Şimdi Ara

Windows 10 kuruyorum sistem yok diyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bugün yeni bir SSD aldım. Windowsun iso dosyasını indirip rufus aracılığıyla gpt olarak usb ye yazdırdım. Kurulum ekranında ssd yi biçimlendirip kuruyorum, biliyorsunuz kurulum ekraninin sonunda cihaz yeniden başlatılacaktir deyip windows ayarlarına geçer. Ancak cihazım yeniden başladığında sistem yok/yüklü değil şeklinde hata alıyorum(Boot ederken ssd yi seçiyorum).Hdd ye kurarken sorun yok, ssd de sorun yaşıyorum yardımcı olur musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pqrst -- 19 Ocak 2021; 21:41:32 >

• BIOS ayarlarında UEFI mi seçili Legacy mi seçili?

• Uefi hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pqrst -- 19 Ocak 2021; 23:29:26 >
  • pqrst P kullanıcısına yanıt

iso dosyasında bir bozukluk mu var acaba? Windows 10 kuruyorum sistem yok diyor 

Dosyayı nerden indirdiniz?

• Windowsun sitesinden indirdim. Hatta 2 kere indirdim ikiside aynı. Rufustan mbr seçip legacy seklinde kurdum yine aynı. Hdd ye kurup ssd ye bakıyorum ssd de sıkıntı yok okuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pqrst -- 19 Ocak 2021; 23:42:20 >

Windows hard diskten çalışırken SSD'ye yazılıp okunabiliyor diyorsunuz ama Windows kurulurken problem çıkarıyor. Gerçekten çok ilginç.

SSD'ye Windows kurulurken hard disk takılı mı?

SATA hangi modda çalışıyor? IDE/RAID/AHCI

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Yardımlarınız icin tesekkur ederim, sabahtan beri uğraşıyorum. Meğerse taktığım porttan dolayı olmuyormuş. Ben dvd okuyucusuna takmıştım ssd'yi. Hdd yi söktüm yerine ssd yi taktım düzeldi. Ayni durumu yasayanlara yol gösterici diye yazayım dedim. Windows 10 kuruyorum sistem yok diyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Laptop olduğunu bile söylemiyorsun. Laptop deseydin hem HDD hem SSD nasıl taktın diye sorardım.

Son mesajımda belki bir şey yakalarız diye öylesine iki soru sordum.

Nereye taktığın "SSD'ye Windows kurulurken hard disk takılı mı?" diye sorunca mı aklına geldi? Windows 10 kuruyorum sistem yok diyor 

• DoubleDragon D kullanıcısına yanıt
    Hocam ikiside takılıydi zaten ben portlar arasında bir fark olacağını bilmiyordum. Arka kapak açıktı zaten, hdd nin yerine ssd yi takayim bi dedim direk açıldı cihaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.