Şimdi Ara

Windows 10 Temiz Kurulum Sorunu [Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler. Benim bilgisayarımda zaten windows 10 vardı ama çok fazla gereksiz şeyle dolu olduğu için temiz bi format atmak için usb yi rufus ile oluşturdum. Buraya kadar çok güzel. Daha sonra;

resimdeki 2. seçeneği seçip herşeyi sildim. Sonra windowsun istediği şekilde yeni bölümler oluşturulup format atacaktım ki;

hatasını aldım. İlk defa böyle bir hata ile karşılaştığım için geri gidip bu sefer ilk sekmedeki seçeneği seçmeye çalıştım.

hatası geldi bu sefer.

Bilgisayarı format atarken 2.seçeneği seçip diskleri sildiğim için bilgisayarda normalde windowsa dair birşey olmaması lazım ama hala böyle bir sorun çıkıyor. Şuan bilgisayara linux yükledim ve yüklerken diskte ne varsa silmesi istedim bub şekilde yükledim ve yüklendi fakat hala windowsa format atmak istediğimde aynı sorun oluşuyor. Bilen biri yardım ederse çok makbule geçer..

Not: ISO yu rasgele yerden değil windowsun sitesinden indirdim ve bir kerede değil yani isoda bir sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaraMura -- 7 Mayıs 2018; 22:8:27 >

• Anakart marka model yazar mısın?

Bak bu konuda Windows 7 kurulumu sırasında sizinle aynı hatayı alan biri vardı. Hatanın neden olduğunu ona dün yazdım.
    https://forum.donanimhaber.com/win-7-format-hatasi--132702306

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Mayıs 2018; 18:15:57 >
  • MRT_ kullanıcısına yanıt
    Elimdeki laptop marka model olarak = Toshiba c55 a 1u5 olarak geçiyor.

Özellikleri:

Çözünürlük
    1366x768
    Model
    Satellite C55-A-1U5
    İşlemci Tipi
    Intel Core i5-4200M
    İşlemci Hızı
    2.50 / 3.10 Turbo GHz
    İşlemci Markası
    INTEL
    İşlemci Teknolojisi
    Intel Core i5
  • KaraMura K kullanıcısına yanıt
    Sana bu sürücü uygun olur. İster Intel'in sitesinden indir ister station-driver'dan fark etmez. Intel'in sitesinde sana uygun olarak en güncel bu sürüm mevcut station-driver sitesinde daha yenisi de mevcut onuda aşağıda ekliyourm.

Version: 14.8.16.1063https://downloadcenter.intel.com/download/26759/Intel-Rapid-Storage-Technology-Intel-RST-User-Interface-and-Driver
    http://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=2825&lang=en

Version: 14.8.18.1066http://www.station-drivers.com/index.php?option=com_remository&Itemid=352&func=fileinfo&id=3356&lang=en

Station driver sitesinden inen dosyanın içinde F6 diye bir klasör var içinde x64 klasörü var o klasörü başka bir flash diske at ve yukarıda paylaştığın 2. resindeki GÖZAT butonuna basıp klasörü x64 klasörünü bulup yükle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Mayıs 2018; 18:34:57 >

İntelin sitesine girdim. Önceden verdiğiniz linkteki konuyu inceledim "f6flpy-x64.zip" bunu indirecem galiba. İndirdikten sonra başka birşey yapmam gerekli mi acaba direk usb ya atmam yeterli mi ?
    Evet 64-bit Windows 10 kuruyorsanız o (f6flpy-x64.zip) dosyayı indireceksiniz. İndirdikten sonra dosyanın içindekileri boş bir klasöre çıkartın ve ikinci bir USB belleğiniz varsa onun içine atın belleği bilgisayarınıza takın. Gözat butonuna basıp belleğin içindeki SATA/AHCI sürücüsünü yükleyin.

Yükleme tamamlandıktan sonra 2. resimdeki Yüklenecek sürücüyü seçin bölümünde HDD'leriniz gözükecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MRT_ -- 7 Mayıs 2018; 18:39:12 >
    Çok sağolun hocam. Şuan format attım windows 10 yüklendi. Test edildi onaylandı çözüm başarılı :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Rica ederim kardeşim hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.