Şimdi Ara

windows 10'u ssd'ye taşımak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.478
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. lisanslı windows 10 yüklü bir bilgisayarım var(dizüstü/laptop). upgrade etmek için ssd aldım. ssd'nin içinden ACRONİS true image hd yazılımı çıktı. onunla kolayca hallederim sandım ama olmadı.

şimdi ben windowsu ve halihazırda bilgisayarda yüklü 1-2 programı ssd'ye taşımak ve bundan sonra C olarak ssd'yi kullanmak istiyorum. hdd'yi de D olarak depo amaçlı kullanacağım. ancak temel sorun şu ki bende internet sadece cep telefonumda çok kısıtlı olarak var. yüksek boyutlu program falan indiremiyorum yani.

şu anda elimde windowsun yüklü olduğu hdd, boş ssd, ayrıca harici hdd, 16gb usb bellek ve optik sürücü slotuna ssd'yi takmak için aparat var. bilgisayarda da acronis programı yüklü. bu şartlarda ben bu işi nasıl halledebilirim?

teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kordinaryus1

merhaba. lisanslı windows 10 yüklü bir bilgisayarım var(dizüstü/laptop). upgrade etmek için ssd aldım. ssd'nin içinden ACRONİS true image hd yazılımı çıktı. onunla kolayca hallederim sandım ama olmadı.

şimdi ben windowsu ve halihazırda bilgisayarda yüklü 1-2 programı ssd'ye taşımak ve bundan sonra C olarak ssd'yi kullanmak istiyorum. hdd'yi de D olarak depo amaçlı kullanacağım. ancak temel sorun şu ki bende internet sadece cep telefonumda çok kısıtlı olarak var. yüksek boyutlu program falan indiremiyorum yani.

şu anda elimde windowsun yüklü olduğu hdd, boş ssd, ayrıca harici hdd, 16gb usb bellek ve optik sürücü slotuna ssd'yi takmak için aparat var. bilgisayarda da acronis programı yüklü. bu şartlarda ben bu işi nasıl halledebilirim?

teşekkürler.

Aynı işlemi masaüstü bilgisayarda yaptım. Ama ben clone olayına girmedim. Ssdyi taktım format atarken eski c nin kurulu olduğu bölümü sildim. Daha sonra eski hddyi çıkardım. Ssdye windows u kurdum ve otomatik olarak etkinleşti. Daha sonra eski hddyi taktım öylesine takılıyor oralarda. Bildiğim kadarıyla sistem görüntüsü alınınca, sadece alındığı andaki donanımla çalışır. Ssdye sistemi yükleyebileceğini sanmıyorum. Mecbur temiz kurulum yapılacak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• cok basit ssd satın almak sonra her ssd nin kendi yazılımı oluyor herşeyi program ayarlıyor basitçe.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emregök

cok basit ssd satın almak sonra her ssd nin kendi yazılımı oluyor herşeyi program ayarlıyor basitçe.

evet, ilk mesajda yazdigim gibi ssd'nin icinden acronis yazilimi cikti zaten, ancak 'hdd to ssd' kopyalama isini diskler esit boyutta oldugu takdirde yapiyor. benim hdd 750, ssd 250 gb.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    Hdd yi yalnız C olarak mı kullanıyorsunuz.Ayrıca programlar ile beraber kullanılan kısmı ne kadar.Şimdi eğer kullandığınız hdd de toplam kullanılan alan 200 gb geçmiyorsa çözüm çok basit.C yi 200 gb olarak bölün disk yönetinminden sonra acronis ile yedek alın ve ssd ye kurun.Başta yazdım,kullanılan C 200 gb tan küçük ise.Sonra böldüğünüz hdd yi depo olarak kullanırken tekrar isterseniz birleştirirsiniz.Kolay gelsin.
  • casper 7.0 ve üstü klonlama programı ile partitionlar dahil herşeyi birebir yeni diske kopyalayıp değiştirme yapılabiliyor
    o zaman hdd den 500 gb küçült diskmgmt.msc den
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba

Hdd yi yalnız C olarak mı kullanıyorsunuz.Ayrıca programlar ile beraber kullanılan kısmı ne kadar.Şimdi eğer kullandığınız hdd de toplam kullanılan alan 200 gb geçmiyorsa çözüm çok basit.C yi 200 gb olarak bölün disk yönetinminden sonra acronis ile yedek alın ve ssd ye kurun.Başta yazdım,kullanılan C 200 gb tan küçük ise.Sonra böldüğünüz hdd yi depo olarak kullanırken tekrar isterseniz birleştirirsiniz.Kolay gelsin.

sanırım tam olarak dediğinizi yapmayı planlamıştım. hatta yedeği aldım. 150gb civarıydı. ancak bu yedeği ssd'ye atınca bilgisayar direkt başlayabilecek mi? nasıl boot edecek kendini? y
    Yedeği bölmeden almayacaksınız.Önce hardiski böleceksiniz.C 200 gb olarak kalsın.Böldükten sonra Acronis ile yedek alacaksınız.
    İlave edeyim.Acronis ile aldığınız yedeğin olduğu C bölümü kuracağınız ssd den küçük olmalıdır.Temel prensip budur.Tabii Acronis kullanımını biliyor olmanız gerekir.Aldığınız yedeği de harici bir diske almanız gerek.Harici diskteki yedeği,ssd i taktıktan sonra ssd ye tekrar acronis ile yükleyeceksiniz.Acronisi kullanmay bilmiyorsanız yanlış yapabilirsiniz.Tekrar işin prensibini yazayım.Acronis ile yedek aldığınız bölüm,ssd den küçük olmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 26 Eylül 2016; 22:08:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: rebanuba

Yedeği bölmeden almayacaksınız.Önce hardiski böleceksiniz.C 200 gb olarak kalsın.Böldükten sonra Acronis ile yedek alacaksınız.
    İlave edeyim.Acronis ile aldığınız yedeğin olduğu C bölümü kuracağınız ssd den küçük olmalıdır.Temel prensip budur.Tabii Acronis kullanımını biliyor olmanız gerekir.Aldığınız yedeği de harici bir diske almanız gerek.Harici diskteki yedeği,ssd i taktıktan sonra ssd ye tekrar acronis ile yükleyeceksiniz.Acronisi kullanmay bilmiyorsanız yanlış yapabilirsiniz.Tekrar işin prensibini yazayım.Acronis ile yedek aldığınız bölüm,ssd den küçük olmalıdır.

hdd 2 bölümden oluşuyor zaten şu an. C ve D. C şu an 400GB ama içinde 140GB veri var. ssd ise 250GB. bu haliyle C'nin yedeğini aldım ve harici hard diske attım ancak 'ssdyi taktıktan sonra ssdye tekrar acronis ile yükleme' kısmını anlamadım. ssd'de sistem yok, windows yok, nasıl açılacak bu bilgisayar?

İşte burada cevabı vermişsiniz.C 400 gb ise bunu acronis ile ssd ye yükleyemezsiniz.
    Bu C bölümü ssd den küçük olacak.Ondan sonra backup alacaksınız.C yi küçültmeniz gerekiyor.200 gb indirin sonra acronis ile yedek alın.Bu yedeği ssd ye recovery yapın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebanuba -- 27 Eylül 2016; 0:12:05 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.