diskimi diskpart ile biçimlendirdim, daha sonra bölüm ekledim. Bu yüzden gözat seçeneğinde hem USB belleğimi hem de sabit diskimi görebiliyorum.
  • megasteve19 kullanıcısına yanıt

    Şuradaki sürücüyü indirin.


    https://www.guru3d.com/files-details/nvme-raid-drivers-for-amd-ryzen-threadripper-x399.html


    Dosyanın içinde "raid_windows_driver_930_00206.zip" isimli bir dosya var zip dosyasının içindeki WIN10 klasörünün içindeki x64 klasörünü komple kopyalayın ve kurulum diskinin içine atın, kurulum sırasında gözüken gözat butonuna basarak bu klasörü hedef olarak gösterip sürücülerin yüklenmesini sağlayın sürücüler yüklenince disklerinizin gözükür olduğunu göreceksiniz.  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 16 Aralık 2020; 23:55:6 >




  • Yazdırdığın imaj dosyasında sorun olmasın?
    Çünkü linuxdan kaç defa Windows'a geçtim böyle bir sorun yaşamadım.

    Bir PC bulabilirsen eğer flash diske hem Windows hemde içinde bir takım programlar olan linux kurup.
    Daha sonra gparted ile diski yeniden NTFS olarak formatlayıp ayarları yapıp.
    Windows kurmayı dene bence en temizi bu şekilde olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler en kısa sürede deneyeceğim. Eğer çözüm bu olursa buradan haber ederim.
  • Lxde kullanıcısına yanıt
    Hayır imaj dosyasında bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sorun MRT'ninde dediği gibi sürücülerde olabilir. İmaj dosyasını 2 defa yazdırdım. Ayrıca daha önce Linux'tan 5-6 defa yazdırmıştım ve hiçbirinde sorun çıkmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi megasteve19 -- 16 Aralık 2020; 23:57:52 >
  • megasteve19 kullanıcısına yanıt

    AMD'nin sitesindende orjinal sata ahci raid sürücülerini buldum. Bu linkten de indirebilirsin bu linkte sadece sürücüler mevcut.


    https://www.amd.com/en/support/chipsets/amd-socket-am4/b450


    https://www.amd.com/en/support/kb/faq/download-incomplete





  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Anakartımın Asus olduğunu belirtmeyi unutmuşum, özür dilerim. Amd sürücülerini kullanmam sorun olmaz mı?
  • megasteve19 kullanıcısına yanıt

    Hayır sorun olmaz Asus anakartınız AMD B450 chipsetini kullanıyor. 

  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Yardımınız ve ilginiz için çok teşekkür ederim.
  • megasteve19 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. 

  • quote:

    Orijinalden alıntı: MRT_

    Rica ederim. 

    Hocam siz çok kral adamsınız vesselam. Forumda yardım alma amaçlı açılan konuların çoğu cevapsız kalıyordu ve sırf bu sebepten sorunlarımı kendim çözüyordum(normalde de öyleydi ama bazen buraya da danışmak istiyordum), yardım alma amaçlı konu açmayı bırakmıştım. Siz vaktinizi ayırıp konu sahibinin problemine çok çözüm odaklı cevaplar yazmışsınız. Forumdaki yardımlaşma ruhunu yaşattığınız için size şahsım adına teşekkür ederim.

    Eğer burda cevap alamayan arkadaşlar olursa da onlara sorunlarını İngilizce veya başka dillerde aratmalarını tavsiye ederim. Mesela bende bir keresinde İngilizce de yetmemişti İspanyolca aratıp bulmuştum çözümü :D




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 17 Aralık 2020; 1:56:15 >




  • Veronicaa kullanıcısına yanıt

    Eyvallah çok teşekkür ederim. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Yabancı forumlar bu iş için çok iyiler gerçekten bende bazen oralara bakıp kendimi geliştirmeye çalışıyorum. 

  • Merhaba arkadaşlar windows 10 kurulu bilgisayarım WD ssd yi söküp taktıktan sonra bir daha açılmadı. SSD yi biosta görüyor fakat boot hatası alıyorum. Windows 10 u yeniden yükleyeyim dedim Hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı sorunu bende yaşıyorum. Anakartım Gigabyte GA-970A-DS3P (rev. 1.0) dir yardımcı olabilir misiniz?

  • Arkadaşlar, laptopa eklediğim SSD'ye kurulum yapmaya çalıştığımda BIOS üzerinde iki disk de görünüyordu fakat kulurum ekranındaki partition seçimi yaparken "YENİ"ye basıp partition lara ayırmasına izin verip kendim seçtiğimde ben de "imzalanmış hiçbir aygıt sürücüsü bulunamadı" hatası aldım.


    ÇÖZÜM:


    Partition seçim ekranında görünen bütün disk parçalarını silin ve kurmak istediğiniz ayrılamamış birimi seçip direk olarak ileri deyip yürüyün. Direk kurulum başlıyor. en azından benim için çözüm bu oldu. Umarım birilerinin daha zamanını kurtarır.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.