Yukarıdakileri alıp yeni sisteme geçtim. Montajdan sonra BIOS UPGRADE yaptım. Windows 10'u UEFI Kurdum, Fakat Sapphire R9 290 TRI-X ekran kartı UEFI desteklemiyor hatası alıyorum. WINDOWS 10 FAST BOOT özelliğini aktif edemiyorum. Ekran kartımın sitesinde UEFI desteği yazıyor. Nasıl düzeltebilirim acaba?
Burada ekran kartındaki bir switch ayarından bahsedilmiş. UEFI modunu Legacy'e çeviriyormuş. Denediniz mi?
mikrosoft, AMD ve ürünlerine olmadık zorluk çıkarıyor. Orası kesin.
bazı ekran kartları halen uefi desteğine sahip üretilmiyor olay üreticiden kaynaklı alırken windows 10 uefi vga bios ibaresi yoksa hiç uğraşmayın. R7 370 Saphire var birde Asus Saphire olanda malesef öyle bir destek olmadığı için bende açamıyorum ama Asus kartı takınca tık diye açılıyor özellik.
Yardımlarınız için teşekkür ederim. Ekran kartında bahsedilen değiştirme kısmı bulamadım. Yada benimkinde farklı bir şey mi acaba?
Fotoğrafları da mevcut sitede, bir de UEFI desteği var gözüküyor
Wampire^^
kullanıcısına yanıt
Üst resimdeki sanırım eski model, kırmızı ile işaretli yerde küçük bir sağ-sol düğmesi koymuşlar.
Bu da yeni model, bunda ise basılır düğme koymuşlar.
Sizdeki eski modele mi benziyor? Net bilemiyorum ama belki daha eski bir modeli de olabilir. Çünkü verdiğiniz linkte "new edition" ibaresi var. Birkaç farklı model olabilir piyasada.
Kutusunda uefi yazıyor mu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lost -- 5 Kasım 2017; 20:36:51 >
Adamlar aşmış olayı hibrit bios var komedi gibi merak ediyorum o 2 biostan birisi patlarsa hangisi çalışacak acaba biosta atmak imkansız gibi bir şey. Arkadaşın belirttiği resimdeki o bit gibi düğme işi yapan yalnız çok büyük koymuşlar düğmeyi bulabilmek için kuyumculara özel bir mercek kullanmak lazım neredeyse.
lost
kullanıcısına yanıt
Hocam şimdi oldu işte bendeki yeni modelmiş, yani yuvarlak tuş var S işareti var. Tahmin etmiştim sağ sol yapan şey yerine bunu yapmışlar galiba diye. Şimdi ben buna sistem açıkken mi basacağım?
Aman dikkat açıkken kesinlikle oynamayın! Kapalı iken basın. sonra sistemi kurmaya geçin...
lost
kullanıcısına yanıt
Kapalıyken basıp, tekrar UEFI format mı atıyorum yani?
Wampire^^
kullanıcısına yanıt
Evet düğmeyi ışıklı yapmışlar. Işık yanarsa uefi modu açık demek. Sonra uefi kurulum yapabilirsiniz...
lost
kullanıcısına yanıt
Yani şuan UEFI sistemi kurulu. 3 gün önce kurmuştum, bir kez daha kurmam şart mıdır baya şey yükledim de
Wampire^^
kullanıcısına yanıt
Sonraki formatta böyle kurarsınız.
Ekran kartındaki uefi açıkken ve kapalıyken hem açılış süresi hem de kartı kullanırken bir performans farkı hissediyor musunuz? Açılışta vardır da performansta fark yoksa sorun değil, böyle devam edebilirsiniz.
lost
kullanıcısına yanıt
Daha önceki MSI 970 GAMING anakartında böyle bir sorun yaşamamıştım. Fast Boot'u sorunsuz aktif edebilmiştim. Ryzen sisteme geçince sorun oldu ilk kez deneyeceğim yani. Ama şuan BIOS sistem açılış süresi 12 saniye yazıyor. Herhalde Fast Boot açtığımda da 9-10 saniye falan olur. Yardımlarınız için teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: lost
Sonraki formatta böyle kurarsınız.
Ekran kartındaki uefi açıkken ve kapalıyken hem açılış süresi hem de kartı kullanırken bir performans farkı hissediyor musunuz? Açılışta vardır da performansta fark yoksa sorun değil, böyle devam edebilirsiniz.
Nvidianın uygulamaları GPU üzerine taşıyıp sağladığı avantajdan öte değil performansı sadece boot işleminde uçuk kaçık performansı var.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme