Şimdi Ara

ÇÖZÜLDÜ...Samsung EVO970 M2 SSD'ye Windows 7 kurulum sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.851
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba..Samsung EVO970 Plus ssd harddiskime windows 7 x64 kuruyorum.Kurulumda problem yok,ancak ilk restartın hemen ardından,açılışta açılış seçenekleri geliyor (güvenli kip,windowsu normal olarak başlat vs.)..Bu niye oluyor anlamadım.windowsu normal olarak başlat diyorum,starting yazısı ile pencereler yanıp sönerken restart oluyor kendiliğinden ve tekrar aynı döngü başlıyor..EVO970 i çıkardım aynı kurulum dvd si ile başka bir sata diske kuruldu sıkıntısız olarak.Olay SSD ile alakalı ama tam olarak anlamadım.SSD bozukmu geldi yoksa anakartta bir ayar var benmi bulamadım..Anakart MSI B350 Pc Mate..Çok teşekekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odisseus -- 23 Ekim 2019; 8:39:24 >

• Merhaba kullanmış olduğun windows sürümünün standartta nvme desteği yok
    Daha önce z270 chipsetine 960 evo kurmuştum gigabyte anakarttı ve kurarken aslında geriye dönük sistem uyumluluğu ve windows 7 orijinal dvd ile kurma zorunluluğum olduğunu için biraz uğraştırmıştı.

Windows 7 imajının içinde nvme driver olması gerekiyor bunu bazı üreticiler kendi anakartlarının driver kısmında paylaşabiliyor. Veya siz bu driveri internetten bulup yeniden imaja yazdırmanız gerekecek. Elimde 960 evo için var ama sizde 970 var işinize yaramaz.
  • Çok teşekkür ederim,bunu ilk defa duyuyorum..Acilen deniyorum eksik olmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sütyen_Teli

Merhaba kullanmış olduğun windows sürümünün standartta nvme desteği yok
    Daha önce z270 chipsetine 960 evo kurmuştum gigabyte anakarttı ve kurarken aslında geriye dönük sistem uyumluluğu ve windows 7 orijinal dvd ile kurma zorunluluğum olduğunu için biraz uğraştırmıştı.

Windows 7 imajının içinde nvme driver olması gerekiyor bunu bazı üreticiler kendi anakartlarının driver kısmında paylaşabiliyor. Veya siz bu driveri internetten bulup yeniden imaja yazdırmanız gerekecek. Elimde 960 evo için var ama sizde 970 var işinize yaramaz.
    Üstad samsung web sayfasından driver'ı indirdim..win7 destekliyor yazıyor..ntlite ile imaja gömmeye çalışıyorum ama sürücü olarak bir dosya görünmüyor açtığımda..sadace dosya diye adlandırılmış dosyalar var *.inf yok..Bilgisayar win7 olarak açılamıyor,bu şartlar altında başka nasıl yükleyebilirim bu sürücüleri?

• ÇÖZÜLDÜ

Arkadaşlar sorunu çözdüm.Lazım olan olursa uğraşmasın diye not ediyorum buraya.

Önce pc ye sata 1tb hd takıp windows 7 kurdum,aynı anda evo970 plus takılı anakartta.Ana sata ya win7 yi kurduktan sonra "yönet" kısmı dahil olmak üzere evo970 i pc görmüyor.Ardından samsungun sitesinden uyumlu sürücüyü indirip kurdum,evo970 görünür ve kullanılır hale geldi.

Ardından pc yi tekrar win7 yüklemek üzere yeniden başlattım,bu defa win7 yi kurmak için evo970 i gösterdim..Sürücü seçeneklerinin geldiği kısmıda "sürücü yükle" den girip,pc de halen takılı olan o ilk win7 i kurduğum sata 1tb diskin program files altında (kurmuş olduğum samsung evo970 sücüsünün dosyalarının olduğu yerden) evo970 e ait inf dosyasını gösterdim kurulum sorunsuz bir şekilde bitti şu an kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.