Şimdi Ara

Windows 10 Sistem Boştayken Yüksek GPU Kullanımı Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta belirttiğim gibi sistemde bazen Msi Afterburner, Asus Gputweak II ile gpu hızlarını kontrol ettiğimde GPU'nun son hızda çalışdıklarını görüyorum. Buna benzer sorun yaşayan kişilerin konularını okudum hemen hemen hepsinde virüs olabilir botminer olabilir denmiş. Pc mi malwarebytes , kaspersky internet security 2017 ile tarattım her hangi bir virüse rastlamadım.

Proccesexplorer ile baktığımda gpu tam frekans da çalısmasına rağmen gpu kullanımı yüksek olmadığını görüyorum. Ne yapmalıyım ?

http://i.hizliresim.com/r6kQDN.png

• Güvenli modda açın birde hocam. Gözlemleyin, eğer ki ısı düşük ise, teker teker Windows servisleri kapatırsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

Güvenli modda açın birde hocam. Gözlemleyin, eğer ki ısı düşük ise, teker teker Windows servisleri kapatırsınız.

windows servisleri derken ?
  • whitelated kullanıcısına yanıt
    services.msc veya Msconfig

Buradan kuşkulandığınız servisleri kapatırsınız, ama bilgi sahibi değilseniz dokunmayın.
  • quote:

services.msc veya Msconfig

Buradan kuşkulandığınız servisleri kapatırsınız, ama bilgi sahibi değilseniz dokunmayın.

hocam bilgim yok siz isterseniz team viver ile bağlanıp bakabilirsiniz bu arada normaldede gpu da çok dalgalanma oluyor frekans olarak google chrome acınca anlık 1200 e fırlıyor iniyor kendi kendine 300 500 600 700 1200 gibi değerlerde değişiyor. bazende işte dediğim gibi sabit son hızda çalısıyor
    Tabii pm olarak gönderin kontrol edelim.
    bu arada direk 300 mhz ye sabitleyebiliyorum ayarlardan
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam aklıma gelen şu an için tek şey, Ekran kartını başka bir bilgisayar da denemek var. Eğer orada da kullanım %100 olursa ekran kartı sorunlu derim. Onun haricinde maalesef başka birşey aklıma gelmiyor.

Mümkünse temiz bir format atın hiçbir program kurmayın.

HWMonitor gibi programlar ile kontrol edin.

Umarım sorununuz çözülür format atmadan.
  • quote:

Hocam aklıma gelen şu an için tek şey, Ekran kartını başka bir bilgisayar da denemek var. Eğer orada da kullanım %100 olursa ekran kartı sorunlu derim. Onun haricinde maalesef başka birşey aklıma gelmiyor.

Mümkünse temiz bir format atın hiçbir program kurmayın.

HWMonitor gibi programlar ile kontrol edin.

Umarım sorununuz çözülür format atmadan.

Ekran kartında sorun boyle olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    RX 480 ile ilgili çok sorun gördüm. Aslında olmaması gerekiyor ama belli mi olur kronik sorundur belli olmaz.
  • Görev yöneticisinden hangi işlemin GPU'yu sömürdüğüne bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Görev yöneticisinden hangi işlemin GPU'yu sömürdüğüne bak.

görev yöneticisinde cpu görünüyorda gpu nerden anlıyacaz ?
    Ha pardon ya kafam CPU'ya gitti.
  • Asus Gputweak II ayarı oc modda olduğundan dolayı, ekran kartını birşeyin kullanmasına gerek yok çünkü zaten en üst hıza ayarlamışsın ve öylede çalışıyor, ben bir hata veya sorun göremedim ?
  • yok hocam normal modda da oluyorda sistem geri yükleme yaptm bi kaç başlangıc programını kapattım suanda düzeldi teşekkürler.
  • görev yöneticisini açın. işlemler kısmında CPU yu fazla kullanan program görünür zaten. ona göre baze dll hataları veya arka planda çalışan programları sizden habersiz CPU tüketir. Dolayısıyla ısı yükselir. fan hızı artar. teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.