windows 10 bilgisayarimda yuklu 1 haftadır kapatma sorunu yaşiyorum yeniden başlat yaptıgımda bilgisayar önce kapanıyor 10 sn sonra tekrar açılıyor . bilgi sayari kapat dedigim ise windows 10 kendini kapatiyo ama güç kaynagi kendini kapatmiyor . güç dügmesine 5 sn kadar basılı tutup kapatı yorum.
bu sorunu çözmek için bana yardimci olur musunuz ?
Windows 10 ilk çıktığı zamanlarda çoğu bilgisayarca bu sıkıntıyı çıkartıyordu. Yeni sürümleriyle beraber bu sıkıntının önüne geçmişti. Kurduğunuz windows 10 sürümü güncel mi ? Tamamen güncel değilse en son çıkan güncellemeleri de yükleyip bir de o şekilde deneyin.
Ek olarak bilgisayarın güç ayarlarına girip bilgisayarı yüksek performans moduna alın ve orada tuşların hareketlerini pilde ve şarj'da iken nasıl davrandığını ayarlardığımız kısma girip. Şarjda veya pilde güç tuşuna basıldığında kapat olarak, uyku tuşuna basıldığında hiçbirşey yapma olarak ve bilgisayarınız leptop ise kapağı kapatınca hiçbir şey yapma olarak ayarlayın ve o şekilde oradan çıkın. Bu haliyle bilgisayarınızı kullanın ve sorunun gidip gitmediğine bakın.
Ama dediğim gibi windows 10 sürümü güncel değilse hemen en son sürüme güncelleyin. Çok eski leptoplarda windows 10 kurulacak donanıma sahip olsa da bu tarz sıkıntılar çıkartabiliyordu windows 10.
Kolay gelsin.
Maxpayne53
kullanıcısına yanıt
iyi akşamlar Kardeş masa üstü bilgisayar ve 3 gündür çözemedim sorunu kurdugum windonws 10 2 senedir 4 /5 kez kurdum hiç sıkıntı cıkarmadi 3 günde 2 kezz format atım . güç ayarlarina baktim ekran karti ayarlarına baktim güncellemeri yaptim ve driver güncelleme programi indirdim sistemin tamamini driverlarini güncelledim . aklıma başka bişey gelmiyo donanim kaldı bakmadigim 1 kaç tane anti vürüs programlari denedim
manco_ahmetM
kullanıcısına yanıt
Windows'a format atıyorsunuz ama benim istediğim sorunun cevabını alamadım. Windowsunuz güncel mi? Microsoftun sitesinden bile güncel windows kalıbı indirdiğinizde bile kurulduktan sonra yine bir çok güncelleme alıyor ve 1 saat kadar güncellemeleri indirip kurabiliyor.
Güncellemelerin tamamen indirilmiş olduğundan emin olun. Aşağıdaki resimde gösterildiği gibi.
Eğer güncellemelerden sonra bile bilgisayarınız aynı şekilde devam ediyorsa yapacak pek bir şey kalmıyor. Eski windows sürümlerini kulanmaya devam. Güncel windowslarda bu sıkıntının çoğunlukla çözüldüğünü gördüm ama çözülemeyen bilgisayarlarda vardı. Ya o şekilde kulanıyorlardı ya da eski windows sürümüne geri yüklüyorlardı.
Kolay gelsin.
Maxpayne53
kullanıcısına yanıt
araştırmaya devam ettim . ve sorunu buldum . donanımsal sorun cıktı elektirik kesintileri yuzunden ana kartta sıkıntı var sistemi yenilesem şimdi 3 5 bin kaçti :(