Şimdi Ara

Windows 10'un emekliliği Linux'e yaradı: 780.000 kullanıcı Zorin OS'e geçti (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
1
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
14 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu mintte driver sorunu vs yok mu?.. yani Windows 10 da misal telefona root rom yükleme ,adb işlemleri yapılır mı mint yada zorin de?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

XNU - Vikipedi "x is not Unix"

Tekrar wiki'de GNU aratabilirsin."GNU's Not Unix"

Andorid/iOS açık kaynak kodlu çekirdek üzerine inşa edilmiş olabilir mi? Akıllı telefonlarda son kullanıcı için bunlardan başka alternatif var mı? Bu arada XNU açık kaynak kodlu ve onun üzerine inşa edilmiş dedim, iOS kernel açık kaynak demedim, açık kaynak üzerine inşa edilmiş. Anlayamayacak çok olur.

github
    GitHub - apple-oss-distributions/xnu
    https://github.com/apple-oss-distributions/xnu

Sanırım akıllı telefon kullanıcı sayısı ile PC kullanıcı sayısını karşılaştırmak saçma olur.

Yine açık kaynak konusunda büyük firmalar lisans ücreti ödememek için AV1 kodek kullanmaya geçiyorlar, hatta AV2 geliştiriliyor. En çok izlenme süresi olan platform YT'dir herhalde ve VP9 kodek "VP9, Google tarafından geliştirilen açık biçim ve telifsiz bir video kodlama biçimidir."

alliance for open media
    Members
    https://aomedia.org/about/members

"Windowsta bug çıkınca sahibi var güncelleme yayınlıyor." Win'de çalışan geliştirici sayısı belli ve bu asla açık kaynak projelerle ilgili geliştirici sayısı kadar fazla olamaz. Zaten Win11 sorunlarını herkes biliyor o yüzden ekleme yapmıyorum  

"çemkircek muhatap" açık kaynak tarafında "bilen" kodu inceliyor, yapabiliyorsa düzeltip yollayarak geliştiriyor. Burada "çemkirme" olayı yok.

"25 yıl önce öyle yaptım." Şuan 2000'de değiliz, 2025 yılındayız. 25 yıl öncesinin tuşlu telefonundan mail yazmaya çalışmıyorsundur değil mi?

Sunucu işletim sistemi kullanım oranı ve web sitesi işletim sistemi kullanım oranı.

Tabii eksikleri yok mu? Elbette var ama hazır bir kitle var ki ücretli platforma bayılıyor. Gönüllüler/şirketlerin destekleklemesi ise gelişen platform var işte orada. Gönlünden koptuğu kadar bağış/bahiş atıyorsun. Yıllık bu kadar hesap kitlerim sana demiyor, al kullan imkanın varsa kendi durumuna göre destekleyebilirsin diyor. Yine zorlama yok. Hadi durum tam tersi olsa yani ücretli platformun yaygınlaşması artsa ve şikayetler artsa mantıklı olur. Ücretsiz olan tarafa destekler artıyor? Neyse, herkese iyi forumlar.

• apache0990 kullanıcısına yanıt

Linux için gönülden gelişmesini isterim lakin hakikatlere bakıyoruz : Sürücü edsteği ya yok ya da sorunlu veya kısıtlı ! Firmalar zaten resmi olarak desteklemiyor. OEM üreticileri keza aynı ...

Tek tük markanın modelleri var o kadar ... İlla o marka model cihaz almak bile çözmüyor çünkü yine de tam randımanlı sürücüler yine Windows 11 de ...

Aktif kullanım çok olması da pratikte bir anlamı yoktur. Çünkü dediğim gibi herhangi bir bileşene ait sürücüler birebir Linux dağıtımlıları da yoktur.

Hatta Linux bile kendi içinde fragmantasyonlu yani farklı temellerde bir sürü Linux dağıtımlıları var . Bu da bir bela ...

Ne demek istediğimi en güzeli bireyler kendileri deneyerek yaşayarak görsün.

Umursamadan ortalama bir beklentisi de varsa masaüstü genel geçer hatta eski donanımlı ise belki ideal olabilir. Linux sorunlarına rağmen arayüzü atik ama Windows 11 gibi de bolca bloatware yüklü uygulamalarla da geliyor . Bunu da kimse bahsetmiyor! Bir marifette değil ... Windows kullananlar nedense bu kısmı es geçiyorlar. Sistemlerinde yüklü gelen uygulamaları hiç irdelemezler de :) ...

• sonun'a kadar windows 10 kullanırım 1 yıllık üçretsiz güncelleme hakkı verdiler.

Microsoft'un hatası, yıllardır Linuxta olan komutla yazılım kurmayı windows'a eklememesi. Windows 11 ile winget geldi. Bazı açılardan Linux daha iyi ama yazılım kısmında windows daha çok destek görüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• rx7enes R kullanıcısına yanıt

Teşekkürler bilgilendirme için

Windowsta sıkıntı yok da arada takılmalar yapıyor

Zaten Yeni PC aldım Eski PC yedekte duruyor. sanaldan değil direk kuracam

Çoklu sekmelerde falan 3 - 5 sn kitleniyor anlamsız şekilde.

Bir de linüx ne duruma gelmiş denemek istiyorum

Bahsettiğin iyileştirmeler vb hafifletmeler hepsi var

Yedek PC old için linüx tekrar denemek istiyorum

internette çoklu sekmelerde arada 3 - 5 sn kitleniyor bazen de çöküyor

aslında var ama linux gibi değil 🤣 indirme linkini bileceksin de curl.exe giriş yapacaksın sonra curl ''url'' gireceksin wget ile zip açacasın yaklaşık 7-8 komut ile ancak indirip kurulum yapacaksın ölme eşeğim ölme 🤣 sadece server yönetiminde kullanılır onun haricinde tek başarılı komutu tüm yazılımları güncellemesi winget upgrade --all başkada kolay bir komutu yok, bu arada komutta combo tek satır da yaparsın windows da ama yine linux gibi değil tabi, genellikle o tip komutlar hazırlanır ve kaydedilir bir yere ileride kullanmak için

• JAX kullanıcısına yanıt
    var ama grafik arayüz windows da olduğu gibi değil ve tam olarak kutudan çıktığı halde windows da olduğu kadar verimli değil biraz daha düşük verimlilikte çalışıyor bir kaç oyunda ama ilk andakine göre optimize etmenin yolları var cloude AI yardımı ile optimize etmek kolay şu an için amd linux tarafını desteklediği için onun sürücüleri çok iyi durumda çalışıyor ve oyun performansı kayıpsız çalışıyor

• TiSKE kullanıcısına yanıt
    Ben ofis uygulamaları, internet ve işletmede kullandığımız ERP uygulamasındaki performansını görmek için sanal makineye kurdum denedim. Fazlasıyla iyi çalışıyor ve kullanımı kolay.

Daha önce Lubuntu denemiştim ondan daha iyi çalışıyor. Hatta işletmede sadece ERP üzerinden etiket basımı için kullanılan bilgisayarlar var, onları Zorin'e geçirmeyi düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirchade -- 28 Kasım 2025; 08:51:49 >
  • apache0990 kullanıcısına yanıt
    İyi bir noktaya değinmişsiniz son zamanlarda microsoft kadar zengin olup bu kadar kötü yönetilen başka bir şirket yoktur herhalde. Microsoft son 15 yıldır rezalet yöneticilere sahip

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• sen öyle san... + zaten ücretsiz...

• bende denemek için indirdim, ilk linux deneyimim. Ancak ekran kartı driveri felan yüklemem gerekiyor mu ? Veya steamdan cs2 indirip oynayabilyior muyum?

Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.